פגיעה נוירומוסקולרית

פגיעה נוירומוסקולרית

אחרי כל השאלות הכלליות שלי, מספרת לכם:
בני בן שנה וחצי.
בגיל 3 חודשים נתתי לו חיסון מחומש
מיד אחרי החיסון העלה חום 40 מעלות למשך חמישה ימים ללא סימפטום אחר
נתנו אקמולי
ושוב אחרי שבועיים העלה חום 40 מעלות חמישה ימים ללא סימפטום אחר
ושוב אחרי שבועיים....
וככה חוזר חלילה
בדיקות דם תקינות.
בגיל 5 חודשים קיבל מנה שניה של מחומש, ושוב באותו היום עלה החום - אותו הדבר
ואותו הדבר לאחר שבועיים
הברזל מתחיל לרדת וגם הפריטין
אחרי כמה חודשים של הליכה מרופא אחד לשני, רופא גסטרו אחד מציע בדיקת CPK (חלבון בשריר שמופרש לדם)
הערך אמור להיות בין 0-150, אצל הבן שלי התגלה 3800
ומאז.. שוב הלוך וחזור לבתי חולים ומהם בבדיקות אינסופיות, תוך כדי החום ממשיך כל שבועיים באותו נוהל.
טיפלנו בדיקור ורפלקסולוגיה והצלחנו להרחיק את תדירות ומשך החומים.
ערך ה CPK עלה וירד עלה וירד (בפעם האחרונה היה על 1600) ואי אפשר היה להימנע מבדיקה גנטית לאבחון מחלת שריר - ניוון

עשינו את הבדיקה והיא יצאה חיובית. זומנו לבית החולים למתן ההודעה.
ניוון שרירים מסוג בקר! *סטטיסטית* אמור להתפרץ בגיל 8-9. מעקב קרדיאלי ריאתי כל חצי שנה.
תוחלת חיים *סטטיסטית* עד גיל 30-35

שואפת ומכוונת לחיים שלמים ומלאים עבורנו.

אממה,
בבית החולים ממליצים עם הזמן לעשות את החיסונים בזמן כולל חיסון לדלקת ריאות כל חמש שנים.
מיותר לציין, שמבחינתי, החיסון זה הגורם הראשון לכל הדבר הזה. כיוון שאני לא נשאית (עשיתי בדיקה) ואין אף אחד חולה במשפחה, גם לא אחיו הגדול בן ה 4.5 (שקיבל ת'כלס את רוב החיסונים - לא כולם.. וגם לא יקבל את השאר)

יש חיסונים שחשוב לקבל אם הוא לא יחלה במחלת ילדות מסויימת כלשהי?
אני יודעת שזו גם התייעצות לרופא אבל כן חשובה לי ההתייעצות אתכם כי אתם קוראים קצת יותר מחקרים מרופאים - בטוח. (מה שלי קצת קשה)
איך אפשר לברר אם היה איזשהו כשל באצווה מסויימת של חיסון? אם בכלל?

אני ערה לזה שיכול להיות שזו מוטציה שהיתה והחיסון פשוט העיר אותה, האם בכל מקרה אי אפשר להוכיח את הקשר בין שניהם?
מה צריך בשביל להוכיח קשר? את מי אפשר להעיף על טיל?
לפי אתר חיסונים של וולפסון, אסור היה לתת את המנה השניה אם החום עלה יותר מ ארבעים מעלות, אז למה בעצם נתנו/ נתתי את המנה השניה, אף אחת בטפ"ח לא יידעה אותי על כך...

מתוסכלת.
מקווה.
ומרפאה את בני ביכולות שלי.

rainbow i

New member
קשה לי לקרוא את ההודעה שלך

אצלנו לקח עד גיל חמש - שהצלחנו לגלות ולהבין מה קרה לבן שלנו.
גם אצלנו יש תופעות שקשורות לחום הגוף - אבל שונות מאצלכם...

מאוד הייתי רוצה להיות יכולה לייעץ לך. אין לי סמכות רפואית, ואפילו לא פסאודו רפואית, לכן אני יכולה להגיב רק מהמקום של אם, ואדם.
לדעתי - כדאי לעשות חריש יסודי של איסוף מידע על האבחנה שלכם - אני לדוגמה לא ידעתי שיש לה קשר עם אירועי חום...
הייתי מנסה לראות האם יש עוד סוגים של אבחנות שנותנות סימפטומים דומים, והייתי בוחרת להתייעץ בצורה מסודרת עם רופא שיש לו ידע בפגיעות מחיסונים.
ולו מהסיבה שרופא כזה יעזור לך לקחת החלטה איזה חיסון לתת, ובאיזה עיתוי.

אני באופן אישי עצרתי את כל תכנית החיסונים - ובביה"ח האמירה הכללית של רופאים ש"זה נורא חשוב לחסן" מבלי להיות ספציפיים בהתאמה למצב המיוחד של הבן שלי התקבלה אצלי כאמירה כללית, שטחית - סוג של מס שפתיים, או אמירה של מה שנהוג ומקובל להגיד.
כשניסיתי לבדוק בצורה יותר ספציפית וליצור התאמה אישית עבור הבן שלי - לאף רופא או מומחה לא היתה תשובה מניחה את הדעת. (לדוגמה מומחה לאלרגיה הסביר שאי אפשר "לגלות" למה הבן שלי רגיש, בטח לא בגיל הזה, אבל גם בגילאים מאוחרים יותר הטסטים לאלרגיה לא מכסים את האפשרויות של מה שאנחנו מנסים למצוא. הנוירולוג הסביר שאי אפשר לצפות או לנחש אם חיסון נוסף יחמיר את הפגיעה - הוא לא נביא... וכן הלאה...)

בנוגע ללנסות למצוא כשל באצווה - סביר להניח שיש רישום מדויק, לפחות אמור להיות כזה, אולי אפילו כתוב בפנקס החיסונים עצמו. אבל רוב הסיכויים שלא תצליחו "להוכיח" כשל כזה. לא הייתי מנסה לבזבז זמן על זה - אבל הייתי שומרת את מספר האצווה ועלון יצרן של החיסון.

נכון להיום לא ניתן להוכיח את הקשר. גם אילו היתה בידך שארית מהחומר שהוזרק לבנך, והיית יכולה לממן בדיקות מעבדה פרטיות לחומר עצמו - גם אז זה לא היה מוכיח קשר.
אין את מי להעיף על טיל.
כולם פועלים עפ"י ההנחיות.
אפילו על עניין מידת החום - יגידו לך שזה היה 40, ולא מעל 40.

הלוואי ויכולתי להגיד לך דברים אחרים.
הייתי רוצה להיות יכולה להגיד לך שמערכת הבריאות מחבקת בחום וחמלה ותמיכה רפואית מקצועית את אותם אלו מהעדר ש"משלמים" את המחיר. שכשחוזר למערכת הורה עם תינוק שנפגע מחיסון - המערכת מייד מפנה אותו לצוות מומחה בפגיעות חיסונים, צוות שעוזר להורים להבין ולעכל מה קרה ואיך (כולל הפניה מסודרת למקורות מידע), צוות שעוזר להורים לבנות תכנית בריאותית והתפתחותית מותאמת למהות הפגיעה, ונותן הנחיה תוך מעקב גם על תכנית חיסונים מותאמת אישית, וגם על מעקב תגובות לתרופות מותאם אישית...
זה לא קורה.
הדבר היחיד שכן קורה הוא שרופאים טובים, שיש להם מטופלים נוספים שהם נפגעי חיסונים, נותנים "טיפים" אישיים בשיחות שלא לפרוטוקול.

היה לי שלב אחד שממש כעסתי, הלכתי להתפוצץ - כשגיליתי שהרופא ששלח אותנו לקבל מנה שנייה, (של חיסון שהוא ידע שהילד אלרגי אליו) עזב ועבר לנהל אחת מה"טיפת חלב חלופית פרטית". האמת? זה מאוד שבר אותי. ההכרה שבכובעו כרופא ילדים הוא פועל עפ"י ההנחיות, ולנפשו, ילדיו, וילדים שמגיעים אליו באופן פרטי - הוא מאמין ופועל בדיוק ההפך.
היו ימים שממש רציתי לקחת אליו את הבן שלי - שיראה במו עיניו מה התוצאה של ההוראות שנתן לנו.

אבל האמת היא שהיום-יום של לטפל בתינוק זה ממילא אינטנסיבי, על אחת כמה וכמה כשיש קשיים בריאותיים, וגם ביום שנראה שיש הפוגה - אי אפשר לדעת מה יהיה מחר, או אפילו בעוד דקה.
לא היה לי זמן וכוח לבזבז על כעס, וגם באצבע המאשימה לא מצאתי תועלת...
הבנתי שאת האנרגיה שיכולתי לבזבז על כעס, אשמה והאשמות אני יכולה לנתב לכיוון אחר, ואולי בזה גם לתרום במשהו ליצירת שינוי.

כמוך, לפעמים מתוסכלת.
מקווה.
ומאחלת לך, בנך (וגם לגדול) בריאות יפה.

פולספגן

New member
"מספר האצווה ועלון יצרן של החיסון" רשום בפנקס

החיסונים אם האחות פעלה עפ"י ההנחיות.

תודה יקירה

באופן מפתיע, מהרגע שקיבלנו את ההודעה. נגמרו אירועי החום.
קצת לפני,הצלחנו לרווח את אירועי החום מבחינת תדירות ומשך החום בעזרת דיקור ורפלקסולוגיה (ותזונה כמובן). אך מאותו היום לא עלה לו החום בכלל.. אולי זו היתה הדרך שלו לומר לנו שמשהו לא בסדר.

אני לא עוקבת רבות בפורום, ואין לי מושג מה יש לבנך, תוכלי לספר לי בבקשה? גם על אירועי החום.

התייעצתי עם עו"ד (חבר) ומיום ליום אני מבינה שאין לי "דלת ממשלתית" לפנות אליה. ואני מפנימה שרק הטיפול שאני אתן יוכל לעזור. הרבה חום , אהבה, מחשבות טובות...

את יודעת?! עזרת לי מאוד עם התגובה שלך. אני כל השבוע מהרהרת ומסתכלת בה שוב ושוב.
המשפט שכתבת "הבנתי שאת האנרגיה שיכולתי לבזבז על כעס, אשמה והאשמות אני יכולה לנתב לכיוון אחר, ואולי בזה גם לתרום במשהו ליצירת שינוי." בתוספת של עוד כמה אירועים השבוע שקרו לי, מביאים אותי לעשות שינוי מאוד גדול בי. שינוי שישפיע עליי ובהכרח על הסביבה שלי. אז ***תודה***!!!!!!!

rainbow i

New member

האמת היא שמעולם לא כתבתי בפורום בפירוט מה אירע לבן שלי.
עד היום השתדלתי להימנע מלעשות את זה...

בגדול - כל מנגנוני הוויסות בגוף שלו נפגעו. (וויסות חושי - שמיעה, ראיה, ריח, טעם, מגע, שיווי משקל, מרחב. וויסות לעיסה ובליעה, וויסות מע' העיכול, וויסות דופק, וויסות נשימה, וויסות חום גוף).
כל הרשימה הזאת כשהיא מתומצת כך, נראית טכנית לגמרי. אבל, לשם הדוגמה וויסות חום גוף אומר שיש לו צניחות ועליות חום בהפרשים של דקות ספורות מ-35 ל-38 ושוב חוזר חלילה... כמובן שזה חריף הרבה יותר כשהוא חולה. וויסות מע' העיכול אומר מחזורים של גיהוקים בלתי פוסקים, שיכולים להימשך אפילו יומיים-שלושה בתדירות של התקף גיהוקים כל חמש דקות. שילשולים, והקאות ללא רקע של מחלה... כנ"ל האצות והאטות דופק ללא סיבה פיזיולוגית... כאבי ראש, כאבי שרירים ופרקים...
בתחום של וויסות חושי (הרוב מכירים וויסות שמיעה), וויסות ראייה, לדוגמה, אומר שיש מצבים שבהם תאורת לילה רגילה ברחוב גורמת לו לסנוור חריף עד כדי דמעות וכאבי עיניים.

מבחינת "קריטריונים אבחנתיים" יש לפחות שני סוגים של אבחנות רפואיות שנותנות את מקבץ התופעות האלו. אחת היא סוג מסוים (שנחשב נדיר) של גיאן ברה שאינו ניתן לטיפול. והשנייה היא סוג של זאבת. שתיהן מיוחסות לפגיעות מחיסונים.

ברור שסוג כזה של פגיעה מטה את כל מהלך ההתפתחות של הילד, אבל לדוגמה במה שמגדירים קריטריונים לאוטיזם, קשה עד בלתי אפשרי להכניס אותו - מכיוון שההתפתחות הפיזית, המוטורית, והקוגניטיבית שלו תקינים. קשר עין תקין. התפתחות שפתית תקינה, תקשורת מעל הממוצע, שפה מפותחת, הבעה רגשית תואמת סיטואציה.

ובעצם הוא, ואנחנו לכודים בסוג של מצב שבו בשום אופן אי אפשר להכניס אותו למערכת החינוך הרגילה - כיוון שהגוף והחושים שלו לא עומדים בעומס הזה. מצד שני גם הגנים המיוחדים לא מתאימים לו, מכיוון ששיטות העבודה הנהוגות בגנים האלו מותאמות לצרכים ומצבים שונים מאוד ממה שיש אצלו. (עפ"י חוק חינוך חובה כל מה שנעשה יחמיר את מצבו הבריאותי).

זה בגדול מה שקרה אצלנו, ולקח הרבה זמן עד שהצלחנו לגלות ולהבין את כל המכלול הזה - כיוון שתינוק לא יכול להגיד ולהסביר במלים את מה שהוא מרגיש. זה קצת עצוב להגיד - אבל בסביבות גיל 4 כבר היה לו "מילון רפואי" פרטי שלו של מלים שבהן הוא תיאר את מה שהוא מרגיש...(אני עומד "להחליא" לפני עליית חום. יש לי סינוורים. כואב לי במאחורי הצוואר ועוד שלל הברקות שהיו לו כדי להסביר לנו מה קורה אצלו).

עד גיל 2.5 בערך כמעט כל בעיה שאיתה הגענו לרופאים נפתרה ב-אין לו כלום, זה רק השיניים שבוקעות, זה רק ביעותי לילה, זה רק...מיגרנה אבדומינלית, אפילפסיה, גידול במוח - בקיצור עברנו את כל הניחושים המלומדים החל משום כלום, ועד גידול מוח.
איך חברים בפורום אוהבים לקרוא לזה? "ניחושים סלקטיביים".

גם אני, בדומה אליך - מבינה שהכי טוב שאני יכולה לעשות הוא לאהוב אותו. לתמוך בו, לאפשר לו שפע של הזדמנויות להתנסות ולהתקדם בדברים שהוא אוהב. להוביל אותו בעדינות ובסבלנות להתנסות ולהתמודד בדברים שקשים לו. לתת לו המון הזדמנויות לגלות שיש שפע של אפשרויות שונות לפתור ולהתמודד עם בעיה נקודתית. לאפשר לו להכיר את גופו שלו - כדי שיפתח בעצמו את הדרכים המיוחדות שבהן הוא יכול להקל על עצמו, ולבסס אמון בכוחו וביכולותיו.

אני מאמינה שאפשרי שלאדם יהיה כוח מבלי שיהיה חייב להיות כוחני, ושתהיה לו חולשה מבלי שיהיה מתבוסס בחולשתו.

אין ספק שבדרך הזאת יש גם רגעים מאוד קשים, רגעים של מובסות ותסכול. רגעים של "לא הוגן".
אבל יש גם רגעים של הישג, רגעים של הרחבה בעושר הפנימי, רגעים של תובנות.
והכי הרבה - רגעים שבהם הוא פשוט ילד, עם שמחת חיים וסקרנות לחקור, רגעים שבהם הוא שמח בגופו ובסביבתו והכל מסתנכרן להיות חוויה טובה של עצמו ביחס לעולם. אלו הרגעים הכי ראויים ומוצדקים עבור ילד בעיני - ואת אלו אני בוחרת להעצים ולאפשר.
גם לו מגיעה הזכות להיות ילד. פשוט.
ואת זה הכי ראוי לטפח בעיני.

לכן אני בוחרת גם בחיי הפרטיים, וגם כפי שהם משתקפים בדברים שאני כותבת בפורום לא להיות במלחמה, או לסמן אשמים כדי לצלוב אותם. (אני חושבת שילד שחווה שההורה שלו כל הזמן במלחמות וכעס גדל לתוך חוויה שהעולם והחיים בעולם הם מלחמה וכעס).
אני בוחרת לשתף בביקורת שיש לי, ולדבר בגלוי על בעיות וכשלים במערכת הבריאות בכלל ובתכנית החיסונים בפרט - מתוך כוונה ורצון שכולנו - הורים ורופאים - נירתם ליצור יחד שינוי שיוביל לשיפור מהותי.

אני מקווה שהצלחתי לחזק אותך. בדרך הזאת יש לנו כהורים הזדמנות לבנות ולבסס רוח של סבלנות ורצון להיטיב גם בדלת-אמות, וגם בנושאים שיש להביא לתיקונם.
אני לא רוצה להפחיד הורים בסיפורי זוועות, אבל חשוב לי שהורים יהיו מודעים לזכויותיהם, ומה הם עושים ולמה, ובאיזו מידה זה מתאים באופן אישי לתינוק שלהם.
אני לא רוצה להשמיץ רופאים, אבל רוצה שתהיה להם הרשות והזכות להגיד להורה את מה שהם יודעים בתוך מסגרת הפרוטוקול, ובגלוי.
הייתי רוצה לראות, עוד בימי, שמוקמת מערכת לתמיכה וטיפול נכון בנפגעי חיסונים - וזה לא יהיה סוד כמוס שאין מדברים עליו...
אני משוכנעת שאילו הורים היו יודעים שזו עמדת (ופעולת) משרד הבריאות - הם היו בוחרים לחסן עפ"י הבנתם, לא מתוך פחד מחיסון ולא מתוך פחדים אחרים...

***תודה לך***!
ואשמח לעזור כמיטב יכולתי

תודה על השיתוף

מתסכל לקרוא כאלו סיפורים בכל פעם מחדש (ואנו בעמותה מקבלים כאלו סיפורים מדי פעם).

הקשת סיכמה כל כך יפה בתשובתה, אין לי הרבה להוסיף.

את שואלת אם יש חיסונים שחשוב לקבל. יש מי שהגיע למסקנה שלא, גם ללא תגובה שלילית לחיסונים קודמים. לנוכח התגובות הקודמות של הבן שלך, אני, במקומך, הייתי מתרחק מחיסונים, גם אם הייתי חושב שיש בהם תועלת (ואני לא חושב שיש בהם תועלת).

אין רצון פוליטי לאף אחד לחקור מקרים כאלו. אין את מי להעיף על טיל. ככה המערכת עובדת.

האחריות לבריאות ילדינו - לפתחנו. נותרנו לבדנו. זו המציאות.

zlp

New member
נשמע מאוד משונה

ניוון שרירים ע"ש בקר בילד זכר ואת לא נושאת את הגן?
מה אמרו לכם, שזו מוטציה de novo?

המציאות מוזרה מהדמיון

אמרו מוטציה.
אני לא נושאת את הגן ואין אף אחד במשפחות שחולה במשהו דומה.

חוסר באקסונים 45-48... ז"א יש ייצור דיסטרופין להבדיל מדושן, אבל ייצור חסר..

למה משרד הבריאות מתכוון כשהוא כותב

בתופעות הלוואי של החיסון:

"תופעות לוואי אפשריות של החיסון
•תופעות הלוואי הן בדרך כלל קלות, אינן מסוכנות וחולפות ומופיעות בקרב פחות מ-10% ממקבלי החיסון.
•תופעות לוואי מקומיות: אודם, כאבים ונפיחות באזור ונפיחות לאורך כל הגפה. התופעות מופיעות זמן קצר לאחר מתן החיסון, בדרך כלל תוך 24 שעות.
•תופעות לוואי כלליות: בחילות, הקאות, חוסר תיאבון, בכי ממושך, שלשולים, אי שקט, ישנוניות ועליית חום.
•תופעות נדירות מאוד: כאבי פרקים, שרירים, הגדלת בלוטות לימפה, תופעות אלרגיות בעור.
•לעתים רחוקות מופיע פרכוס עד 2-3 ימים לאחר מועד חיסון, לרוב מלווה בחום. פרכוסים אלה אינם נחשבים מסוכנים ואינם גורמים לנזק נוירולוגי קבוע.
•תגובה של רגישות חמורה מסוג אנפילקטי היא נדירה ביותר."

תופעות נדירות: שרירים - למה התכוון המשורר??????

המשורר יצירתי

אמרי באיזה חיסון מדובר ונבדוק ישירות בעלון היצרן מה כתוב על שרירים.

תודה מור

הקישור הראשון לא עובד.

מעצבן אותי שכתוב שאם מחליטים לתת מנה שניה לאחר חום של 40.5 צריך לעשות זאת במחשבה יתרה ובזהירות תוך השוואה של תועלת מול סיכון. מה שלא נעשה אצלנו..

בדקתי איזה חיסון בני קיבל - GSK....

rainbow i

New member
גם לדעתי הכוונה כאבי שרירים

אם כי זה די מגוחך לצפות מתינוק בן חצי שנה, או שנה להיות יכול להגיד "יש לי כאבי פרקים" או "כאבי שרירים"...

למעלה