פגיעה בזמן עבודה

MoNiCa 24

New member
פגיעה בזמן עבודה

יש לי חבר שעובד באבטחה בירושלים (במקום בו ארעו בעבר 2 פיגועים) אתמול ב-19:30 הוא נפגע כשנסגרה דלת מכונית על ידו והתנפחה וכנראה שבר או נקע שתי אצבעות. כשהודיע לבוס שאינו יכול להמשיך לעבוד וצריך החלפה הבוס אמר שאין מי שיחליף אותו. כשהתקשר שוב, ניתק הבוס את הטלפון. ב-22:30 הגיע מחליף. במשך שלוש שעות הוא נשאר להמשיך בעבודתו כמאבטח לא כשיר ולא ביצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר, כמו שאפשר לצפות ממאבטח. הוא לא קיבל סיוע רפואי ולא עזרה מהממונים עליו. היום ניגש למיון בכוחות עצמו. לא ניגש אתמול כי לא היתה לו הפנייה למיון ולא היה לו כסף לשלם עבור הטיפול. מה ניתן לעשות בנידון? ולמי אפשר להתלונן על מה שקרה? (משני הבחינות - נותר מאבטח לא כשיר וחוסר טיפול בעובד שנפגע במהלך עבודתו) אודה לכם רבות על העזרה.. תודה.
 

joshh

New member
חמור מאוד!

תני לי לבדוק את זה לעומק או שאבי יכנס היום או מחר ויענה לך על זה באופן יותר מקצועי.
 

avi1976

New member
תשובה

ראשית כל דבר לגופו. צריך לראות את פרטי האירוע. לפי תיאורך הפגיעה לא הייתה קלה ולפיכך ההמעסיק היה חייב להוציא טופס תאונת עבודה אך לפי ה"שטח" מעסיקים רבים מתעלמים מכך ויש מספר פתרונות לכך (כמו: גישה לביטוח לאומי ובקשת חוקר נגד החברה או תביעה ועוד). כאמור, בנוגע לפגיעה ישנה אפשרות להוציא את ימיי המחלה, תאונת העבודה, שחרור כספים מפוליסות, מהמעסיק, ממקום העבודה ובמקרים מסויימים גם אחוזי נכות. בנוגע לאי הגשת עזרה, זוהי עבירה של האחראים או עוברי האורח שהיו במקום וישנה אפשרות לתבוע גם על כך. (להבא יש להתקשר לגורם אחר שיפנה אותך) בנוגע לאי יכולתך לעבוד, זוהי הינה גם עבירה של האחראים מכיוון שבהתקשרותם הם מתחייבים לתקן של מספר מאבטחים וזאת כדי שחליפו אותם בבו הזמן ולא יהיו במצב של חוסרים. מכיוון שכך אפשר להפעיל לחץ לביטול ההתקשרות הן באמצעי התקשורת, הן במכתבים רשומים לאחראים והן על ידי בתי המשפט. ברשות אמי"ל עו"ד מכל התחומים ונוכל לטפל גם בכך. ליעוץ מקצועי פרטני ואישי תוכלו לקבוע פגישה...
 

s h o o s h a

New member
תאונת עבודה

שלום, המקרה אשר אתה מתאר עונה להגדרה 'תאונת עבודה'. ראה את הקישור המצורף אשר מגדיר ומסביר במדוייק את הזכויות/ חובות/ פעולות שיש לבצע. מתוך הקישור הנ"ל מביאה לכאן מספר ציטוטים רלוונטיים: 1. פגיעה בעבודה תאונת עבודה - היא תאונה שאירעה למבוטח השכיר תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו; או תאונה שאירעה למבוטח העצמאי תוך-כדי עיסוקו ועקב עיסוקו במשלח-ידו (על המבוטח העצמאי להוכיח שנפגע תוך כדי עיסוקו ועקב עיסוקו במשלח-ידו). 2. טיפול רפואי מבוטח שנפגע בעבודה (מתאונת עבודה או ממחלת מקצוע) זכאי לטיפול רפואי חינם - לריפוי (לרבות אשפוז, תרופות ומכשירים) להחלמה ולשיקום רפואי וכן לתשלום הוצאות הנסיעה אל וממקום קבלת הטיפול הרפואי וממנו, הכל לפי הצורך ולפי תקנות הב"ל. את הטיפול הרפואי יתנו למבוטח קופות החולים בלבד (קופ"ח הכללית, הלאומית, המאוחדת וקופ"ח מכבי). עזרה ראשונה (לרבות אשפוז ראשון) יתנו למבוטח גם מגן דוד אדום, בית חולים וכל רופא הקרובים אל מקום הפגיעה (אבל המשך הטיפול יינתן בקופות החולים 3. הפניה לטיפול לטיפול הרפואי (בקופת חולים) יש לקבל הפניה בכתב (בטופס מיוחד); המבוטח השכיר יקבל את ההפניה ממעבידו, והמבוטח העצמאי יקבל אותה מסניף המוסד לביטוח לאומי שבמקום מגוריו (טיפול ראשון יוכל המבוטח העצמאי לקבל גם בלי הפניה בכתב). המבוטח יוכל לקבל הפניה גם אל קופת חולים שהוא אינו חבר בה, אבל משפנה אל קופת חולים אחת, שוב לא יוכל להחליפה באחרת.
 
למעלה