פאשיזם, כל הזמן פאשיזם.

Dexter5

New member
פאשיזם, כל הזמן פאשיזם.

ילדודס, מספיק כבר לזרוק את המילה "פאשיסט" לכל עבר כאשר אין לכם טענות רציניות. תחזרו למאורה וקראו איזה ספר או שניים. אנו שולחים נערים צעירים לסכן את חייהם בצבא עממי , צבא ששם לו כערך עליון את חיהם של בניו ובנותיו , צבא שהוא של כולנו ולא של איזה דיקטטור דרום אמריקאי. אנחנו חיים פה בנחת, אוכלים את הסושי שלנו ומטרידים את עצמנו בסוגיות כמו "אזרחות טובה", דמוקרטיה, חינוך ושוכחים להבין ששום דבר לא מובן פה מאליו. אנו שוכחים שכדי אנחנו נוכל לשבת בבית קפה בפלורנטין ולדבר גבוהות על חברה אזרחית ושוויונית, אלפי חיילים באותו הזמן בדיוק מסתובבים להם בגבולות עיפים ורצוצים בסכנת חיים מתמדת , בקור , בגשם, בחמסין. תאמינו לי, יש לי הרגשה שכלום לא שווה לאחר שאני קורא את גבב השטויות של המשתמשים בשירשור הזה ---כאילו מישהו פה עושה לנו אינדוקטרינציה ניאו-פשיסטית, כאילו החילים שלנו ( מוטי מרעננה, יוסי מאופקים ודני מקיבוץ משמר העמק) כובשים מרחבי מחייה לגזע היהודי העליון ובנות ישראל מחכות להם על הצריח. פאשיזם היא אידיאולוגיה סדורה שצמחה מתוך חוגי השמאל הקומוניסטי ושולבה עם לאומנות, וכך פותח "ימין מהפכני". הפאשיזם גורס שהמנהיג הוא המייצג המדיני, גורס כי רק אלימות וקונפליקטים יניעו את העולם קדימה, גורס במונולטיות לאומית וביטולה המוחלט של האינדבידואליות, פיתוח מיתוסים מיתולוגיים ישנים, תמיכה בלאומנות ונגזרותיה ועוד. אתם, בורים ועמי הארצות, ממשיכים לזרוק את הרפש המטופש שלכם: פאשיזם, פאשיזם ובלה בלה. בהמון מדינות יש גיוס חובה, גם באירופה הנאורה, אך הם, לעומתנו, לא מוקפים אויבים ותחת סכנה תמידית. תפסיקו לחשוב רק על עצמכם תתחילו לחשוב על המדינה, ואם אתם חושבים על המדינה, אתם חושבים על האזרחים, שכן האזרחים הם המדינה. להיות אזרח זה לא פיקניק, אין רק זכויות אלא גם חובות, וכולם צריכים לעמוד בנטל שווה בשווה ולא להתחמק בצורה מלוכלכת. ההודעה לא מיועדת ל: *אנשים שלא יכולים להיות בצבא בגלל בעיות בריאותיות *חרדים *ערבים *אנשים שהצבא שיחרר אותו ההודעה מיועדת ל: *עצלנים שחושבים רק על עצמם *אנשים שלא מוכנים לעמוד בנטל כמו כולם

klod bokevski

New member
אני בשיעור אזרחות בבית ספר

למדתי שמשתמשים במילה "פאשיסט" גם בתור מילת גנאי למשטרים שלא אוהבים לדעתי זה דבילי,אבל לזה המערכת מחנכת...מה אני אגיד לך,מערכת דפוקה עם זאת,אחד מהעקרונות החשובים בפאשיזם הוא השקפת עולם בה האדם ממצה את עצמו בצורה הטובה ביותר במצב מלחמה,במצב של כיבוש ולא במצב "מנוון" של שלום תופתע לגלות כמה ישראלים מחזיקים בדיעה הזו, שהיא חלק בלתי נפרד מהפאשיזם,למרות שכמובן כמו שאמרתי קודם,רובם רחוקים מלהיות פאשיסטים החיילים שלנו לא כובשים מרחב מחייה לגזע היהודי העליון,אבל הם כן כובשים מעניין מאוד,שאין לך בעיה עם זה שחרדים לא ישרתו בצבא,אבל אני מניח שאתה מכניס משתמטי מצפון לקבוצה של "עצלנים שחושבים רק על עצמם",כלומר,להשתמט על הערך של האמונה היהודית זה בסדר,אבל על הערך של פאציפיזם זה לא בסדר ד"א אני לא משתמט (עוד לא הגעתי בכלל לגיל צבא) ואני גם כנראה לא אשתמט (למרות שאני מאוד מאוד מאוד מתנגד לפעילות של צהל) ואני יכול להבטיח לך שלא כרזות מטומטמות על אוטובוסים ולא פורומים בתפוז הם מה שיגרמו לי להתגיס

למעלה