פגיעה עצמית

היי, כתבתי פה מספר פעמים בפורום. אני סטודנט לרפואה עם מחלה של נשירת שיער הצטלקותית בלתי הפיכה. כתוצאה מהמחלה איכות החיים שלי נהרסה לגמרי. היום אני לא מזהה את עצמי במראה וכתוצאה מכך יש נזק נפשי גדול. התרופות לא עובדות עד עתה ואני כבר איבדתי תקווה. יש לי הרבה מחשבות אובדניות לאחרונה שאני מנסה לנתב לכיוונים אחרים. מעניין אותי לדעת האם פגיעה עצמית באיזושהי צורה כמו לחתוך ורידים למשל האם היא הועילה מבחינה נפשית ונתנה איזושהי הקלה? אני מניח שפגיעה עצמית באיזושהי צורה עדיפה על התאבדות. סביר להניח שלא תהיה תשובה לשאלה שלי אלא רק ממישהו שחווה ועבר את זה אבל אני בכל זאת מנסה. תודה ושבת שלום.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
היי, כתבתי פה מספר פעמים בפורום. אני סטודנט לרפואה עם מחלה של נשירת שיער הצטלקותית בלתי הפיכה. כתוצאה מהמחלה איכות החיים שלי נהרסה לגמרי. היום אני לא מזהה את עצמי במראה וכתוצאה מכך יש נזק נפשי גדול. התרופות לא עובדות עד עתה ואני כבר איבדתי תקווה. יש לי הרבה מחשבות אובדניות לאחרונה שאני מנסה לנתב לכיוונים אחרים. מעניין אותי לדעת האם פגיעה עצמית באיזושהי צורה כמו לחתוך ורידים למשל האם היא הועילה מבחינה נפשית ונתנה איזושהי הקלה? אני מניח שפגיעה עצמית באיזושהי צורה עדיפה על התאבדות. סביר להניח שלא תהיה תשובה לשאלה שלי אלא רק ממישהו שחווה ועבר את זה אבל אני בכל זאת מנסה. תודה ושבת שלום.
שלום אנונימי יקר,
קודם כל שולחת חיבוק תומך כדי שתזכור שאנחנו כאן איתך.
חשוב לי שלא תרגיש שאתה לבד ומבקשת שתכנס לצ'אט שלנו לקבל תמיכה אישית אחד על אחד עם מתנדב.ת שלנו עוד היום :
https://sahar.org.il/help
הקלה נפשית ניתן לקבל בדרכים פחות קיצוניות ופוגעות ואני מצרפת לכאן עמוד עם פודקסטים שונים שאולי יתנו לך מענה :
https://sahar.org.il/category/podcast/
כמו כן, ניתן לפנות אלינו גם בהודעה פרטית דרך הפורום.
אתה חשוב לנו, אנא שמור על קשר,
מתנדבת סה"ר

שירה כמים 1959

Well-known member
הי, אני מצטערת לשמוע שכל כך קשה לך שאתה שוקל כאלה מעשי קיצון.
מנסיוני (ויש לי ניסיון עשיר, לשמחתי - מצוי בעבר הרחוק) פגיעה עצמית אכן מקלה, ובמצבי קיצון היא עדיפה בטירוף על התאבדות.
עם זאת *******
פגיעה עצמית יוצרת סןוג של התמכרות וקושי להפסיק.
שלא לדבר על כך שהיא פוגעת בי.
בבקשה נסה כל דרך אפשרית אחרת.
אין סיבה לשנוא את עצמך כל כך.
חלק מהאנושיות היא להיות שבור. להיות מקולקל. להיות לא מושלם.
לי יש צלקות לדוגמא מתאונה שעברתי, לפני ארבעים שנה ורק בשנתיים האחרונות אני מםפסיקה להסתיר אותן.
אני רואה בכך כוח, התחזקות.
מאחלת גם לך להגיע לכך.
אנא נסה כל דרך אחרת, וקודם כול כדי הלרגיע ולהירגע.
אתם הגברים בדרך כלל פחות בוכים למרבה הצער. אם תוכל להביא את עצמך לדמעות, לחמלה עצמית, זה יהיה טוב.
אני אישית נעזרת בטיפול שיאצו שבועיים, בתרגול צ'י קונג, בקבוצות לעזרה עצמית, ביוגה.
אם אוכל לעזור, אתה מוזמן לכתוב לי גם באישי.
ולא לאבד תקווה. לאהבה עצמית. לקבלה. לנועם. לריפוי הנפש הסדוקה. לליטופה.
אמן

הי, אני מצטערת לשמוע שכל כך קשה לך שאתה שוקל כאלה מעשי קיצון.
מנסיוני (ויש לי ניסיון עשיר, לשמחתי - מצוי בעבר הרחוק) פגיעה עצמית אכן מקלה, ובמצבי קיצון היא עדיפה בטירוף על התאבדות.
עם זאת *******
פגיעה עצמית יוצרת סןוג של התמכרות וקושי להפסיק.
שלא לדבר על כך שהיא פוגעת בי.
בבקשה נסה כל דרך אפשרית אחרת.
אין סיבה לשנוא את עצמך כל כך.
חלק מהאנושיות היא להיות שבור. להיות מקולקל. להיות לא מושלם.
לי יש צלקות לדוגמא מתאונה שעברתי, לפני ארבעים שנה ורק בשנתיים האחרונות אני מםפסיקה להסתיר אותן.
אני רואה בכך כוח, התחזקות.
מאחלת גם לך להגיע לכך.
אנא נסה כל דרך אחרת, וקודם כול כדי הלרגיע ולהירגע.
אתם הגברים בדרך כלל פחות בוכים למרבה הצער. אם תוכל להביא את עצמך לדמעות, לחמלה עצמית, זה יהיה טוב.
אני אישית נעזרת בטיפול שיאצו שבועיים, בתרגול צ'י קונג, בקבוצות לעזרה עצמית, ביוגה.
אם אוכל לעזור, אתה מוזמן לכתוב לי גם באישי.
ולא לאבד תקווה. לאהבה עצמית. לקבלה. לנועם. לריפוי הנפש הסדוקה. לליטופה.
אמן
היי, את אכן צודקת פגיעה עצמית מקלה. שפכתי מים רותחים על יד שמאל שלי ובאמת זה נתן הקלה זמנית לכמה ימים. עכשיו חזרתי למצב הראשוני. השתדלתי במשך חודשים להחזיק מעמד ולהתמודד עם המחלה, התרופות, הרופאים הגרועים, המום שאני רואה במראה כל בוקר, המשפחה שלא יודעת לתמוך( שלא לדבר על שנתיים שבהן לא הפסקתי להתלונן על הסימפטומים אבל אף רופא לא התייחס ברצינות ועכשיו אני נותר לחיות את שארית חיי עם נזק בלתי הפיך). הלוואי שמדובר בלהיות לא מושלם. העובדה שאני צריך לחיות עם מחלת עור נדירה שהותירה בי מום שאני צריך לראות כל יום במראה. אני בוחר אחרת גם אם זה אומר לא להיות פה. כבר אין לי כוחות. הגעתי למסקנה שיש דברים שלא ניתן לתקן. לא נפשית ולא גופנית. וזה בסדר. אני לא רואה בהתאבדות ויתור אלא פתרון לגיטימי לאחר שמוצו כל האפשרויות האחרות. תודה רבה על כל העזרה...

שירה כמים 1959

Well-known member
היי, את אכן צודקת פגיעה עצמית מקלה. שפכתי מים רותחים על יד שמאל שלי ובאמת זה נתן הקלה זמנית לכמה ימים. עכשיו חזרתי למצב הראשוני. השתדלתי במשך חודשים להחזיק מעמד ולהתמודד עם המחלה, התרופות, הרופאים הגרועים, המום שאני רואה במראה כל בוקר, המשפחה שלא יודעת לתמוך( שלא לדבר על שנתיים שבהן לא הפסקתי להתלונן על הסימפטומים אבל אף רופא לא התייחס ברצינות ועכשיו אני נותר לחיות את שארית חיי עם נזק בלתי הפיך). הלוואי שמדובר בלהיות לא מושלם. העובדה שאני צריך לחיות עם מחלת עור נדירה שהותירה בי מום שאני צריך לראות כל יום במראה. אני בוחר אחרת גם אם זה אומר לא להיות פה. כבר אין לי כוחות. הגעתי למסקנה שיש דברים שלא ניתן לתקן. לא נפשית ולא גופנית. וזה בסדר. אני לא רואה בהתאבדות ויתור אלא פתרון לגיטימי לאחר שמוצו כל האפשרויות האחרות. תודה רבה על כל העזרה...
קשה לי לשמוע אותך מדבר על התאבדות כעל פיתרון לגיטימי.
בטח לא מהמקום בו אתה נמצא עכשיו.
כרגע אתה בדיכאון ולא רואה שום דבר בפרופורציה.
דבר מובן ביותר.
האמת שאני לא יכולה להתמודד עם דיבורים רציניים על התאבדות.. זה מפחיד אותי.
אני מפצירה בך לא ללכת למקום הזה.
אתה רחוק ממצב שמוצו כל האפשרויות.
רחוק מאוד מאוד.
גם התגובה שלך לדברים שכתבתי לך היא סלקטיבית מאוד. זה אומר שאתה עכשיו לא שומע ולא רואה.
לדעתי אתה חייב תמיכה וחייב עזרה וחייב לא לוותר עכשיו.
כל אחד חי עם מנת החרה שקצב לו גורלו.
וכל אחד בטוח שאין אסון כאסונו.
מפצירה בך להילחם על חייך!!!!

tamil69

New member
קשה לי לשמוע אותך מדבר על התאבדות כעל פיתרון לגיטימי.
בטח לא מהמקום בו אתה נמצא עכשיו.
כרגע אתה בדיכאון ולא רואה שום דבר בפרופורציה.
דבר מובן ביותר.
האמת שאני לא יכולה להתמודד עם דיבורים רציניים על התאבדות.. זה מפחיד אותי.
אני מפצירה בך לא ללכת למקום הזה.
אתה רחוק ממצב שמוצו כל האפשרויות.
רחוק מאוד מאוד.
גם התגובה שלך לדברים שכתבתי לך היא סלקטיבית מאוד. זה אומר שאתה עכשיו לא שומע ולא רואה.
לדעתי אתה חייב תמיכה וחייב עזרה וחייב לא לוותר עכשיו.
כל אחד חי עם מנת החרה שקצב לו גורלו.
וכל אחד בטוח שאין אסון כאסונו.
מפצירה בך להילחם על חייך!!!!
פתרון לגטימי זה המתת חסד לדעתי, לא התאבדות.
מפציר בך גם, אל תוותר על החיים. לא שהם יפים או מדהימים, אבל יש רגעים, שפשוט כל אחד יכול להנות מהם. רק לנשום, בעיקר אחרי שהיית מתחת למים למשל.

זה הקטע גם של פציעה עצמית. וגם נסיונות התאבדות לא כנים או לא מוצלחים. זה מזעזע ברמה כזאת שפתאום כל רגע בריא וחסר כאב פיזי כבר לא מובן מאליו. והסביבה גם מתייחסת, קריאת עזרה ברורה יותר מאשר לספר על הקושי.
אבל אל תהיה שם אחי, יש דרכים יותר טובות לקבל תשומת לב.
לתפקד כמיטב יכולתך, ליצור, ולאכול ולישון טוב. תתרכז בהנאות הקטנות.

תראה את שני אלה לדוגמא : https://fb.watch/8yQvgLk_KY/

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אנונימי יקר לנו עד מאוד,
עצוב לי לקרוא על המים הרותחים ששפכת על ידך, קיוויתי שתיצור קשר איתנו בצ'אט ונוכל לעזור ולהקל עליך, לפחות שלא תרגיש שאתה לבד ושנצליח למנוע ממך סבל נוסף.
האם פנית לצ'אט שלנו? נוכל לעזור באופן יותר מותאם אליך ולצרכים שלך:
https://sahar.org.il/help
כתבתי לך גם הודעה פרטית יותר מפורטת.
שולחת חיבוק ואיחולי לילה טוב ומבקשת שלא תשכח שאתה יקר לנו
מתנדבת סה"ר

tamil69

New member
לי פציעה עצמית לא עזרה, אני לא חושב שזה פותר כלום, אלא אם אתה מדבר על עישון. מבחינתי זה פציעה עצמית לכל דבר רק שהיא מקובלת ולא נקראת ככה. אני אישית ממליץ בזהירות רבה על קנאביס. לי זה עוזר אבל גם מאוד מפריע.
ספורט זה הכי טוב. זה גם פציעה עצמית דא. סרגל מאמצים מתון חשוב כדי לא לפצוע את השרירים ושאר הרקמות יותר מדי, ואז זה מתכון לכישלון.

tamil69

New member
התרופות גם לי אף פעם לא עזרו.
ד"א מה הכוונה הצתלקותית ? זה לא נראה כאילו קרחת?
תסתכל על הצד החיובי, אצלי אין כמעט נכויות פיזיות נראות ואני נראה סביר, ולמרות זאת, לא מוצא זוגיות וגם חברים ממש מעט ורחוקים. האמת החיים שלי לא היו נראים אחרת ממה שהם היום אפילו אם הייתי כולי צלקתי. וכנראה שבמוח, כולנו צלקתיים. במידה כזו או אחרת.
תעבוד על המוח, וגם על שאר הגוף, ותנסה להגיד תודה על מה שיש.
תהיה חזק אחי

התרופות גם לי אף פעם לא עזרו.
ד"א מה הכוונה הצתלקותית ? זה לא נראה כאילו קרחת?
תסתכל על הצד החיובי, אצלי אין כמעט נכויות פיזיות נראות ואני נראה סביר, ולמרות זאת, לא מוצא זוגיות וגם חברים ממש מעט ורחוקים. האמת החיים שלי לא היו נראים אחרת ממה שהם היום אפילו אם הייתי כולי צלקתי. וכנראה שבמוח, כולנו צלקתיים. במידה כזו או אחרת.
תעבוד על המוח, וגם על שאר הגוף, ותנסה להגיד תודה על מה שיש.
תהיה חזק אחי
כן האזורים שבהם השיער נשר הם קירחים אך העור נראה שונה מעור רגיל- יש סימן לצלקות. ברגליים שלי זה מאוד בולט כל הרגליים מלאות בנקודות אדומות שאלה המקומות שבהם היו זקיקי השיער וכעת נותרת שם צלקת. קשה לי לומר תודה על מה שיש כאשר אני סובל ממחלת עור נדירה וכל הטיפולים שקיבלתי עד עתה נכשלו. קשה לי לומר תודה על זה וכן אני יודע שיש אנשים עם מוגבלויות 'חמורות' יותר אך זה לא מעודד אותי. לעבוד על המוח זה קצת בעייתי - אני לא מסוגל למחוק את הזכרון של המראה הקודם שלי. אני לא מסוגל. והעניין פה שזה לא רק קרחת. זה לאבד גבות,ריסים, זקן, שיער גוף, ואת שיער הראש. כלומר לאבד את כל תווי הפנים שלי, את כל מה שהופך אותי לאני מבחינה חיצונית. אני לא מסוגל להתרגל לזה ואני לא חושב שאני אי פעם אוכל. תודה..

שירה כמים 1959

Well-known member
כן האזורים שבהם השיער נשר הם קירחים אך העור נראה שונה מעור רגיל- יש סימן לצלקות. ברגליים שלי זה מאוד בולט כל הרגליים מלאות בנקודות אדומות שאלה המקומות שבהם היו זקיקי השיער וכעת נותרת שם צלקת. קשה לי לומר תודה על מה שיש כאשר אני סובל ממחלת עור נדירה וכל הטיפולים שקיבלתי עד עתה נכשלו. קשה לי לומר תודה על זה וכן אני יודע שיש אנשים עם מוגבלויות 'חמורות' יותר אך זה לא מעודד אותי. לעבוד על המוח זה קצת בעייתי - אני לא מסוגל למחוק את הזכרון של המראה הקודם שלי. אני לא מסוגל. והעניין פה שזה לא רק קרחת. זה לאבד גבות,ריסים, זקן, שיער גוף, ואת שיער הראש. כלומר לאבד את כל תווי הפנים שלי, את כל מה שהופך אותי לאני מבחינה חיצונית. אני לא מסוגל להתרגל לזה ואני לא חושב שאני אי פעם אוכל. תודה..
וואוו, עכשיו אני מבינה יותר טוב.
לא הבנתי קודם עד כמה זה חמור.
אתה מדבר ממש על אובדן זהות!!!!
איזה כאב נוראי.
איזה אבל נוראי.
זה באמת פשוט נורא!!!
זה ממש ברמה של אובדן זהות. עכשיו אני מבינה את גודל ההלם והזעזוע והכאב והדיכאון.
טוב ששאלו אותך והשבת. חשבתי עד עכשיו שאתה פשוט מתקרח עם עוד איזה צלקת קטנה.
עכשיו אני מבינה כמה קשה!!!
אני מחבקת אותך ומפצירה בך בכל זאת לא לוותר על החיים. הלוואי שהייתי יכולה לעזור. בינתיים בבקשה תנסה לצאת מהלופים שלך מחשבות אובדניות...
האם יש קבוצות תמיכה לאנשים שהמראה שלהם נפגע כל כך, עד הרגשה של איבוד הזהות?
ושוב, אתה מוזמן ליצור קשר גם באישי... אולי והלוואי שאוכל לעזור לך מעט.
תהיה חזק איש יקר ותהיה גיבור!!! נסיבות חייך מאלצות אותך להיות גיבור!!!
והאם ואיך אני - ואולי אנחנו - יכולים לעזור לך?

וואוו, עכשיו אני מבינה יותר טוב.
לא הבנתי קודם עד כמה זה חמור.
אתה מדבר ממש על אובדן זהות!!!!
איזה כאב נוראי.
איזה אבל נוראי.
זה באמת פשוט נורא!!!
זה ממש ברמה של אובדן זהות. עכשיו אני מבינה את גודל ההלם והזעזוע והכאב והדיכאון.
טוב ששאלו אותך והשבת. חשבתי עד עכשיו שאתה פשוט מתקרח עם עוד איזה צלקת קטנה.
עכשיו אני מבינה כמה קשה!!!
אני מחבקת אותך ומפצירה בך בכל זאת לא לוותר על החיים. הלוואי שהייתי יכולה לעזור. בינתיים בבקשה תנסה לצאת מהלופים שלך מחשבות אובדניות...
האם יש קבוצות תמיכה לאנשים שהמראה שלהם נפגע כל כך, עד הרגשה של איבוד הזהות?
ושוב, אתה מוזמן ליצור קשר גם באישי... אולי והלוואי שאוכל לעזור לך מעט.
תהיה חזק איש יקר ותהיה גיבור!!! נסיבות חייך מאלצות אותך להיות גיבור!!!
והאם ואיך אני - ואולי אנחנו - יכולים לעזור לך?
בדיוק ככה, אובדן זהות. אני לא מכיר את עצמי יותר חיצונית. לצערי המחשבות האלה לא עוזבות אותי ואני מרגיש שאני מתקרב כל יום לקצה. שפכתי על עצמי מים רותחים שבוע שעבר וכל יד שמאל שלי היא כוויה אחת גדולה . הכאב הפיסי עזר להקל את המצוקה הנפשית. היום שברתי חצי מהקיר שלי בחדר וכמה צלחות. נחתכתי על הדרך אבל לא נורא. התסכול וחוסר האונים שאני תקוע עם המחלה הזו ושום דבר לא עוזר לעצור את זה דוחקים אותי אל עבר הפתרון הזה של התאבדות. תודה על הרצון הטוב, זה בהחלט מוערך אך לצערי אין דרך לעזור לי. הדבר היחידי שיכול לעזור זה שזה ייעצר.

שירה כמים 1959

Well-known member
בדיוק ככה, אובדן זהות. אני לא מכיר את עצמי יותר חיצונית. לצערי המחשבות האלה לא עוזבות אותי ואני מרגיש שאני מתקרב כל יום לקצה. שפכתי על עצמי מים רותחים שבוע שעבר וכל יד שמאל שלי היא כוויה אחת גדולה . הכאב הפיסי עזר להקל את המצוקה הנפשית. היום שברתי חצי מהקיר שלי בחדר וכמה צלחות. נחתכתי על הדרך אבל לא נורא. התסכול וחוסר האונים שאני תקוע עם המחלה הזו ושום דבר לא עוזר לעצור את זה דוחקים אותי אל עבר הפתרון הזה של התאבדות. תודה על הרצון הטוב, זה בהחלט מוערך אך לצערי אין דרך לעזור לי. הדבר היחידי שיכול לעזור זה שזה ייעצר.
לא יקירי, בבקשה!!!
כל כך עצוב לי לקרוא אותך.
חשבתי עליך.
חשבתי לכתוב לך אישית, אבל אני לא מספיק חזקה כדי לתמוך בך באישי.
אני אספר לך על אחד מצמתי ההתאבדות שלי:
אם לא אצליח להיות אימא, אמרתי, החיים לא שווים, אני לא רוצה לחיות.
היו לי עוד כמה צמתים כאלה בחיים.
אני לא אימא, ואני חיה, והכאב גדול מאוד, גדול עד כדי כך שאני כמעט אפפעם לא מדברת עליו.
הפעם, לכבודך, הוצאתי אותו מהארון.
אני מבינה שזאת מכה איומה!!!
שזה אובדן זהות נוראי!!!
ובתוך כל הדבר הנורא הזה, הכמעט(***) בלתי נסבל הזה, זה שמרגיש לך בלתי נסבל, טמונה האפשרות לגלות מי אתה באמת.
באמת באמת.
מתחת לנראה כך או נראה אחרת.
מתחת לכל תיוג של החברה.
החיים לא יכולים להיות על תנאי, אני אומרת כל פעם
וכל פעם מחדש שמה אותם על תנאי
וכל פעם מחדש משחררת.
אי אפשר.
כל כך הרבה לא תלוי בנו.
החיים כל כך אכזריים וקשים,
והקושי והאכזריות שלהם יכולים לשבור אותנו
ושוברים
-אותי החיים שברו -
אבל ביחד עם זה, אנחנו יכולים להתחזק, למצוא את עצמנו בתוך כל החרה.
זה אולי נשמע כמו קלישאה, אבל אני ממש מדברת מעצמי.
איבדתי כמעט כל מה שהיה לי בחיים, איבדתי המון - את משפחת הבסיס שלי, וכסף ורכוש, ומטפלת שליוותה אותי 22 שנים, ומי שאני הייתי כשהיא ליוותה אותי ובעצם פגעה בי אנושות
ולקראת גיל שישים, כשהייתי על סף התאבדות, גיל 55 ככה, נאחזתי בחיים בכל הכוח
נגד כל היגיון, כי אפילו תקווה כבר לא נשארה לי
והפורום הזה הוא אחד העוגנים שבהם נאחזתי
ויכול להיות גם עוגן בשבילך.
אני שומעת את הכאב הנוראי את הסבל הנוראי ולבי יוצא אליך.
אתה יותר מזה.
תזכור שאתה יותר מזה.
תיאחז בחיים.
ללא תנאי.
אמן!!!!וכתוב כאן.....

פגיעה עצמית יכולה להכאיב ולגרום סבל, להזיק לבריאות ואף להביא למוות. חשוב לשמור על התקינות והרווחה האישית של עצמנו. המראה החיצוני חשוב אבל האדם ואופיו הם תמיד העיקר. תאהב את עצמך ותחיה עם מה שלא תוכל לשנות, ומה שתוכל תשנה. אולי תוכל להסתיר חלק מאובדן השיער למשל ע"י כובע, ואולי גם שיער מלאכותי בחלק מהמקומות או איפור. אל תזיק לעצמך ואל תוותר על החיים, אתה חשוב וחייך חשובים. אתה צריך להיות חשוב לעצמך יותר מכל דבר אחר בעולם, כי הרי אין לך שום דבר אחר חוץ מעצמך ומהדברים שאתה מכיר.

נערך לאחרונה ב:
פגיעה עצמית יכולה להכאיב ולגרום סבל, להזיק לבריאות ואף להביא למוות. חשוב לשמור על התקינות והרווחה האישית של עצמנו. המראה החיצוני חשוב אבל האדם ואופיו הם תמיד העיקר. תאהב את עצמך ותחיה עם מה שלא תוכל לשנות, ומה שתוכל תשנה. אולי תוכל להסתיר חלק מאובדן השיער למשל ע"י כובע, ואולי גם שיער מלאכותי בחלק מהמקומות או איפור. אל תזיק לעצמך ואל תוותר על החיים, אתה חשוב וחייך חשובים. אתה צריך להיות חשוב לעצמך יותר מכל דבר אחר בעולם, כי הרי אין לך שום דבר אחר חוץ מעצמך ומהדברים שאתה מכיר.
הסרתי את אובדן השיער של יחידת שיער עם קליפסים שמתחברת לשיער שמתחת אבל זה לא משנה את זה שאני צריך לראות את המום כל בוקר לפני שאני שם את היחידה. אני לא חושב שהחיים חשובים כבר. החיים לא שווים אם אני צריך לחיות עם איכות חיים ירודה ונזק נפשי לצמיתות. ואתה צודק אין לי שום דבר חוץ מעצמי.

שירה כמים 1959

Well-known member
הסרתי את אובדן השיער של יחידת שיער עם קליפסים שמתחברת לשיער שמתחת אבל זה לא משנה את זה שאני צריך לראות את המום כל בוקר לפני שאני שם את היחידה. אני לא חושב שהחיים חשובים כבר. החיים לא שווים אם אני צריך לחיות עם איכות חיים ירודה ונזק נפשי לצמיתות. ואתה צודק אין לי שום דבר חוץ מעצמי.
גם לי יש מומים
לכל אחד יש מומים
שלך נורא
עבורך
והוא גם חדש
ודורש זמן הסתגלות
ואבל.

הצטערתי לדעת שכל כך קשה לך. אם רק אתה רואה חלק מהנזק, כבר טוב כי תוכל להסתיר אותו ולא להתבייש. אם קשה לך לראות את הנזק, זה הרי רק לרגע ואולי תנסה להעסיק את עצמך במחשבות אחרות. כמו שכתבתי ואכתוב שוב, החיים חשובים כי הנשמה חשובה. אין לך אף אחד חוץ מהנפש שלך כאדם. אתה אדם ואתה צריך לאהוב את עצמך. הגוף פחות חשוב. תשמח את עצמך ותדאג לגרום לעצמך הרגשות נפשיות טובות, תעשה דברים שאתה אוהב ושמעניינים אותך ותן אהבה ומעשים טובים לאנשים. הכי חשוב להיות אדם טוב.

נערך לאחרונה ב:
למעלה