פגאניזם נורדי עם יהדות ?

Wing Chan

New member
פגאניזם נורדי עם יהדות ?

יש לי ויכוח קטן עם מישהו, אשמח אם תביעו את דעתכם בעיניין. המישהו הוא מישהו שאני מכיר מחו"ל, מסקנדינביה. יש לי איתו ויכוח קטן, בגלל שאמרתי איפשהו בסוגריים "כן, ניתן להיות גם פגאני וגם יהודי". עכשיו, הנושא הכולל המרכזי הוא בעיקר על פגאניזם בצורת האמונה הנורדית. אני אסכם את כול הטיעונים שלו במשפט אחד: לא ניתן לעבוד עם אלים פגאניים נורדים, אם אתה לא מישהו מעמי הצפון ובעל שורשים מאותו איזור. הוא אומר ש-"לא איכפת לו" (למרות שכן איכפת לו ומפריע לו, דווקא מאוד) שמישהו שלא מאותם עמים (במקרה שלי, יהודים בישראל) יאמין גם באותה אמונה, אבל לדעתו זה פשוט "לא נכון" והוא אפילו קצת נעלב וכועס מזה שהוא שמע שאני לאחרונה מתעניין יותר ויותר בזה ושוקל "לבחור" את הדת שלי כזו. מה דעתכם בעיניין ? אשמח לדעת את דעתם של חכמים ממני.

אורי רז

New member
מהצד של הדת היהודית הוא צודק

הדיבר הראשון (נוסח שמות כ' פסוק ב') אומר "ב אָנֹכִי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים: לֹא-יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים, עַל-פָּנָי." האמונה היהודית דורשת מהמאמין בה לוותר על אמונה באלים אחרים - הסינקרטיזם נאסר באופן חד משמעי, גם אם יש התייחסויות בתנ"ך למקרים בו הוא הוא נסבל. למיטב זכרוני יש ביהדות תפיסה של חלוקה לעמים שלכל אחד מהם שר (מלאך), ארץ, שפה, ודת משלו, אבל לא לרמה של חלוקה קשיחה שמונעת מעבר של אנשים - יצא לי לשמוע כמה פעמים מדתיים שצאצאים של המן (ולכן עמלקים שחובה להשמידם) התקבלו בזרועות פתוחות ליהדות. אבל כל זה נוגע לדת היהודית. אם אתה דוחה את הדת היהודית, אז אתה כופר - צאצא של יהודים שהוציא את עצמו מהכלל ואינו מחוייב עוד לחוקי היהדות. מהצד של האמונה הנורדית, אין לי מושג - יכול להיות שהאמונה הנורדית סוגרת את עצמה לעמי הצפון בלבד, איך שהם לא מוגדרים (גנטית ? ישיבה באיזור תקופה מסויימת ? אפשר להתחתן לתוך עמי הצפון ?)

Wing Chan

New member
בקשר למה שהיהדות טוענת אני יודע...

אותי מעניין מה האודיניזם\אסאטרו טוען לגבי יהודים\עמים לא צפון אירופאיים.

hdawn

New member
אני חושב...

שהיחידים שיש להם זכות דיבור לעניין התקינות של עבודת האלים הנורדיים הם האלים הנורדיים עצמם. כלומר, אם מפריע לאודין שיהודי מישראל עובד אותו, אז אני חושב שאודין יכול להגיד ליהודי בעצמו, ואין צורך במתווכים אנושיים בני תמותה זבי חוטם שיעשו זאת במקומו. במילים האחרות: הסקנדינבי הנפוח הזה יכול לדחוף את הדיעות שלו לאתה-יודע-איפה.

Weirdi

New member
המפ

ואם לאלוהים היהודי היה מפריע הרצח של 7 מיליון , הוא היה אומר להיטלר בעצמו? מוסר חוקים ומסגרת הם המצאה אנושים, השאלה אם זה בסדר להיות יהודי ונורדי היא שאלה שהתשובה אליה רשומה במסורות ובידע שיש לנו כרגע, ואם רוצים להאמין בדת כלשהי, אני חושבת שצריך לפעול לפי החוקים שלה ולא להגיד , "אם לאל תהייה בעיה הוא כבר יגיד לנו".

hdawn

New member
גם שלנו, אם אנחנו מכבדים

"ואם לאלוהים היהודי היה מפריע הרצח של 7 מיליון , הוא היה אומר להיטלר בעצמו?" אמת ויציב. זה שהוא לא אמר לו כלום יכול ללמד אותך כמה דברים עליו. (אין פה שום דבר חדש. הוא הבטיח להביא את עבדי מצרים לארץ ישראל, אבל סופם שמתו כולם במדבר ולא זכו לראות את הארץ, ורק הדור הבא כן. מפר הבטחות תמיד היה האל הזה) "מוסר חוקים ומסגרת הם המצאה אנושים," נכון, אבל הם קיימים כדי להכתיב (או לפחות להנחות) התנהגות בין אדם לחברו. אין תפקידם להגיד לנו איזו אלוהות לעבוד. אין לשום איש שום רשות לחוקק חוקים או להכתיב כללים או לקבוע נהגים באשר לנתיבו הרוחני של האדם. אפילו אם כתוב בחוקים הסקנידנביים העתיקים שרק לסקנדינבים מותר לעבוד את האלים הנורדיים, אין לחוקים האלה סמכות עלינו. באשר לכיבוד האחר: כל עוד לא עשית עבודה חדשה ומנהגים חדשים לגבי האלים האלו ושיווקת אותם כדת העתיקה, כיבדת את התרבות האחרת. אילו התעניינתי בשמאניזם אינדיאני, הייתי נזהר זהירות גדולה וחרדה שלא לעוות את פולחניהם ולהרוויח ממנה כסף (תעשיית הניו-אייג' הקיימת היום - גם לעניין ויקה); מצד שני, אילו בא אליי אינדיאני יליד ואמר לי שגם בצורה הזו, הזהירה והמכבדת שלי, אסור לי לעסוק בשמאניזם אינדיאני, בגלל עצם העובדה שאני לא אינדיאני (כלומר: נסיבות הלידה שלי), הייתי מחרף ומגדף אותו בתור גזען עלוב ומעיף אותו (מטאפורית, כמובן) מכל המדרגות. הקביעה "שלי בלבד, ולאף אחד אחר אסור לגעת, בשום צורה שהיא" היא לא הרוח של אנשים המחוברים לאדמה. היא הרוח של חברות ענק המרוויחות מיליונים ורושמות כל המצאה כפטנט וכולאות כל יצירה תחת זכויות היוצרים המחמירות ביותר. וכשחושבים על כך שאלה הדברים שאנשי הדתות הילידיות רואים בהם אויבים בלב ובנפש, האירוניה לא יכולה להיות גדולה יותר.

ToryMaster

New member
../images/Emo12.gif

זו רק אני או שכל האלים הם פשוט שמות שונים לאותה ישות?

hdawn

New member
זה אתה ועוד הרבה פגאנים

ומצד שני, יש הרבה פגאנים אחרים שמאמינים שכל אל ואלה היא ישות בפני עצמה.

hdawn

New member
אופס, צריך להיות "את"

חשבתי שזה TheBlueOne. סליחה.

hdawn

New member
אני מאמין במה שעובד

אני לא יודע אם להאמין שכל האלים אל אחד וכל האלות אלה אחת (הדיתאיזם של הוויקה המסורתית) או שכל אל ואלה ישות בפני עצמה. לפעמים אני פונה "לאלה ולאל" באופן גנרי, ולפעמים אני פונה לאלים ואלות ספציפיים. אני בדרך של לנסות לראות מה יעבוד. לאחרונה פניתי לאלים מהפנתאון המצרי בטקסים שלי, כי אני נמשך לנושא מצרים העתיקה. אני מאמין שההארה תגיע אליי שלבים שלבים עד שבסופו של דבר יהיה לי מבנה תאולוגי איתן. בינתיים אני רק בהתחלה ועובד על היסודות. אני עוסק עכשיו יותר בגיבוש האורתופראקסיה (מעשים נכונים) מאשר באורתודוקסיה (אמונה נכונה). היו ברוכים. Heathen Dawn

windflute

New member
../images/Emo45.gif וואו. סחטיין על ההודעה!

ניסוח מצויין בעיניי של הדברים שמהדהדים בתוכי
~O~ שחר

Weirdi

New member
תגובה

ללמד אותנו כמה דברים עליו (אלוהים)? אח... ההיבריס. למה אתה חושב שאתה יכול ללמוד משהו על אלוהים? כי אתה כל כך חכם? כי בני אדם חכמים? פליז, אל תשער כי אין לך מספיק מושג בשביל זה. הדרך היחידה להתקיים עם הידיעה שאנחנו יודים כלום ע רצונותיו של האל ומטרותיו היא לכוון לעצמנו מטרות וכיוונים- ואם ל תכבד את החוק האנושי אז מה תכבד? את החוקים של עצמך? והנה מופיע לו שוב ההיבריס.

Heathen Dawn

New member
אפרופו היבריס

נא נסי להימנע מהעמידה על במת המטיף ולכבד את עמיתך לפורום. תודה.

TheBlueOne

New member
../images/Emo12.gif

את .. את.... את חיה
*צועק מהתרגשות* איפה היית?! *מבט של אמא פולנייה* הבת הסוררת של הפורום חזרה....
מצפה למסר.

Wing Chan

New member
כן, אני יודע ../images/Emo9.gif

חח זה מצחיק יש באותו מקום עוד צפון אירופאים (הרבה משוודיה, סקנדינביה וכמה מנורבגיה ופינלנד) שעובדים עם האלים הנורדיים וזה, וכשהשאלה הזו עלתה ושנינו הצגנו את הטיעונים שלנו והכול, הייתם צריכים לראות איזו התנפלות הייתה עליו

Wing Chan

New member
אגב, הויכוח עלה מתוך

שאלה שהייתה של מישהו האם מישהו הולך עם סמלים כלשהם, אז כשחלק מהאנשים העלו תמונות של השרשראות של מיולניר\מג'ולניר (לא סגור על איך מבטאים
, הפטיש של ת'ור) שיש להם, אמרתי שבעצמי שאני חושב ללכת עם אחד אבל שביינתיים זה סתם צפייה בתמונות אז להוא עלה הסעיף. "זה עלבון לאבותיך שאתה רוצה לעבוד עם האלים הנורדיים וגם עלבון לאבותיי"... בלה בלה, לך תדע גם אם בכלל יש לך שורשים ויקינגים\נורדיים אמיתיים.

hdawn

New member
מְיֶלְנִיר

ה-j בשפות סקנדינביות, כמו בגרמנית, מבוטאת תמיד כמו י' עיצורית. התנועה שאחריה היא כמו O גרמנית עם שתי נקודות מעליה (o-umlaut), כלומר מבוטאת בין o ל-e. לעניין: "זה עלבון לאבותיך שאתה רוצה לעבוד עם האלים הנורדיים וגם עלבון לאבותיי" ללא ספק מושפע מהקביעה המטופשת באתר ראשי אחד של אסטרו (asatru.org) שלפיה "הדת של אבותינו היא הדת המתאימה ביותר לנו". כמה שזה לא נכון! אני מתכוון, כמה שלא נכון להגיד את זה בצורה גורפת. ואני, מכל האנשים, יש לי את הניסיון המקנה לי אפשרות לדבר בהבנה מלאה על הדבר הזה: אני חרדי לשעבר. זאת הדת של אבותיי, ועזבתי אותה בגועל נפש כי היא לא מתאימה לי. באשר לאבותיך: הם מתים. הם חיים להם באושר בעולמות האחרים, או שכבר התגלגלו בנשמות של אחרים. להם החיים שלהם ולך החיים שלך. אני לא חי את החיים של אבותיי, אני חי את החיים שלי. מאבותיי הרחוקים יותר היו מתנדנדים מעץ לעץ ואילו אני עכשיו על האדמה - גם זה עלבון לאבותיי? אתה יודע מה המשפט היחיד שצריך להגיד לאנשים מהסוג הזה שנתקלת בו? GET A LIFE! זה הכל. כל מילה נוספת מיותרת והם לא ראויים לה. לעניות דעתי. היו ברוכים. Heathen Dawn

למעלה