פגיעה באחרים
- מונולוג...

פגיעה באחרים ../images/Emo14.gif- מונולוג...

למה כל כך קשה לי לפגוע באחרים, ולאחרים זה כל כך קל. בשנייה עושים זאת, בלי להסס, בלי לחשוב יותר מדי- זה פשוט נעשה. ואצלי- חושבת אלף שנה, נותנת עוד צ'אנס, ועוד צ'אנס, עד שרואה שזה פשוט לא זה, ואז פוגעת כי חייבת, אבל עושה את זה בשיא הרגישות, ועדיין הרגשות אשמה אוכלים אותי. למה? למה כל כך קשה לי לפגוע, כשאחרים עושים זאת ברגע? יש למישהו תשובה לזה?

reedgreenwhait

New member
...

"מה ששנוא עליך- לחברך לא תעשה: זו התורה כולה, והיתר- לך ולמד"... את לא רוצה לפגוע באחרים כי את יודעת כמה רע מרגיש מי שנפגע... זה מאוד נחמד מצידך להיזהר מלפגוע, זה אצילי, רק חבל שבעולם שלנו זה...אפשר להגיד מינוס...

reedgreenwhait

New member
כי אם לרוב האנשים

לא אכפת לפגוע בך, ואילו את לא יכולה לפגוע בהם, אז את הצד החלש.

אני לא רואה זאת כך.

בעיניי - תכונותיו השליליות של האדם, הן אלו המייצגות את חולשותיו. אכזריות, טיפשות, ביקורתיות שלילית, חוסר סובלנות, חוסר כנות, נכונות לפגוע בזולת וכדומה. אלו תכונות שליליות. פסולות. מציגות חולשה. צריך להיות אדם מאוד חלש וכבוי כדי להתנהג בדרכים אלו. לעומת זאת, צריך להיות אדם מאוד חזק ומואר כדי להכיל אהבה, רצון, כנות וכל אותן תכונות חיוביות.

אוי זה כל כך מוכר לי

נשבע לך הם יפגעו בנו בכל העוצה בלי לרחם ואנחנו מלאי החמלה נותנים להם לפגוע הנו כל כך מוכר וכואב...

חשבתי על זה הרבה, נסיכת.

אני לא בטוחה שאני מקבלת. לעיתים אני פוגעת במישהו. לא התכוונתי. בוודאי שלא שמתי לב. אבל זה קרה. האם ארצה שהוא יחשוב שהיה לי קל לפגוע? שאצלי זה עניין שבשגרה? שהוא לעולם לא יפגע באיש ואילו אני עושה זאת בקלות? לא. איש אינו מושלם. לא כולם פוגעים במכוון. ויש הפוגעים בלית ברירה כדי להרוויח את עצמם. מה שאני אומרת, בלי הכללות. לנסות להבין כל מקרה לגופו. יש אנשים רעים. יש גם טובים. ומשתי הקבוצות תמצאי אנשים פוגעים ההבדל הוא בכוונה. ולמה את תעשי הכל כדי לא לפגוע? כי זו את. ואל לך לתהות מדוע את כזו. זו תכונה נעלה. וזה לזכותך. לומדים לפתח מגננות עם הזמן.

גלית35

New member
אני חושבת שהבחירה היא בידנו אם../images/Emo20.gif

להפגע או לא. וצריך לדעת לשים את הגבול של לתת ולא להפגע.

למעלה