פארק איילון (בפורום שמירת טבע)

Eyal Hershtik

New member
הייתי שם אתמול....../images/Emo36.gif

תשמעו חבר'ה אני רוצה להגיד שיש פוטניצאל אדיר למקום , ויש רצון מאד טוב של האדריכלים ,הארכיטקטים ומתכנני המקום שאף הם רוכבי אופניים . בקרוב מאד מאד כבר נוכל לשמוע על שביל אופניים בן 10 ק"מ במקום , ואם נרצה (קהילת האופניים ) אפילו נוכל לראות שם פארק אתגרי בסגנון בור בארי שלטענת המתכננים אין להם בעיה להעמיד לרשותנו (תקשיבו טוב) 2 שופלים בעבודה מלאה למשך איזה שבועיים -שלוש לבנייה של דבר כזה !!! נראה לי שקהילת הפרירייד מאד תתענין בזה . אייל

avihalbi

New member
מאיפה נכנסים?

מאיפה ניתן להתחיל היום לרכב סביב נחל אילון אם בכלל?

Eyal Hershtik

New member
אז ככה ...

הכי נוח זה להכנס לפארק דרומית ל"פארק דרום" ברמת גן , ישנם עוד מספר אפשרויות שקצת קשה לי בלי מפה להסביר היכן הם . בכל מקרה כרגע הם עובדים שם על סלילת השביל בסטייל ירקון , פתיחת עוד גשר תת קרקעי ובקרוב מאד הם מעריכים יהיו 10 ק"מ רצופים של שביל שיקשר את אור יהודה עם רמת גן ,אזור וכל האזור . דרך אגב בלי שום קשר לשביל האופניים מתוכנן שם פארק יפיפה ועתידני עם פעולות מיחזור ,מאד גדול משהו כמו 8000 דונם וזה אולי יהיה הריאה הירוקה האחרונה שתקום באזור גוש דן . המתכננים גם יהיו מאד שמחים לראות רוכבים שמתחילים לרכב באזור (הם ציינו את זה יותר מפעם אחת) וזאת על מנת להתחיל לקבוע עובדות בשטח בזכות מטיילים שיגיעו לפארק אייל

IlanShacham

New member
הערה קטנה

כמי שרכב את הקטע הזה לפני כשבועיים (אור יהודה - פארק דרום) לא היה שום זכר לעבודות פיתוח, ולגמרי לא ברור לי איך אמורים לעקוף את חיריה. אבל חוץ מזה, אני מאוד מקווה שהם רציניים, כי בהחלט יש שם פוטנציאל.

Eyal Hershtik

New member
כפי שהם טוענים ....

הם כבר סללו חלק קטן מהשביל וכל השביל יושלם תוך שבועיים-שלוש . וכן הם די רציניים אייל

boazo

New member
אור יהודה - רמת גן ??????

אני עובד באור יהודה ורוכב יום יום מ/אל רמת גן. אין לי מושג על איזה שביל אתם מדברים (לצערי אני רוכב על הכביש) ואני מאוד מאוד אשמח אם תסבירו לי איפה באור יהודה מתחיל השביל הזה (גם אשתי תדאג הרבה פחות....)

avihalbi

New member
מצטרף לבקשה ומוסיף..

סליחה על חוסר הידע אבל איפה זה יוצא פארק דרום בר"ג האם הכוונה לפארק הלאומי, זה שצמוד לספארי?

IlanShacham

New member
לגבי המסלול

1. הכוונה היא לפארק דרום בת"א. 2. נקודת החיבור בפארק דרום - מאלתרים דרום/מזרחה עד שנתקלים בנחל (ניתן לזהות לפי העצים הגבוהים) - שם יש דרך עפר לאורכו. 3. נקודת החיבור באור-יהודה - אנחנו נכנסנו מנקודת המפגש עם נחל יהוד קצת מזרחית לאור יהודה. לא זכור לי שהיתה כניסה אחרת בתוך אור היודה. 4. הדרך, בעיקר מזרחית לגהה, מאוד מתפתלת וכוללת קטעים חוליים ארוכים - עד שיסללו שם זה עלול לקחת הרבה יותר מאשר בכביש... בערב אני אנסה להעלות מפה של האזור.

IlanShacham

New member
אמנם לא רואים במפה

אבל בכל הדרך המסומנת בצהוב יש דרך רחבה בשטח.

IlanShacham

New member
והמשך...

בקטע הקודם יש, לצערנו, קטע של כ ק"מ שאין ברירה אלא לרכב על הכביש

IlanShacham

New member
ואפשר להמשיך למודיעין

מי שרוצה יכול להמשיך על שביל ישראל לכיוון לטרון והרי ירושלים.

eesof

New member
עכשיו נשאר לארגן שביל מהירקון לשם

משהו לאורך נחל איילון ... לו יהי

bazzik

New member
פרק לפרירייד ועוד

יש ברשותי קרקע חקלאית צמודה לירקון.מסלול הירקון עובר צמוד אליה. ניתן להגיע בקלות מת"א אם למישהו יש רעיונות ליזום משהו מעניין אז... צרו קשר במייל [email protected]

למעלה