לפני חזרתה, קתרין מסרה הצהרה לתקשורת
קתרין הגיבה אתמול להחלטת השופט לקחת ממנה את האפוטרופסות על הילדים. בהצהרה שמסרה לרשת ABC האמריקאית אמרה שהיא "הרוסה" מכך ש"לקחו ממנה" את הילדים בעודה בחופשה באריזונה. היא מסרה שהיא תחזור ללוס אנג'לס היום (כך אכן היה). "אני הרוסה לגלות שבזמן שנעדרתי לקחו ממני את הילדים שלי. אני חוזרת הביתה", אמרה.
קתרין מסרה את ההצהרה הזו בעודה נמצאת בספא באריזונה - בו היתה בכל זמן היעדרותה. היא התייחסה גם לשמועות סביב סיבת העדרה: "יש שמועות שנחטפתי ושמחזיקים בי בניגוד לרצוני", אמרה קתרין. "אני מצהירה על כך שאני בסדר גמור. הילדים שלי לעולם לא יעשו לי דבר כזה. להחזיק בי בניגוד לרצוני - זה מטופש שאנשים חושבים את זה".
קתרין אמרה את הדברים בעודה מוקפת במספר בני משפחה: ריבי, ג'רמיין וג'נט. היא הקריאה את ההצהרה מדף מוכן מראש ומדי פעם ילדיה כיוונו אותה למקומות שונים בדף. בנוסף במעמד היו גם הבת של ריבי וגם נציגה של הספא. לא איפשרו לעיתונאי מהרשת לשאול שאלות.
לדבריה ההחלטה שבעקבותיה המשמורת על הילדים הועבר ל-TJ "מבוססת על שקרים". לטענתה השהות שלה באריזונה היא למטרות "חופשה קצרה ומנוחה. יש הרבה שקרים שמסתובבים בחוץ ואני רוצה להבהיר את האמת". באשר לסיבה שבגללה לא התקשרה לילדים אמרה: "אחת הסיבות שלא התקשרתי היא שנתתי את הטלפון שלי ולא רציתי לקבל שיחות בעודי כאן".
צפו בהצהרה של קתרין:
http://www.youtube.com/watch?v=54S5R3GmnJU&feature=youtu.be