פגיעה תוך כדי עבודה

אודם44

New member
פגיעה תוך כדי עבודה

תוך כדי עבודתי נשלחתי לקניות, ובזמן הקניות נחבלתי בראשי. כעת אני סובלת מטראומה של הראש לאחר חבלה (סוג של זעזוע מוח). הרופא המליץ על מנוחה והסביר כי זה עלול לקחת מספר ימים ואף מספר שבועות, ויכול גם להימשך בצורה כרונית. מאחר ואיני יודעת כעת את הנזק המדויק (מאחר ועברו מספר ימים מיום הפגיעה) איני יודעת אם לגשת לבטל"א, אם אני צריכה לנוח בבית, האם אני יכולה להיות שקטה כי ימי העובדה שאני מפסידה יוחזרו לי בסופו של דבר בצורה זו או אחרת (ללא כל קשר לתביעת נזיקין כנגד מקום התאונה) או שמא לעשות מאמץ וללכת לעבודה על אף כאבי הראש (מחשש שלא אזכה לבסוף לקבל את ימי העבודה הללו)?

תאונת עבודה - ימי העדרות

שלום לך, את יכולה לגשת לביטוח לאומי, בתביעה לקבלת דמי פגיעה עבור ימי ההעדרות שלך, אבל, ביטוח לאומי משלם רק 75% מהשכר ברוטו, וזה מוגבל לסה"כ תק' של ימים, אם אני לא טועה - סדר גודל של 90 ימים. את היתר אמור להשלים המעביד, ואם לא הוא, אז התביעה כנגדו. אם יש המשך העדרות, וסיכוי לנזק עתידי, הכוונה היא לנכות, אז את יכולה גם לפנות בתביעה לנכות, ואם המצב הוא זמני, גם עבור זה תוכלי לקבל פיצוי מסויים. לסיכום, ומבלי לראות את מכלול הנתונים, אני חושבת שעדיף לך לפנות לביטוח לאומי, למרות שאני בעד לעשות גם את הצעד הזה, בליווי יעוץ משפטי. בברכה והחלמה מהירה,

אודם44

New member
תודה על התשובה המהירה

שאלה נוספת חשובה לי. אשמח אם מישהו יודע: האם למקום דו מהותי כגון סופרמרקט יש ביטוח על נזקי גוף ללקוחות שלו (גם אם לא נפלה אשמה מצידו של הסופר לענייין נזק הגוף)? לדוגמא: אדם שנופל תוך כדי קניות ושובר רגל מבלי שהיה כל גורם מפריע / רשלני מצד הסופר? תודה מראש

למעלה