פגיעה בקשיש חולה אלצהיימר ע"י מערכות הרווחה

smadarunna

New member
פגיעה בקשיש חולה אלצהיימר ע"י מערכות הרווחה

שלום
אבי, שוקה טז מכפר הס מוגדר כחולה אלצהיימר מזה כעשור. בשנים האחרונות מצבו התדרדר. מפתא ויכוח משפחתי ביני לבין אחותי על אופו הטיפול בו וניהול חייו כאשר שתינו מוננו כאפוטרופסיות שלו, הביאה עו"ס מהרווחה ללא הכרתינו ואותו גם יחדיו, לדיון בבית המשפט, אשר לפנין הן היא והן מנהל הרווחה נתנו לי נתונים לא נכונים וביקשו את הסכמתי להעביר את האפוטרופסות לזמן קצוב לידי ניל עמותת שי. מפאת מחלתי באותה תקופה וע"פ נתונים לא נכונים שאז לא ידעתי שאינם נכונים, הסכמתי. ועל הסכמתי זו, אבי, אני ומשפחתינו משלמים מחיר יקר מכל.
1. מונתה עו"ד מרגלית נוח מחברת שילניהול תיקי חסויים בע"מ כאפוטרופוסית בהמלצת הרווחה.
2. למרות שלי נאמר שמדובר בעמותת שי שמטרתה טובת החסוי והמשפחה, תוך תקופה קצרה התברר לי שמדובר בחברה בע"מ שמהות הכנותיה של החברה זה ניהול תיקי חויים ועל גבם של חסויים ותוך שמירת סכסוכים משפחתיים והשמצת בני משפחת החסוי בכל מסגרת ובכל צורה
3. עו"ס נועה בן זאב מהרווחה אמרה באחד הדיונים בבית המשפט שביקשתי לשנות את האפטרופא 'תנו לזקן למות בשקט' וכך מנהלים את חייו כבר כארבע שנים אשר איבד את יכולת ההליכה, יכולת התפקוד העצמאי, הרחקת כל ילדיו ממנו, אי אישור לחוג את חגי ישראל עם ילדיו ומשפחתו והשארתו נעול בתוך מיטתו, ניהול מסחר ובית בושת בביתו, אי שמיעת בקשותיו, התייחסות אליו כאל סמרטוט שכל המערכות חיות על חשבון הבנק שלו, ניהול כספי לא תקין של כספיו ונכסיו וכו'
4. למרות כל פניותיי ובעיקר בנה האחרונה ולאחר שפתחתי את תיק בית המשפט לענייני משפחה בכפר סבא והתבהרה לי התמונה הכה עגומה, כאשר פניתי הן לעו"ס, הן למנהלת הרווחה, הן למנכ"ל משרד הרווחה ולשכת השר בעצמו, וכן למנהלת המחוז, אחראית ערר במחוז ובמשרד הרווחה וכן למנכ:ל משרד המשפטים והאפוטרופוס הכללי, כולם עסוקים באיך לכסות את פעילותה של עו"ד מרגלית נוח כי הנ"ל בעלת קשרים רחבים וצריכה לשמור על המשך התפרנסות משרדה ושוכחים שמאחורי כל זאת ישנו קשיש אחד חולה אלצהיימר אשר מידי יום משפילים אותו ואת משפחתו, לא מקשיבים לו וכן לבני משפחתו ואני אחת מהן הפונה לכל המסגרות.
5. כל המסגרות היפנו אותי כל עוד הנושא מטופל בבית המשפט, וכל עוד יש אפוטרופוס מן הסתם הינו מטופל בבית המשפט, לפנות לבית המשפט. בשנה האחרונה לקחתי עורך דין אשר בדק ברצינות מלאה כולל כל פרט ומידע ומכל היבטיכל הרגשיות הנדרשות והגיש לפני כחודש בשמי בקשה להחלפתה עם כל הטיעונים וההסברים מדוע וכן בקשה במצב הנוכחי להעביר את האב לבית אבות סיעודי ליד אחד מילדיו ובסיכום עם ילדיו ובין השאר דרש מבית המשפט שרופא גריאטר המומחה באלצהיימר יבדוק אותו. בית המשפט ביקש מכל הגופים ובניהם הרווחה והאפוטרופוס הכללי לחוות את דעתם.
6. מהאפוטרופוס הכללי אמרו שהם אישרו את כל דוחות עו"ד מרגלית נוח כאשר במקביל לבית המשפט אני פניתי אליהם עם רשימת דברים שלא דווחו כהכנסות כמו למשל האבא חי במושב ושטחיו כבר מעל עשור וחצי מושכרים לשני חברי מושב והכנסות אלו אינם מדווחות בדוח ש עו"ד מרגלית נוח לאפוטרופוס הכללי, וכן רשימת הוצאות מופרזות שלא קיימות ומאד קל לבדקם כמו למשל חשבונות הטלפון שהם מעבר לכפליים מול הרישום בבזק. אז אמרו לי מה בדיוק עושה האפוטרופוס הכללי אם הוא מאשר דוחות בלי לבדוק ובמקרה שלנו אפילו יותר מפעם אחת אני פניתי אליו על בעיות של ניהול נכסי האב ע"י עו"ד מרגלית נוח.
6. לאורך כל ארבעת השנים ובעיקר בשנה האחרונה פניתי על כל אופן הטיפול הלקוי באב ע"י העובד הזר בבית אבא ועל אחזקת עובד זר לא חוקי וכו' ועם צירוף של עדויות ותצלומי וידיאו מבית האב וכו אשר קיבלו גם משרד הרווחה לאורך שנה שלמה וכן מבית המשפט. ועתה לאחר פניית בית המשפט גם למשרד הרוחחה נזכר משרד הרווחה שצריכים להתחיל לבדוק מה קורה ולהשארי בינתיים את המצב כמו שהוא. קרי להמשיך לעמלל את חיי אבא גם לאחר שהם אמרו לי לםפנות לבית המשפט פתאום במקום 4 שנים לטפל בכל הפניות וכו', עתה הם אומרים בית המשפט שצריך להתחיל לבדוק

עד לאיפה הגענו במדינת ישראל שכך מתייחסים לקשיש חולה אלצהיימר וילדיו?

האיך אתם כל קוראיי לסייע לשנות במהירות מצב זה?

smadarunna

New member
'בכי רע בארץ הבחירה' - ספר

הקובץ המחובר להודעה הינו הספר שכתבתי על איך המערכות (מערכת הרווחה על כל דרגותיה וכן מערכת המשפט והאפוטרפוסות) מתייחסות לאבי הקשיש חולה מזה 4 שנים ובעיקר בשנה האחרונה.
מתוך שבדקתי באינטרנט התברר לי שלצערי אבי אינו המקרה היחיד ולכן זה עוד יותר מצער. כאשר אבי ביקש ממני לתעד את סיפורי חייו, הבנתי שהחשוב מכל לתעד את הסיפור הזה בצד סיפורי חייו הנוספים שכתבתי בשני ספרים נוספים. הספר נועד כדי להוציא לידיעת הציבור והמערכות את התיאור הקשה בכדי שיתעוררו הן המערכות והן הפרט בכדי לסייע לאבי וכן לכל מקרה בארץ ובמקביל יפעלו לשינוי החוק בארץ.
למי שמתקשה להוריד את הקובץ או מתקשה לקרא ע"ג המחשב יכול לפנות אלי ישירות למייל [email protected] או לטלפון 052-3747711 ואדאג לשלוח לו עותק של הספר

למעלה