פגיעה בילדים - לא מספיק חשוב???

לב אם

New member
פגיעה בילדים - לא מספיק חשוב???

בזמן האחרון אני לא קונה עתון בנייר. שומעת חדשות ברדיו ובטלויזיה ועוברת קצת על אתרי חדשות באינטרנט. ושמתי לב לתופעה מוזרה: אני שומעת ברדיו על איזשהו מקרה של הטרדה מינית, אונס או פגיעה בילדים, ולאחר מכן בחיפוש ועיון רגיל באתרים אני פשוט לא מוצאת אותו. הפעם התעקשתי וחיפשתי באופן מיוחד, וגיליתי: הוא לא נמצא בכותרות של החדשות, ואפילו לא בכותרות של החדשות בארץ. רק כשאני נכנסת באופן מפורש למשפט ופלילים והולכת לחפש עד אחרונת החדשות, והנה זה נמצא שם בכל זאת - ידיעונת קטנטונת, וכמובן בלי הרבה תגובות, כי מי בכלל נכנס עד שם .... הדוגמה האחרונה: מדריך ג'ודו ביצע מעשים מגונים בתלמיד. שמעתי שתי מילים ברדיו, נחרדתי כולי כמובן - כאמא ששולחת את ילדיה לחוגים וחוששת לבטיחותם - ורצתי לחפש באתרים. בסוף אחרי חיפוש מתיש כמתואר למעלה נמצאה האבידה ב YNET, במעריב לא מצאתי בכלל, אבל אחרי שנכנסתי איזה 10 רמות בתוך האתר, בתוך ההפינה המפורשת של משפט ופלילים נמצאו מעשים מחרידים, שאם לא הייתי מתעקשת וחופרת לעולם לא הייתי שומעת עליהם: הידיעה ב YNET הטרדה מינית באולפנה - המטריד עבר לעובד כמחנך בישיבה תיכונית!!! אב חורג שאנס את ילדיה של אשתו - ובגוף הידיעה מפורט שפגע גם בעוד ילד קטן מחוץ למשפחה. וככה סתם עוד שני קישורים

ה מוזה

New member
כמה מילים

בעמוד נידח באתר נידח ,משפט אחד במהדורת חדשות .. בדיוק לפני מספר ימים שוחחתי עם מישהי על כל האלימות הזו כשהופיעה ידיעה על בעלה של גננת שעשה מעשים מגונים בפעוטות שבגן והיא אמרה " פעם זה לא היה ככה , פעם לא היו דברים כאלו ואלימות כזו נגד ילדים .." השבתי לה , שתמיד זה היה . רק שלא שמענו על זה הסתירו את המעשים בחדרי חדרים , לא דווח בחדשות גם לא באתר נידח אי שם זו רק אשליה שלא היתה קיימת פגיעה בחסרי ישע וילדים אז לפחות בזמנים אלו יש דיווח גם אם הוא לוקה בחסר עדיין הדרך ארוכה מאוד עד שנשבור שתיקה זה לא שזה לא מספיק חשוב הרבה יותר נוח וקל להעמיד פנים שמימדי התופעה הם לא עצומים כ"כ הרבה יותר קל להיות בת יענה , לטאטא את המציאות מתחת לאריזה יפה נקווה לימים בהם נצא מהחשיכה הזו . כל יום , פשוט כל יום אני שומעת או קוראת על ילד שנפגע על ניצול על אלימות . זו כבר לא תופעה אלא מגיפה אבל מי יעיז להודות בראש חוצות בפריים טיים במבט לחדשות שהחברה שלנו רקובה מהשורש ? מי יעיז להיות זה שינפץ את האשליה ?

לב אם

New member
אכן - כשאני שומעת דברים שהיו

אני מבינה שהפתיחות של היום, עד כמה שהיא קטנה ומהוססת, בכל זאת היא צעד בכיוון הנכון. בכל זאת מרתיעה קצת, לפעמים אפילו עוצרת. כל פדופיל הרי פוגע בלי הפסקה בכל הרבה ילדים - אז כל אחד שעוצרים אותו מצילים בכך עשרות נפשות. כל האלימות הזאת כלפי ילדים שרק לפני עשרות שנים בודדות עדיין היתה נורמה מקובלת, והיום היא חריג. ילדים מקבלים את הזכות לגדול בסביבה בטוחה! אבל בשרשור הבא פה בפורום רואים שיש עדיין חברות אצלנו בארץ שחיות בימים של פעם - מאשרות אלימות, מסתירות ניצול מיני. וגם אנחנו - לכאורה פתוחים, לכאורה מיידעים הכל - אבל למעשה קוברים הכל בידיעה הקטנה והמוסתרת. ובעיקר, במבחן הענישה והמניעה - עדיין העונש קטן מדי, עדיין אין הרחקה מהציבור והגנה על הילדים.

שאלה

את אומרת שהעיתונים לא כותבים בהבלטה מעשים של עברות מין, אני לא רואה אף ידיעה בעיתונים על גזר דין לפושעים בעברות מין! משום מה יש המון ידיעות של "חשודים" בעברות מין, וכשמגיע השלב של תוצאה של המשפט זה נידף ברוח...למה? אם יש לך קישור לפסקי דין,הרשעות, גזרי דין לעברייני מין-אשמח מאוד לקישורים אלה.

לב אם

New member
כרגע אין לי משהו טרי

לדעתי אם תחפש בפורום תראה כמה שרשורים שהיו על קולת העונש למספר מקרים בעבר. יש לא מעט מקרים של אונס במשפחה לאורך שנים שהסתיימו בגזר דין של שנים בודדות - מה שכמובן מחזיר את האנס לחיק משפחתו הסובלת מהר מדי. ואם אמצע משהו בהמשך אפרסם בשרשור החדשות המאד חלקי שלי.

ok

אני רוצה כל גזר דין ללא קשר אם זה גזר דין קל. אני חושב שיש כתבות בעיתונים על חשודים שבסוף מיסתיימים רק בחשדות או בטפילת אשמה. מצד שני-אני יודע שהפושעים בחלקם הגדול לא מועמדים לדין,בגלל כל מיני ביוקרטיה משפטית או טכנית. וגם אלה שנישפטים לא תמיד ממוצא איתם הדין. לכן לדעתי חשוב לפרסם ידיעה בכותרת באותיות גדולות לאחר הרשעה. מבחינת הציבור לא חשוב אם זה קרה אתמול או לפני חודש, הציבור זכאי לדעת לטוב ולרע,מה בית המשפט פוסק! אם כל פסקי הדין היו באים לידיעה בציבור,אין ספק שבית המשפט היה חייב להחמיר את הענישה בגלל דעת הקהל הארצית בנושא.

לב אם

New member
גזר דין בבקשה - ללא עונש?

ללא עונש להתעללות חמורה על ידי שני ילדים? אני לא בטוחה כי בגוף הידיעה כתוב שהם הולכים למעון סגור. כמובן שלא מפורט לכמה זמן.

גם כאן לא כתוב העונש!

כתוב שהם ילכו למעון סגור,לכמה זמן? האם אחרי כמה חודשים הם יהיו חופשיים כמו כל נער מתבגר? אני לא רוצה לקלקל לכם את המצב רוח-אבל למעשים כמו שהנערים האלה הורשעו הייתי...

ליאללל

New member
אולי כי העונשים מגוחכים

ולא מספיק "שערורייתים" כדי לקבל כותרת נוספת.

תגובה מהירה

נמחקה לי התגובה הקודמת, אז הנה תקציר אני חושב שאנחנו מייחסים יותר מדי כוח לעיתונות עיתונים מספרסמים מה שמוכר,ף לא מה שחשוב לנו לקרוא ובטח לא מה שחשוב לנו להשמיע. אבל יש עוד כמה דרכים שבהן אנחנו יכולים להשפיע. מה למשל עם לפרסם מודעות בשכונה של התוקף שמספרות במה הוא נאשם וכמה עונש הוא קיבל? מה עם צוות מעקב שיצלם אותו בכל פעם שהוא יוצא מהבית אחרי השיחרור כדי "שלא ישאר לבד"? יש דרכים חוקיות להראות לא איכפתיות. סך הכל צריך קצת יצירתיות ורצון כן לעשות שינוי. וסליחה אם פגעתי במישהו עכבר

לב אם

New member
אות קין

אני בעד. אני רק לא בטוחה שזה לגמרי חוקי. לכאורה, אם הוא ריצה את עונשו, אז זה נחשב הצקה או הטרדה או משהו. לא?

פרסומים

העיתנים מפרסמים מה שמביא קוראים ורייטנג.... אם אין מספיק פרטים "פקנטים" (סליחה) אז אין מה לפרסם...לפעמים מספיקה כותרת קטנה. לגבי הפגיעות בעבר: לדעתי היו גם בעבר הרבה פגיעות...במשפחה, ומחוץ לה, אנשים מוכרים קרובים....וגם זרים. אותם ילדים/ות שנפגעו בעבר היום הם מטופלות בהווה אצלי ובעוד גורמים... וזה פשוט מדהים ומזעזע עד כמה.... וזה קרה בארץ ובחו"ל ובכל מקום שרק התאפשר... עצוב...וכואב..

לב אם

New member
אני חושבת שאפילו יותר

ככל שהסביבה יותר מסתירה ומכחישה, כך קל יותר לפדופילים וסוטים אחרים להסתיר את פעילותם ולפעול ללא מפריע. הייתי רוצה מאד לחשוב שרמת המודעות העולה יוצרת איזושהי הגנה על הילדים. לצערי, זה עדיין בשוליים, וכל יום מתגלים עוד ועוד פוגעים ונפגעים.

למעלה