פגיעות בטן

Perrymedic

New member
פגיעות בטן

מהו ספסיס? האם פגיעת בטן יכולה לגרום לספסיס? תוך כמה זמן צפויה סכנה לחיי הנפגע כתוצאה מזיהום בפגיעת בטן? מה עושים כדי לפתור מצב זה בבי"ח?

nikonit

New member
ספסיס - אלח דם

זהו זיהום חמור כלל מערכתי. הוא בהחלט עלול לקרות כתוצאה מפגיעות בטן, בגלל אופי הפגיעה - שטח נרחב יחסית חשוף לזיהום, כלי דם גדולים. אם כי פגיעות בטן אינן הגורם האפשרי היחיד (ולמיטב ידיעתי אף לא העיקרי) לספסיס. עד כמה שידוע לי, הטיפול בספסיס ברמת בית החולים הינו טיפול אנטיביוטי תוך ורידי חזק להתגברות על הזיהום, וטיפול תומך (הנשמה וכיו"ב) על פי הצורך. הסיכונים החמור בספסיס, למיטב זכרוני, הוא מוות עקב קריסת מערכות. יתכן אף מצב שבמהלך הטיפול יתגברו על הזיהום, אך הנזק יהיה כה חמור שהמוות יהיה בלתי נמנע. לגבי טווח הזמן בו צפויה סכנה לחיי הנפגע - אינני יודעת.

nikonit

New member
בעקרון זיהום הדם

אבל הדם זורם לכל האיברים, ולכן כולם נפגעים מהזיהום ומהרעלנים המופרשים.

Perrymedic

New member
השאלה היא איך הזיהום מגיע לדם...

בפגיעת בטן, איך הזיהום מגיע לדם מלכתחילה?

nikonit

New member
לא יודעת, אבל מנסה לחשוב בהיגיון

ובשעה הזאת, זה אומר שאולי אני טועה. במקרה כזה אני מזמינה כותבים אחרים לתקן אותי. ישנם שני מנגנונים לפגיעה, הראשון הוא להערכתי המשמעותי יותר. א. בפגיעת בטן ישנה סבירות גבוהה לפגיעה באיברים הפנימיים, וביניהם איברי מע' העיכול. מע' העיכול בנויה כך, שבמצב הרגיל תוכנה מופרד מיתר אברי וחלקי הגוף, וישנה מע' חילוף חומרים המאפשרת רק לחומרים מפורקים לעבור לזרם הדם וליתר הגוף. בתוך המערכת נמצאים חומרים שיכולים לזהם (פלורת המעיים - חיידקים המסייעים בעיכול המזון) ולפגוע (קיבה - תוכן חומצי) במערכות הגוף האחרות. כשישנה פגיעה בשלמות מע' העיכול, עלול תוכן המערכת לצאת ממנה, וליצור זיהום כנ"ל. ב. אחת הסכנות בכל פגיעה בשלמות העור הינה היווצרות זיהום. בפצעים קטנים הזיהום יהיה בד"כ מקומי. בפגיעת בטן הפצע שנוצר הוא גדול ומשמעותי יותר, ולכן סכנת הזיהום היא חמורה ומיידית יותר (חשיפה גם לכלי דם גדולים יותר).

למעלה