פארק בריטניה- סינגלים נוספים?

פארק בריטניה- סינגלים נוספים?../images/Emo53.gif

אז ככה, אחרי שטחנתי עד דק את הסינגלים שמובילים מחניון לאון לכיוון תל עזקה וחזרה ואת שביל האלות (כמובן), הוחלט ברוב מוחץ לתת גם צ'אנס לאיזור של מצפה משואה. בפעם הקודמת שרכבתי שם ובהמלצות של הפורום רכבתי את הסינגל האדום והטכני שיורד מהמצפה לכיוון הכביש חזרתי חזרה למצפה דרך הסינגל הירוק. משם בירידה רצחנית (לפחות בהתחלה) בסינגל הכחול עד למערות לוזית ומשם אחורה פנה- חזרה למצפה (מישהו אגב הצליח פעם לטפס את כל העליה המטורפת הזו?). ועם זאת חזרתי הביתה בתחושת החמצה מסויימת שפספסתי (?!) איזה סינגלון או שנים באיזור המצפה.... וכאן אני זקוק לעזרתכם, האם ישנם עוד סינגלים (ודגש על סינגלים) באיזור מצפה משואה? אני מתכנן לרכב שם ביום שבת הקרוב ורוצה קצת גיוון. בתודה מראש,

יורם חן

New member
חיובי פיספסת, קבל עוד שניים../images/Emo26.gif

מחניון שריגים אתה ממשיך על דרך נוף ראשית, עובר את הפניה ימינה לשביל האלות וממשיך עם השביל המתעקל שמאלה, לכיוון מצפה משואה. הדרך מטפסת, פניה ראשונה שמאלה ובהמשך אתה מזהה פניה שמאלה לסינגל- שביל ישראל. סינגל נוסף, ממצפה משואה על הירוק לכיוון תל גודד בהתחלה זה 4X4 ואז מגיעים לצומת שימינה זה לירידה תלולה על משטח סלע גיר- פונים בצומת זה שמאלה במגמת ירידה מהירה ובהמשך תזהה סינגל הנכנס ימינה- מסומן גם באדום ויורד עד למטה, מקביל לכביש. מקווה שההסבר מובן, אם לא אני אנסה להוסיף מפות אבל רק במוצ"ש- אנחנו יורדים ליומיים למדבר ממחר ביי ולילה טוב

יורם תודה על היענות המהירה

אני אנסה להסתדר (מקסימום תהיה לי סיבה טובה לבקר שם שוב בעוד שבועיים). תהנה במדבר! :)

לא מצאתי../images/Emo4.gif

את פארק בריטניה, בשבת לפני שבועיים,נסעתי ברכב שעה שלמה, באיזור,ולא התמזל מזלי! אם משהוא יכול לשלוח אותי לאיזה קישור, זה יעזור המון! כבר שעה שאני מחפש את הפארק,לא יכלו לשים שלט קטן: פארק !

קבל מפה

תפנה מכביש בית שמש בית גוברין למושב לי און- תמשיך אחרי המושב ואחרי כמה מאות מטרים תראה מצד שמאל שלט חניון שריגים - זהו

hetsi

New member
שמע....

אני גר בליאון(שריגים) ואני רוכב בפארק הרב ואני מכיר אותו היטב אז אם תרצה פעם סיור טוב בשבילים שאף אחד(או, לא הרבה) מכירים אז צור איתי קשר ואני יארגן לך חתיכת טיול!

יש עוד המון

ראשית, פארק בריטניה הוא עצום, ומשתרע בכל האזור שממערב לכביש 38, מצומת זכריה בצפון ועד תל גודד (כולל) בדרום. בחלק הצפוני, זה שבין כביש ליאון-עג'ור וכביש זכריה-כפר מנחם, יש הרבה שבינגלים כגון שביל הרכסים שכשמו תופר את הרכסים, ירידות מתל עזקה, ועוד. בחלק הדרומי - יש כמה קטעים קצרים אך חביבים של שביל ישראל בדרך לתל גודד. בחלק המרכזי יש הרבה אפשרויות, כמו למשל שביל מעגלי לזיתים העתיקים (והשרופים) שיוצא מגן משחקים על דרך הפארק הראשית.

למעלה