פאר ויסנר

פאר ויסנר

האם ניתן לארגן ערב אירוח שלו בפורום? אני משער שכמו כולכם, גם הוא עמוס עד הצוואר, אבל בכל זאת, תקופת בחירות היא בדיוק התקופה להכיר את המועמדים. חוזר שוב אגב על השאלה, עליה ענתה/לא ענתה הדס (פשוט לא הבנתי את תשובתך
): דוגמא מעניינת לקונפליקט בין ש"ט לאיכ"ס היא נושא הטורבינות ברמת סירין. הבנתי שאתם חסרים במידע ברגע זה, ולכן הדגשתי שמדובר כאן בדיעה! הקונפליקט הוא הצבת טורבינות רוח "נקיות" לייצור חשמל, במקום אידאלי מבחינת עלויות והספק, בדיוק בציר מעבר של עשרות אלפי עופות בר נודדים (יש לשער, מעבר לחשש סביר, שהנודדים יפגעו מכך). לצורך העניין, נציב את מיקום הצבת הטורבינות כשחור/לבן מבחינת אזור גיאוגרפי, ולא ניתן להזיזן תיכנונית מכאן. מה עמדתכם בנושא קונפליקט כזה? ניתן להמציא תסריטי קונפליקט היפוטתים אחרים אם קשה להביע דעה בדוגמא זו. דיון?

הכל בסדר

אקילה יקר אני מסוגלת לענות בפורום, רק לאחר שבתי הקטנה, ענבר, מחליטה ללכת לישון!! ליילה טוב הדס

miyawoo

New member
למה אתה שואל שאלות שמסובך להם.

הבת של הדס לא ישנה בגלל זה כבר יומיים מאז ה12 לחודש (תסתכל על התאריך של ההודעה שלה) תשאל אותם על רידינג יש להם אחלה תשובה וגם בטח לינק

אירוח

לדעתי פאר היה אמור להשתתף בוידאו צ'ט אבל העניין התבטל. אני אבדוק את הנושא אם יהיה תאריך חלופי... לגבי הקונפליקט בין איכות סביבה ושמירת טבע בעניין תחנות הרוח, כפי שאמרתי קשה להתייחס לסוגייה שאנחנו לא מקרים את כל הפרטים בה ולפני ששמענו את כל האנשים. כפי שאתה מצפה שגנרלים יחלטו על פעולות צבאיות על סמך מודיען ונתןני שטח. כך אנו תייחס לנושאי סביבה ושמירת טבע במלאו הרצינות נלמד נתייעץ ונחלט. תודה, דרור

מין האד'ה וידאו צ'ט?

סליחה על השאלה, אבל מה זה וידאו צ'ט? האם לא ניתן להזמינו לפורום? יובן אם לא (לפחות בתקופה זו). דרור, איני יודע כבר איך לשאול. מעביר את המקל אליך/כם- האם אתה מכיר לפרטיו, עניין ספציפי בו חל קונפליקט ש"ט-איכ"ס. כיצד פתרתם/תפתרו אותו? אשמח לדוגמאות אותן אתם כן מכירים.

זה הולך ככה

יש מצלמה שמחוברת לאינטרנט, ויסנר ישב מולה וידבר עם הגולשים. האד'ה וידאו צ'ט
תודה, דרור

אהלן

במידה ואין לי צעצועים נילווים על המקלדת, עכבר, מסך, מחשב, מדפסת ורמקולים, כיצד מתקשרים בוידאו כזה? כיצד שואלים שאלה? כיצד מפתחים דו-שיח? האם אני רושם לו הודעה והוא עונה ויזואלית? אני משער שרבים וטובים בין קהל הבוחרים הפוטנציאלי (שמעל גיל הנעורים), חסרים בצעצועים אלו (מצלמה, אני משער שגם מיק וכדו'). ערב טוב.

גידי פ

New member
אני חושב ששאלת ההעדפה היא דמגוגית

אתה רוצה שיענו לך על הקונספט הכללי. זו דמגוגיה. ברור שההחלטה צריכה להיעשות אך ורק על סמך בחינה מדוקדקת. לא ניתן לענות על מצב היפותטי, שניתן עליו כל כך מעט פירוט. הפעם אני מסכים עם דרור.

דמגוגית?? העדפה??

א. לא מדובר על נושא שלא זכה לפרסום. סיפור בעייתי זה הוא בהחלט דילמה, ועצם אי הכרת המפלגה את ראשי הפרקים (לא מדובר על הכרת הפרטים הקטנים), כבר מדליק נורה. בסיפור זה כבר נערכה בחינה מדוקדקת עד רמת סקר נדידה "מקומי" ספציפי למקום הטורבינות! ב. הקונספט הכללי הוא בדיוק הבעייתי, וכאחד המתלבט, מעניין אותי כיצד מפלגה המתיימרת לייצג את הנושאים, תעסוק בכך. כבר ציינתי שניתן להתעלם לחלוטין מהסיפור ולתת מצב היפוטתי אחר. איך מפלגת "הירוקים" תעסוק בקונפליקט שבין ש"ט לאיכ"ס? ג. נכון לרגע זה אני מתקשה להבין ולהאמין כיצד הח"כים "שלי" יסייעו לפתור בעיות אם אינם מכירים אותן (שוב- אפילו ברמת ראשי הפרקים). הדס, מתנצל על הקנטרנות. לא הבנתי לאן כולכם נעלמתם.

bhr11

New member
שמע, עושה טוב לקרוא את השאלות שלך

לרגע אני מרגיש שאני בעולם אוטופי, שבו לכנסת רצות כל מיני מפלגות, אלה שמות את איכות הסביבה בראש מעייניהן ואילו אחרות קנאיות דוקא לשמירת הטבע - והבוחר המבולבל נאלץ להתלבט ולהחליט למי יתן את קולו, האם לאנשי האיכ"ס או למחנה הש"ט? חבר, צא לרגע מהסרט: חוץ מהירוקים, אין שום מפלגה שמשתינה לכיוון של שמירת הטבע או של איכות הסביבה. זאת ועוד, אני מבטיח לך שאף מפלגה, אם היא בכלל שמעה על שני המונחים הללו, לא מודעת שיש בינם הבדל כלשהו או בכלל אכפת לה משניהם גם יחד. ומה אם תגלה שהירוקים מעדיפים את איכ"ס על ש"ט או להיפך? תצביע קדימה?

אהלן. תשובה-

שום מפלגה אינה עוסקת או/ומתעניינת בתכנים אלו כיום! במצב הקיים כיום, כל הארגונים הרציניים מפעילים לוביסטים בכנסת שתפקידם לחזר אחרי ח"כים "טובים". במקרים מסויימים התו"ל הזה עובד, באחרים לא. מה יקרה כאשר מפלגה המצהירה על עצמה כנושאת הדגל תיכנס למשכן? לדעתי רק טוב (אני בהחלט תומך בכניסת מפלגת ירוקים לכנסת). מה יקרה אם מפלגה זו רק מצהירה כך ואינה באמת כזאת (אפילו מתמימות, חוסר ניסיון והבנת/הכרת הנושא והתחום). לדעתי בעיקר רע! "הצד השני" לעולם יחפש את חוו"ד הידידותית ביותר לאינטרסיו. מה יקרה אם אותו "צד שני" יזהה את מפלגת "הירוקים" כמפלגה שנוח לשאת ולתת איתה כיוון שאינה מורכבת מאנשים המסוגלים להציב אלטרנטיבות מתאימות? לאנשים שעוסקים בתחום שמירת הטבע/איכ"ס יהיה הרבה יותר קשה להילחם!!! אני חי בסרט? סרט מעניין לפחות? לצערי איני חי בסרט. אחרת הייתי שקט יותר!!

נישמרח מזיכרוני-

הפואנטה בסיכומו של יום היא, שייתכן מאוד (ע"פ המסתמן בינתיים), שכדאי להמתין עוד מעט (אולי קדנציה נוספת אולי 2), להבשלת המפלגה, לבנייתה (הארגונית, מצ"עית, מועמדים ראויים וכו') לפני שמכניסים את המפלגה הזו לכנסת. אני עדיין מפנטז שאני טועה!

למעלה