פגיעה אפשרית בעמוד השדרה

bookworm1

New member
תודה על תגובתך,הינה התשובה

היא תמיד יושבת באותה תנוחה ומרימה רגל באותו צד שציירתי.האם עלי להתחיל לדאוג? האם עלי לרפד את העגלה עם איזה שמיכה או כרית כדי למוך בקטנה?

bookworm1

New member
פגיעה אפשרית בעמוד השדרה

היי, המליצו לי בפורום הורים לתינוקות לפנות אליכם , אז אני מקווה שתעזרו לי.הבעיה שלי כזאת :הקטנה שלי בת חצי השנה + שבועיים זוחלת במרץ , עומדת,יושבת ומנסה ללכת (מקיפה את השולחן או מיטה לבדה).הייתי אתמול אצל רופאה בקופת חולים והיא אמרה שאסור בשום פנים בגיל כזה לתינוקות לעמוד ולנסות ללכת כי זה יכול לפגוע שעמוד השידרה ולגרום לרגליים עקומות (שמאוד לא רצוי לבחורה).היא אמרה שיש למנוע מהקטנה לעשות זאת ולהושיב אותה בהליכון-כיסא כזה שבו היא לא ממש עומדת או הולכת , אלא נוגעת ברצפה בקצוות אצבעות. הבעיה שאני מקבלת משובים סותרים מכל גורם : טיפת חלב , רופא,חברות שלי ומכאן בפורום .מה עלי לעשות?זה באמת יכול לפגוע לה בעמוד השידרה ורגליים? תודה

kashke

New member
שלום לbookworm, יש לי שאלה,

האם היא עברה את כל שלבי ההתפתחות המוטורית באופן עצמאי? כלומר: גילגול מבטן לגב וחזרה, זחילה - גחון או ארבע ואחרכך התישבה ומשם עברה לעמידה לבדה? ללא הכוונה שלכם? אם כל התשובות שלך לשאלות שלי הן "כן" אזי חייכי ותהני. הבת שלך פשוט זריזה מאוד. צודקת הרופאה לגבי ההזהרה שלא להשתמש בהליכון - מחקרים מצאו שהמכשיר מסוכן. העצה שלי אלייך בקשר למשובים הסותרים - הקשיבי לתחושות הבטן שלך. ושיהיה בכיף!

bookworm1

New member
סדר פעולות היה קצת שונה

גילגול מגב לבטן , גילגון מבטן לגב,נסיונות זחילה לגיל 4 חודשים,עמידה במיטה , "זחילה" בקפיצות (כמו צפרדע),ישיבה "עקומה" שהיא נשענת על היד,זחילה מלאה על 4,ישיבה יציבה,הליכה לבד מסביב לרהיטים. זה שהיא עמדה לפני שהיא זחלה באמת אמור להדאיג אותי? מגיל 4 חודשים אנחנו הולכים לשיעורי שחייה לתינוקות ואני חושבת שזה תרם קצת להתפתחות המוטורית.אבל אני עדיין חרדה בנושא עמוד השידרה ורגליים עקומות

הערה לי-קשקה

אני הבנתי מדבריה שהרופאה המליצה על הליכון ולא הזהירה- דבר מזעזע בפני עצמו! וחוץ מזה אם ילד לא מתישב לבד אבל יושב זקוף כשמושיבים אותו כדאי לעודד ישיבה? עד כמה שידוע לי כדאי להמנע מהושבה...

bookworm1

New member
הילדה יושבת זקוף לבד.אנחנו

נמנענו מלהתערב בכל התהליך.היא נעמדה לבד , למדה להתיישב לב - בהתחלה עקום ולבסוף זקוף ועשכיו היא גם מנסה ללכת או לעמוד לבד.

כל הכבוד לה!

את רק יכולה להיות גאה! גם בתי היתה כך בגיל חצי שנה, זה רק הרבה עבודה לרדוף אחריהם...

bookworm1

New member
בעיה נוספת

כאשר הקטנה יושבת בטיולון , או שהיא יושבת ישיבה זקופה לבד (90 מעלות) ומשחקת עם צעצועי פגוש , או שהיא נשענת אחורה , אבל יושבת מן ישיבה עקומה כזאת , עם רגל אחת על הפגוש .ציירתי את זה כמה שיכולתי (קשה לצייר עם עכבר).ישיבה כזאת יכולה להזיק לה?מה עושים?

kashke

New member
נשמע לפי מה שאת מספרת שהיא

יופי. יושבת זקופה ב- 90 מעלות. תמשיכו בשחייה. נשמע ממש כיף!

למעלה