מישהו בהתכחשות קלה ?
'מה שייחד את החנות הזאת ... נמצא בזה שכל מה שהיה בה היה מעשה ידיים אוהבות של אמנית מוכשרת. זה חבל לראות שבמקום להישאר עם הנישה של "יחודיות" ו-"משפחתיות" החנות עכשיו עוטה מסכה של מסחור וייצור המוני.' אם קודם
כל הפריטים בחנות היה מעשה ידיה האוהבות של אמנית מוכשרת, עכשיו יש בה
גם את זה ו
גם סחורה מייצור המוני. העובדה שהתוספת השנייה פוסלת בעיניך את כל הסחורה מעידה עליך ועליך בלבד. 'מה מבדיל כיום וכעת את החנות של נטלי מחנויות בשוק יפו או חנויות מזכרות? האם לא ניתן לרכוש את החרבות האלו במקום אחר? האם הן יחודיות? האם הם מעשה ידי אומן? והאם ליבו של אותו אומן פועם ביצירות אלו?' מבדיל שרק בחנות של נטלי אפשר למצוא מעשה ידיה האוהבות של האמנית המוכשרת נטלי, מה שלא תמצא בשוק ביפו. 'זה חבל שבמקום להישאר חנות של מוצרים שיצרה נטלי במו ידיה המקוריות היא לקחה את הצעד הראשון בדרך החתחתים של מסחור.' יש בזה הגיון מאוד בריא - במקום לשלוח את הלקוחות להתרוצץ מחנות לחנות כדי למצוא את הפריטים הרצויים, אלון ונטלי הופכים את החנות לאטרטיבית יותר על-ידי השלמת המלאי בפריטים שנטלי אינה יכולה לייצר בשתי ידיה האוהבות ובכך להציע ללקוחות מקום ייחודי (בזכות מוצריה של נטלי) בו אפשר לקנות הכל (בזכות השלמת המוצרים). 'פשוט חבל. ואני מתנצל עם ההשתלחות האישית שלי באלון נראת כסיבה לכעס שלי ולא הכעס שלי על בזבוז של פוטנציאל ועל בזבוז של מה שהייתה יכולה להיות חנות פאגאנית אמיתית. אמיתית.' מכיוון שאינני מבין מדוע תוספת של מוצרים היא בעיניך סיבה לפסול את החנות כפאגאנית אמיתית, נראה לי הגיוני להסיק שאתה מחפש סיבה להשתלח באלון ולפרוק עליו את הכעסים שלך. 'כמו כן אני מניח שאתה יודע את דעתי בנושא השגת חפצים בעל ערך כלשהו בתחום הזה - כל דבר בתחום הזה ששווה להשיג, לשמור ולהשתמש צריך למצוא אחרי חיפושים וחפירות אמיתיות ושכמיהה לאותו דבר תבוא עד כדי אובססיה רק כדי שמתי שתמצא את אותו דבר שחיפשת תידע שזהו אכן כן הדבר שחיפשת.' אם אלון יוריד את הקטלוג מהחנות שלו ובכך יהפוך את מציאת הפריטים בחנות שלו לקשה יותר - יען כי הציבור ייצטרך לעמול קשה יותר לגלות מה יש אצלו ואם זה בדיוק מה שהם רוצים - ערכה יעלה בעיניך ? אני האחרון שייתנגד לעבודה קשה, אבל להפוך אותה לערך בפני עצמו ? 'אומנם אני סתם רגשני ואולי גם טיפש' בשלב הזה, אני מתחיל לחשוב שה'אולי' הזה מיותר. 'אני יודע שיבוא היום ואני אראה את הפאנטגראם שאני רוצה - ואותו אני אקח. ולא בגלל שהוא מופיע באתר שמרכז את כל המוצרים הפאגאנים שקיימים על אמא אדמה.' ואם הוא יופיע באתר שמרכז את כל המוצרים הפאגאנים הקיימים על פני האדמה, יפחת ערכו בעיניך ולא תקנה אותו ? 'אני יודע שכל מה שמושג בקלות נשכח בקלות וכל מה שמושג דרך קשיים ומאמץ נשמר לעד.' המאמץ שהשקעתי בהשגת כלים אילו ואחרים (dagger, chalice, חבילות קלפים, ספרים, ידע) מוסיף לערכם בעיני, אבל זה לא חזות הכל. את העותקים שלי של
The Encyclopedia of the Tarot Vol III ו
The Western Mysteries קניתי בבסניפים של רשתות מסחריות לחלוטין. הספרים שווים בעיני לא פחות בגלל שקניתי אותם בחנויות מסחריות, ואת החנויות אני מעריך בזכות המוצרים שמצאתי בה. בשורה התחתונה, אני
רוצה מוצר ביד ולהשתמש בו, ולא קילומטראז' על סוליות הנעליים שלי, אחרת הייתי משאיר את המוצרים על המדפים וממשיך לחפש אותם בשם החיפוש אחר הגביע הקדוש.