פברואר בא

קלייטון.ש

Well-known member
ומבחינתי הדבר היחיד שמעניין בפברואר הוא שבפברואר פורחות הרקפות.
עשינו את הטיול ביער ואכן כבר רואים התחלה של פריחה. גם בחורשות ביישוב רואים כבר וזה משמח אותי מאד.
ביער למעלה ליד המעבר לגבול, איפה שהשלט "זהירות מוקשים", בא מישהו מקרן קיימת ותלה מודעה ענקית, ובה נכתב (מצטט מזיכרון) שבעקבות נזקים מהמלחמה הם עושים עבודות שיקום לאתרי טיולים, ולכן הציבור מתבקש להימנע מלהגיע לאתרים עד סיום העבודות.
כל כך התעצבנתי מזה שם במקום שאשתי היתה צריכה להרגיע אותי.
יכולים לתלות את הקשקוש הזה באתרים אחרים, אבל ביער שלי?
הם ברצינות מצפים שאני עכשיו אמתין שהם יאשרו לי להגיע ליער עד שייסיימו עבודות, שבמקרה הזה אני אפילו לא רואה איפה הנזקים ומה הם חושבים לעשות?
מה גם שהדבר היחיד שהם עושים ביער, כאשר עושים, זה לכרות עצים. דהיינו לגרום נזק. אז שלא ישפצו ולא יבואו.
(אני עדיין עצבני)

אבח"י

Well-known member
ומבחינתי הדבר היחיד שמעניין בפברואר הוא שבפברואר פורחות הרקפות.
עשינו את הטיול ביער ואכן כבר רואים התחלה של פריחה. גם בחורשות ביישוב רואים כבר וזה משמח אותי מאד.
ביער למעלה ליד המעבר לגבול, איפה שהשלט "זהירות מוקשים", בא מישהו מקרן קיימת ותלה מודעה ענקית, ובה נכתב (מצטט מזיכרון) שבעקבות נזקים מהמלחמה הם עושים עבודות שיקום לאתרי טיולים, ולכן הציבור מתבקש להימנע מלהגיע לאתרים עד סיום העבודות.
כל כך התעצבנתי מזה שם במקום שאשתי היתה צריכה להרגיע אותי.
יכולים לתלות את הקשקוש הזה באתרים אחרים, אבל ביער שלי?
הם ברצינות מצפים שאני עכשיו אמתין שהם יאשרו לי להגיע ליער עד שייסיימו עבודות, שבמקרה הזה אני אפילו לא רואה איפה הנזקים ומה הם חושבים לעשות?
מה גם שהדבר היחיד שהם עושים ביער, כאשר עושים, זה לכרות עצים. דהיינו לגרום נזק. אז שלא ישפצו ולא יבואו.
(אני עדיין עצבני)
בקבוצת "פשוט לצלם" ב- FB, שדות רקפות מציפים את הקבוצה.
חותנתי ע"ה אהבה רקפות ללא גבול. אפילו למדה איך להחזיק אותן מניצות עלים גם בקיץ, עד בוא החורף, בו יפרחו הפרחים הנהדרים.
אגב, "רקפת" הוא שם שנתנה רחל המשוררת לפרח שבעברית נקרא עד אז "רכפת" בשל

רכף במשמעות צמחית (בהשערה)

ייתכן כי השורש ר-כ-ף קשור למשמעות של רכות, גמישות או השתפפות, וייתכן שזה היווה השראה למילה "רַכֶּפֶת" (הצורה הקדומה של רקפת), אשר בסופו של דבר התקבעה כ"רקפת" בעברית המודרנית.
האקדמיה ללשון העברית מציינת כי "רקפת" נגזרה מהשורש ר-כ-ף, ככל הנראה בהקשר לצורת הפרח המורכן כלפי מטה."
בלעז הוא נקרא: Cyclamen
המקור הוא יווני, כדלקמן:

The etymology of Cyclamen traces back to Ancient Greek and Latin origins:
  1. Ancient Greek: The name derives from "κυκλάμινος" (kyklāminos), which itself comes from "κύκλος" (kyklos), meaning "circle" or "wheel." This likely refers to the plant’s rounded tuber or the way its flower stems curl as they age.
  2. Latin: The Greek word was borrowed into Latin as cyclaminos or cyclamīnum, retaining its botanical meaning.
  3. Modern English: The word entered English via medieval Latin, keeping the scientific name Cyclamen for the genus.
The connection to circles is quite fitting, considering the plant’s growth patterns, tuber shape, and even the way its petals gracefully curve backward.

סופהו 1

Well-known member
בקבוצת "פשוט לצלם" ב- FB, שדות רקפות מציפים את הקבוצה.
חותנתי ע"ה אהבה רקפות ללא גבול. אפילו למדה איך להחזיק אותן מניצות עלים גם בקיץ, עד בוא החורף, בו יפרחו הפרחים הנהדרים.
אגב, "רקפת" הוא שם שנתנה רחל המשוררת לפרח שבעברית נקרא עד אז "רכפת" בשל

רכף במשמעות צמחית (בהשערה)

ייתכן כי השורש ר-כ-ף קשור למשמעות של רכות, גמישות או השתפפות, וייתכן שזה היווה השראה למילה "רַכֶּפֶת" (הצורה הקדומה של רקפת), אשר בסופו של דבר התקבעה כ"רקפת" בעברית המודרנית.
אני חושבת שהשם צריך היה להיות רככת. לזכר מחלת הרככת, בגללה התעקם גבעולה של ה-רכפת.

האם יש מאמר כלשהו שבו אפשר לקרוא על רחל והרכפת?

האקדמיה ללשון העברית מציינת כי "רקפת" נגזרה מהשורש ר-כ-ף, ככל הנראה בהקשר לצורת הפרח המורכן כלפי מטה."
בלעז הוא נקרא: Cyclamen
המקור הוא יווני, כדלקמן:

The etymology of Cyclamen traces back to Ancient Greek and Latin origins:
  1. Ancient Greek: The name derives from "κυκλάμινος" (kyklāminos), which itself comes from "κύκλος" (kyklos), meaning "circle" or "wheel." This likely refers to the plant’s rounded tuber or the way its flower stems curl as they age.
  2. Latin: The Greek word was borrowed into Latin as cyclaminos or cyclamīnum, retaining its botanical meaning.
  3. Modern English: The word entered English via medieval Latin, keeping the scientific name Cyclamen for the genus.
The connection to circles is quite fitting, considering the plant’s growth patterns, tuber shape, and even the way its petals gracefully curve backward.

פעם שמעתי הסבר שרקפת מלשון רקפתא בארמית. רקף=רצף, בגלל העלים המרצפים את האדמה מסביב לפרח.
אפשר לקרוא לרקפת הפרח בעל אלף השמות.
רכפת ורקפת.
"מרכינת הראש הנכלמת", "נזר שלמה" (למי שרוצה את כל הסיפור: https://benyehuda.org/read/51040), תרגומים מערבית- קרני צבי, אזני ארנבת, סבון הרועים ועוד ועוד.. https://www.wildflowers.co.il/hebrew/ReadMore.asp?id=481

כמה טוב שקמפיין שנות השישים "צא לנוף אך אל תקטוף", הצליח ובגדול.

למעלה