פגיעה בשדה הראייה ושאלות

מאומאו

New member
פגיעה בשדה הראייה ושאלות

שלום ד"ר קרני, בספטמבר 2005 עברתי התקף שאחת מתופעותיו היתה ניסטגמוס. בזמן ההתקף הפגיעה היתה במבט הצידה בשתי העיניים, אם כי בעין ימין הרגשתי אותה יותר. אחרי טיפול בסטרואידים ב - PULSE התופעה עברה לגמרי. כ - 3 חודשים אח"כ התחלתי להרגיש שוב "קפיצות" במבט הצידה בעין ימין בלבד, והנוירולוג שמטפל בי אמר שזו כנראה שארית של ההתקף מספטמבר או איזושהי הידרדרות מסויימת, אבל זה לא התקף חדש. בינתיים, בחודשיים האחרונים המצב סטטי ואין שיפור בשדה הראייה בעין ימין, אבל גם לא החמרה תודה לאל. לפני כחודש עברתי בדיקת שדה ראייה בתל השומר - עדיין אין לי את התוצאות, אבל בבדיקה הקלינית גם הנוירולוג אמר שישנה פגיעה מסויימת בשדה הראייה של עין ימין. השאלות שלי בעניין (סליחה על הארכנות הפרטנית עד עכשיו...) הן: 1. האם אחרי יותר מחצי שנה מההתקף עדיין יש סיכוי לשיפור במצב (כי הפגיעה הראשונה התחילה כנראה מאז), או שאם זה לא קרה עד עכשיו - זה גם לא יקרה? 2. האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את שדה הראייה (יש תרגילים לעיניים או משהו?) או לפחות למנוע הידרדרות נוספת? אם כן, על מה היית ממליץ, או למי היית ממליץ לפנות? 3. באופן כללי - כמה זמן אחרי התקף כלשהו הנזק נחשב להפיך ואפשר לצפות לשיפור (או ההיפך - מהו טווח הזמן שאחריו הנזק נחשב לקבוע)?

תגובה

1. אחרי חצי שנה הסיכויים לשיפור נמוכים. 2.לא ידוע לי על אפשרות לתרגול או אימון לשיפור שדה הראיה. 3. חוסר שינוי לאחר חצי שנה בדרך כלל נחשב כהחמרה ללא שחל שיפור. בפועל לא אתפלא אם בכל זאת יכול שיפור גם אחרי חצי שנה.

למעלה