פגיעה בתינוקות-פגיעה בזכויות אדם

יניב כ.

New member
פגיעה בתינוקות-פגיעה בזכויות אדם

השחתת איברי מין של תינוקות בני 8 ימים היא פגיעה חמורה בזכויות האדם,ונוגדת את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. בסעיף 2 בחוק כתוב:"אין פוגעים בחייו,בגופו או בכבודו של אדם באשר הוא אדם." ובסעיף 4:"כל אדם זכאי להגנה על חייו,על גופו ועל כבודו." הדבר נכון לא רק לגבי תינוקות אלא לכל גיל,כפי שאפשר לראות בקישור המצורף,בו מתוארים מעשי הזוועה של המוהלים הברברים.

צליל א

New member
נכון ועצוב ../images/Emo7.gif

אחד מזכרונות הילדות שלי הוא מברית המילה של אחי. הייתי בת 7, בכיתי ולא הבנתי איך זה שכולם שמחים כשלו כואב. שלום לכולם, יופי של פורום חשוב :) כמובן שאדם בוגר, שיכול לעמוד על זכויותיו, לא היו מעזים לכפות ולכרות חלק מגופו ללא הרדמה. הנה עוד דוגמה לדברים הנוראים שאנשים עושים בשם הדת. הקרטיב הזה לא טעים.

Deathatred

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo31.gif ../images/Emo128.gif זהירות! הודעת הסתה

ברית מילה היא השחתה כשם שניתוח הוא השחתה. ברית המילה הוא אקט דתי-רפואי ואפילו בריאותי. ברית המילה איננה פוגעת בכבוד התינוק או משפחתו אלא להפך. האם אתה רוצה להחזיר את עם ישראל לימים של גזרות אנטיוכוס? אין לנצל את זכויות האדם כקרדום לחפור בו כנגד הדת היהודית וכנגד עם ישראל.

orlyt

New member
נושא ברית המילה מאוד שנוי במחלוקת

למען האמת הוא כל כך שנוי במחלוקת שיש אפילו פורום שלם בעניינו. אני לא מוצאת שמדובר בהסתה, אלא בדיון ביקורתי, משום שלא נאמר יופסקו מיד כל טקסי ברית המילה, אלא היתה הצבעה על הקשר בין זכויות אדם לבין ביצוע מילה בתינוקות בני יומם, שאין להם יכולת להתנגד או להסכים לביצוע השינוי בגופם, כאשר הזכות על הגוף ועל שלמותו מוגדרת כזכות אדם. יהדותו של אדם לא נמדדת בהסרת העורלה או באי הסרתה. ואין באי קיום הטקס משום חתירה נגד הדת היהודית או עם ישראל. מרבית בני האדם מזדעזעים עמוקות כאשר הם שומעים על מילת בנות ועם זאת מקבלים בשוויון נפש מילת בנים, שתי הפרקטיקות האלה נראות לי אכזריות באותה מידה. בשונה מגזרות אנטיוכוס, אין בדיון על ברית מילה רצון להמיר את דתם של אנשים או לפגום באמונתם, רק להכחיד טקס שכרוך בפגיעה בבני אדם. לאורך ההיסטוריה דתות וקהילות משנות את דתן ואת מנהגיהן בהתאם לשינויים חברתיים אחרים. לדעתי, כמו שלא נקבל בשוויון נפש פגיעה בבעלי חיים משום אמונה דתית בעבודת השטן, כך יש מקום לבקר ולתהות אודות נחיצותו של מנהג שפוגע, שלא לצורך בגופו של תינוק חסר ישע. הנושא של רפואה ובריאות הוא שנוי במחלוקת, המחקרים סותרים, ועל כל מחקר בעד יש מחקר נגד. מה שנותר לעשות במקרים כאלה, הוא לתת למוסר שלנו לשפוט. בשונה מניתוח מציל חיים, שגם עבורו לעיתים יש לקבל את אישור החולה, הניתוח המתבצע בטקס המילה, לא נועד להצלת חיים ובודאי שאין אפשרות לקבל את הסכמתו של ה"חולה"-הפציינט, משום שהנ"ל יודע, בשלב זה, בעיקר לבכות.

הנושא הרפואי כבר אינו שנוי במחלוקת

בזה אחר זה, בשנים האחרונות, יוצאים ארגוני הבריאות בהצהרות רישמיות אודות חוסר ההצדקה הרפואית במילה גורפת של כל הילודים.

צליל א

New member
ובכל זאת

יש הבדל עצום בין ניתוח רפואי שנעשה בהרדמה, לבין מילה ללא הרדמה כאשר עשרות אנשים צופים, שרים ומריעים

אורית ג.

New member
שלום רב לפורום החשוב הזה

מסכימה עם כל מלה של orlyt וכמובן עם מה שכתבה חתולה שחורה שהוכח כבר שמבחינה רפואית אין למילה כל יתרון. רוצה להראות פן אחר : גם אילו היו מוכיחים שחור על גבי לבן שהמילה טובה לבריאות עדיין לא היתה כל הצדקה לכרות אותה ללא רשות בעליה. בוודאי ובוודאי לא לעשות זאת ללא אלחוש , כפי שהדבר נעשה ברוב המקרים. גם כשמדובר על הטיעונים ה"בריאותיים" החזקים ביותר (שלא הוכחו כאמור) מדובר על מחלות שהילד (או בת זוגו) עלולים ללקות בהן בסיכון סטטיסטי מסויים (ולא בוודאות של 100%) ואלה מחלות שעלולות לפדגו בו/בה רק כמבוגרים. יתכן שעד אז תמצא תרופה למחלות אלה. יתכן שעד אז יצאו עוד מחקרים (כמו שקרה) שמוכחים שאין כל יתרון בריאותי במילה. אז - תנו לו לגדול, ולהחליט אם הוא רוצה להיות "מחוסן" (חחחחה צחוק מר) כנגד מחלות אלה. למה עושים את זה? רק כי הוא קטן ולא יכול להתנגד?

Deathatred

New member
אני חושב אחרת

>> בתינוקות בני יומם, << בני 8 ימים. >> ואין באי קיום הטקס משום חתירה נגד הדת היהודית או עם ישראל. << יש. זו אחת המצוות הכי יסודיות וחשובות יש ביהדות, שבה נכנס הנילוד אל ברית ישראל. נ.ב. אני בתור אחד שנימול לא זוכר כלום מהכאב של הברית מילה ואינני רואה בזה התעללות או פגיעה. מה עוד, שהאיבר מתפקד ללא דופי אחרי ברית המילה. >> בשונה מגזרות אנטיוכוס, אין בדיון על ברית מילה רצון להמיר את דתם של אנשים או לפגום באמונתם, רק להכחיד טקס שכרוך בפגיעה בבני אדם. << אני לא מאמין להם. אני מאמין ש"המאבק" הזה הוא עוד שלב בטרנד האנטי-יהודי שמתפתח לאחרונה בארץ ובעולם. מוזר שאותם אנשים מנלחמים כנגד המילה ממלאים את פיהם מים אל מול כל התועבות הרצחניות של האיסלאם כמו הטרור, הלינצ'ים וההסתה לרצח שמהווים סכנה הרבה יותר חמורה לזכויות האדם מאשר טקס עתיק ששרד כבר יותר מ 3000 שנה ולא גרם נזק בכלל לעם שהקפיד עליו.

orlyt

New member
אממ..

כן.. בני יומם.. בני 8 ימים.. בני חודש או בני שנה (ולמען האמת, גם בני חמש או שש) הם עדיין חסרי ישע ולא יכולים לקבוע בעצמם אם הם רוצים להיות נימולים או אם לאו. "חתירה נגד הדת היהודית" - אם היא כל כך חשובה מדוע רק בנים? איך מתבטאת הכניסה של הנילודה אל ברית ישראל? או שהיא נחשבת קצת פחות? יש בדת היהודית ובתרבות היהודית הרבה יותר מאשר חתיכת עורלה, עם כל הכבוד לעורלה. יופי לך שאתה לא זוכר כלום מהכאב של ברית המילה, סביר להניח שמרבית הילדים לא זוכרים שום דבר מהגיל הזה (על מה אני מדברת? אני בקושי זוכרת מה עשיתי בבוקר). מבלי לפתוח דיון באיבר שלך, אין לך את יכולת ההשוואה, קיים יסוד סביר שהוא היה מתפקד אחרת (לא יודעת אם יותר טוב או פחות טוב - אין לי אחד כזה) עם העורלה. זה שהפגיעה היא לא הרסנית מאוד (ואני חושבת שעל זה יש ויכוח מאוד גדול, לאור התקלות הרבות שמתרחשות כתוצאה ממילה לא מוצלחת) לא הופך אותה למוצדקת. באותה מידה אדם יכול להסתדר לא רע אם אין לו את הפרק העליון של הזרת, ועדיין לא נראה לי שאנשים ירוצו לכרות לילדיהם את קצה הזרת. "גזירות אנטיוכוס" - אוקיי.. זכותך לא להאמין לאף אחד. אני לא יודעת מי אלו אותם אנשים שגם נלחמים נגד המילה וגם ממלאים את פיהם מים אל מול תועבות אחרות. ייתכן שיש כאלו שאכן עושים זאת, לומר בהכללה גסה שכזו זה פשוט לא רציני. כן, ייתכן שיש דברים חמורים הרבה יותר מאשר המילה, זה לא אומר שאפשר להניח את כל העולם בצד עד שנפתור בעיה אחת, אפשר לעבוד בכמה מישורים בו זמנית.

Deathatred

New member
אממממ

>> מדוע רק בנים? << רק לבנים יש ..., שנית, המנהג הוא מלפני 3000 שנה - תקופה פטריכיאלית שבה המנהגים היו שונים. מאז זה התקבע כמסורת, שלא גרמה נזק לאף אחד ושימרה את העם היהודי. >> יופי לך שאתה לא זוכר כלום מהכאב של ברית המילה, סביר להניח שמרבית הילדים לא זוכרים שום דבר מהגיל הזה (על מה אני מדברת? אני בקושי זוכרת מה עשיתי בבוקר). << אז כל אלה שמדברים על צלקות נפשיות מקשקשים שטויות. מ.ש.ל. >> זה שהפגיעה היא לא הרסנית מאוד (ואני חושבת שעל זה יש ויכוח מאוד גדול, לאור התקלות הרבות שמתרחשות כתוצאה ממילה לא מוצלחת) << פשלות יש בכל הליך. בניתוחים רגילים של בית חולים את חושבת שאין פשלות? >> "גזירות אנטיוכוס" - אוקיי.. << אנטיוכוס אסר על ברית המילה וגם הם רוצים לאסור עליה. או בקיצור, מדובר בחבורת קנטרנים שמלאים משום מה בשנאה ליהדות והחליטו להיטפל עליה במטרה לפגוע בזכויות האדם של היהודי לחיות כפי אומנתו.

iceviper

New member
יש לך טעות שרבים עושים אותה

אני מדבר על ההשוואה בין מילת בנים למילת בנות. ובכן: מילת בנות נועדה כדי למנוע מהן הנאה בשעת קיום יחסי המין.זה מה שיגידו לך אותם שבטים נידחים,ואני לא רואה שום סיבה שלא להאמין להם.במיוחד בהתחשב בכך שמדובר בתפיסת עולם שלמה שהבת באה כדרך אגב,בלית ברירה ונמצאת בעולם הזה בטעות.אלה גם אותם שבטים שנוהגים החל ממספר בנות מסויים לקבור את הבת הבאה עם לידתה. ברית מילה לבנים,לעומת זאת,מטרתה להזכיר לאדם את כל המצוות הקשורות ביחסי מין כדי שלא יעבור עליהן:יחסי אישות אסורים,בולמוס יחסי מין וכו'. פעם נוספת: הקשר ליהדות הוא היסטורי בלבד ואין קשר להלכה בעניין השיוך לעם היהודי. באותה מידה אני מניח שניתן לעשות קעקוע על איבר המין.אבל בגלל שיהדות מתנגדת לקעקועים זה לא יקרה. וזו,אגב,הסיבה שאני לא תופס את טקס הקזת הדם שנעשה לעולים שנימולו בארצות מוצאם (מהחשש שהברית לא נעשתה כראוי).הרי הסיבה שהיהדות מתנגדת לקעקועים היא בין היתר הקזת דם לחינם.אז מה הקטע עם הקזת הדם הנ"ל?? אין שום סיכוי שבעולם שהיא תשיג את אותן מטרות שלשמה נועדה ברית המילה.

iceviper

New member
ברית המילה

יוצרת זהות יהודית היסטורית. אין לה דבר וחצי דבר להגדרה כיהודי ע"פ ההלכה,אבל ההיסטוריה שלנו גרמה לכך שהמצווה הזו קשורה בעבותות ברזל לזהות שלנו כיהודים. וכך יש להסתכל על זה.

Deathatred

New member
ברית המילה היא חלק ממהלכה

והיא המצווה הראשונה בתורה. אברהם מל את עצמו ואת בני ביתו ובכך נהפך ליהודי הראשון.

orlyt

New member
אברהם מל את עצמו בגיל 90

והמספר לכשעצמו לא ממש משנה, החשיבות היא שהוא היה אדם בוגר. יתר על כן, אנשים שלא חיים לפי ההלכה, לא ברור מדוע הם צריכים (או רוצים) למול את עצמם ואת בניהם.

זה בכלל לא משנה

מה שמשנה זה שמכאיבים לתינוק בלי לשאול אותו (לא רק פיזית, אלא גם נפשית עם כל הנוכחות של אנשים שמסתכלים עליו ברגע זה), וגורמים לו טרוומה (גם אם בתת-מודע) שלך תדע איך היא תשפיע עליו בהמשך.

iceviper

New member
אני מכיר הרבה נימולים

ולאף אחד מהם אין בעיה נפשית שנובעת מטראומת המילה. אתה מבין,התינוק צעיר מדי מכדי להפנים את "הטראומה" הזאת.

איך אתה יודע?

ברור מן הסתם שאתה מכיר נימולים, כי רוב הגברים בארץ הם כאלה. אבל אמרתי "אפילו בתת-מודע", איך אתה יכול לדעת מה משפיע על מה, אולי לאדם יש בעיות שאין לו אפילו מושג מאיפה הן צצו, ולא עולה על דעתו שזה קשור לזה. הרי ידוע שהרבה דברים בנפש נקבעים ע"י דברים שקרו בילדות, ולא תמיד האדם עצמו מודע לזה. אבל גם אם לא, עצם גרימת הכאב לתינוק, ועוד בנוכחות אלף אנשים שמריעים ... לא יודע. אני הייתי מוותר לפחות על הקטע הזה של אורחים, שיעשו בחוג משפחתי מצומצם וזהו, בלי כל הרעש מסביב.

למעלה