פגיעה בגן ילדים

פגיעה בגן ילדים

שלום. לפני כשבוע הילד שלי ננשך באצבע בפינת החי בקיבוץ במסגרת הגן. (אנחנו לא חברי קיבוץ) מילאנו טופס תביעה שהגיע אלינו ע"י חברת הביטוח. השאלה שלי - מה הלאה. אם יש משהו נוסף שאני אמורה לעשות? האם יש לי אפשרות תביעה, או שיפנו אלי מחברת הביטוח לחתום שלא אתבע אותם. אם בכלל יש לי כאן עילה לתביעה. נקודה חשובה: הילד ננשך באצבע (המצביעה) יד שמאל, נשיכה די חזקה והוא כבר שבועיים עם תחבושת באצבע. הוא כותב ביד שמאל ועכשיו הוא נמנע מלעשות דברים ביד הזו. כך שלא כל כך יוצא לעבוד, לכתוב, לצייר. הוא אמנם הולך לגן ועושה מה שהוא יכול אבל בכל זאת הוא לא יכול להחזיק עיפרון, צבע וכל דבר אחר שדורש אחיזה טובה. אשמח לכל טיפ, הכוונה וכו'. תודה.

ביטוח תאונות אישיות ורשלנות

שלום רב, ביטוח התאונות האישיות שאת מזכירה (בכפוף לפירוט המלא) מכסה הן על ימי אי כושר, והן על נכות צמיתה. לגבי הנכות הצמיתה אני מניחה שעוד מוקדם לדעת אם הנזק הוא נזק שיוותר לעתיד. אני מציעה לבקש את הנוסח המלא של הפוליסה על מנת שתדעו באמת מה מגיע לכם על פיה. יכול להיות, שבנוסף, יש גם עילת רשלנות נגד הגן, מדוע לא הייתה השגחה, איך קרה שהילד ננשך וכו'. איספי מסמכים, שמרי נתונים, צלמי תמונות, והמתיני קצת כי זה באמת טרי לפני שאת בודקת אפשרויות תביעה. בברכה,

תודה לך. אני לא יודעת אם היתה כאן

רשלנות, ובאמת אין לי טענות בעניין הזה. הוא ננשך על ידי חמור שהיה בפינת החי, מעבר לגדר. אני אומרת את האמת: הילד לא נשמע להוראות המטפלות, והוא הכניס את היד לתוך הגדר כדי ללטף אותו ואז החמור נשך אותו באצבע, ודקות ארוכות לא רצה לפתוח את הפה כשהוא תופס לו את האצבע. כך שאין לי טענת רשלנות כלפי אף אחד. ובכל זאת, הילד אמור לעלות בשנה הבאה לכיתה א', וזה אומר שהוא צריך להתכונן ולעבוד. הנשיכה די חזקה ועמוקה בפרק האצבע, ואז הוא לא יכול לכתוב ולצייר ולעשות כל דבר שדורש אחיזה טובה וכך כל עניין ההכנה לכיתה א' נדחה אצלו וזה די משמעותי כי הוא גבולי. ועוד: סימנו סדרה של ריפוי בעיסוק לפני כחודש, עשינו הפסקה והיינו אמורים לחזור עכשיו לעוד סידרה של שנים עשר טיפולים, כדי שנספיק לעבור גם "מוכנות לכיתה א'". עכשיו הכל נדחה. הוא לא יכול לעשות ריפוי בעיסוק. לדעתי, זה כבר נזק - כי זו התקופה הכי רגישה ובחלק הכי רגיש לילד במצב ובתקופה זו. לא צריך לחכות עוד כמה שנים כי זה באמת לא יהיה אפקטיבי. ברור שבעוד כמה זמן זה יעבור לו והכל יהיה בסדר, אבל מה עכשיו? הכל נעצר. תודה.

לא ממש ברור שזה יעבור

שלום שוב, קשה לדעת בשלב הראשוני, אלא אם כן כבר קיבלת דעה רפואית אחרת, אם אכן לא יוותר נזק. מבחינת תאונות אישיות, יש פיצוי בד"כ על ימי אשפוז/אי כושר ונכות צמיתה. צריך לקרוא את הפוליסה הספציפית, כדי לדעת אם יש פיצוי גם לעיכובים שאת מתארת. מבחינת רשלנות, עדיין, זה ילד קטן, ויש להשגיח עליך באופן יותר מוגבר מאשר על בנאדם בוגר. לכן אני לא בטוחה שאין רשלנות. בתביעת רשלנות, אם יש עילה, יש מקום לתבוע את העיכובים במוכנות לכיתה א'. בברכה,

למעלה