פגיעות, עצבנות (וכיו"ב) ו"נפש" האדם

התהוות

New member
פגיעות, עצבנות (וכיו"ב) ו"נפש" האדם

או שמא, "תוכנת" האדם? (*פה מצטרפת מוסיקת רקע מסתורין וצחוק שטני) היום, הילכתי לי ברחוב חושבת על הא ודה, לפתע נזכרתי שאתמול נפגעתי "מאנשים" (לא באמת מאנשים, אלא אני זאת שמסכימה להפגע). נזכרתי שגם היום נפגעתי, ולא רק שנפגעתי היום אלא אני נפגעת כל חיי... ובכן, ישר עלה בי סט של תגובות אוטומטיות (הנה דוגמא לאוטומטיות רצויה ומכוונת), הולך ככה: 1. גיליתי משהו חדש בי ואני רוצה לשנות אותו, 2. עולה שאלה- האם אני באמת רוצה לשנות אותו או שמא עדיף לי לבדוק למה המשהו (שגיליתי) בכלל קיים, 3. פה יש שני אפשרויות: הראשונה- אני לא משנה שום דבר אלא בודקת את ה"שטח" ומנסה להגיע כמה שיותר עמוק למקום שבגללו אני בעצם פועלת בצורה שאני פועלת. השניה- שאני (בכל זאת) מתחילה לעסוק בשינוי עצמי ומשנה את הדבר החדש שנתגלה לי על עצמי. במקרה הנ"ל, בחרתי לשאול את עצמי "למה" ולבדוק בעצם, מה באלכס הביא אותה להיות פגיעה (מודעת לכך שזאת הנחה שמשהו הביא אותי להיות פגיעה). אך החלטתי שהתשובות על השאלות שאשאל יגיעו/יגיחו ממקום שבאמת יש לו את התשובות לשאלות ולא ממקום של מחשבות שמנתחות ת'עולם. אז התחלתי בלשאול למה בעצם יש בי פגיעות... הסיפור (של שאילת השאלות וקבלת התשובות) עוד נמשך עד שהגעתי לנק' מאוד מצחיקה (בחיי! קורעת!): אני פועלת בצורה כזאת: אני פועלת לפי מה ששמעתי מאנשים על איך מתנהגים ופועלת לפי מה שראיתי על איך אנשים מתנהגים. שאלתי את עצמי למה אני מתנהגת ככה, למה אני בוחרת לא לפעול לפי איך שהכי טוב לי/ איך שאני רוצה והבנתי שזה בגלל שאמרו לי לפעול לפי אחרים וגם בגלל שראיתי שכולם פועלים בצורה מסוימת אז חיקיתי אותם. גילתי שהמחשבות שלי, הרגשות שלי, הדמיון שלי, תפיסת העולם שלי- כל זה בנוי על מה ששמעתי ומה שראיתי. וכל זה חוזר על עצמו, וחוזר על עצמו, וחוזר על עצמו.... הפעולות הן סכמטיות, אין זמן ומקום ל"בדיקה" של האם זה טוב לי להרגיש ככה, האם זה יעיל לחשוב ככה, האם כדאי לי.... התהליך חסר מודעות, הוא פשוט נוצר וממשיך, ללא כל מודעות, ללא כל בחירה.

וואי....

היי, קודם כל אני רוצה לומר לך שאני אוהב את דרך החשיבה שלך.... אבל לכי תדעי אולי הטורף שלי ושלך הם מאותה המשפחה....:) טוב, אז לפי דעתי זה ניתן לשליטה, וניתן לצאת ממעגל ה פעולה-> תגובה אם מבצעים מספיק זמן מדיטציות ומספיק זמן עובדים על כך, שלא בעצם כל מה שאמרו לנו נכון, ושאנו בעצם לא כבולים לשום חוק (כמובן זה כולל לרצוח וכל דבר אחר- אבל אז נשלם את העונש אותו החברה קבעה...). דבר אחד מרכזי שמתי לב, אם את צועדת בנתיב הרוחני (וכמובן תלוי גם איזה) , החיים שלך בסתירה מתמדת. אני מתכוון לכך שכאשר את לדוגמה רוצה לעשות מעשה טוב כי זה נותן לך הרגשה טובה, החברה מסביב מגלה את זה כסימן לחולשה ויורדת עליך או תוקפת אותך. כאשר מעליבים אותך, אם תנסי לא להתייחס/ להתעלם/ לצאת מדרך החשיבה המקובלת ופשוט לא להעלב - בעצם בעיני החברה את יוצאת מופסדת חלשת אופי ונחנחית וזה ייתן להם עוד צ'אנס כדי לטפס עליך בעתיד... אז לדעתי פשוט את צריכה לזרום עם זה.... לפעמים תבליגי בשביל טיפוח הפנימיות, ולפעמים תגיבי - כי בכל זאת את חיה, ואת צריכה לפנות טיפה מקום בשבילך עם המרפקים , כדי כמובן שתוכלי לעבוד על טיפוח פנימי.... דרך אגב, בהצלחה !!!

התהוות

New member
גם לפי דעתי זה ניתן לשליטה

עד עכשיו, ככל שעשיתי יותר "מדיטציה" וככל שחייתי בדרך בה אני חיה, אז אני מרגישה שיש לי הרבה יותר בחירה.

התהוות

New member
חוקים

כל חיי ניסיתי להלחם בהם, נרתעתי מהם, לא רציתי אותם. פתאום היום, בשלווה גמורה, קיבלתי אותם. הסכמתי להם להיות, הסכמתי לעצמי להיות בורג במערכת. זה פשוט נותן לי הרבה יותר חופש... לא ממש ברור לי למה.

כי..

אם זה שאת מקבלת אותם לחלוטין את בעצם חוסכת את האנרגיה שהיית משתמשת בה כאשר נלחמת בהם....?!??

התהוות

New member
משהו כזה, בסופו של דבר ../images/Emo13.gif

אבל... זה שאני מקבלת אותם לחלוטין לא אומר שאני חיה על-פיהם (זה נראה לי יגזול יותר מדי אנרגיה...

יש לי עוד רעיון...

אפשר לראות את זה גם באופן טיפה שונה, לא קיימים במציאות היום יומית החוקים אליהם את מתייחסת וה"חוקים" הללו כביכול שאנו מתייחסים אליהם הינם כמעט לחלוטין מוסכמויות חברתיות. עכשיו אם תלחמי במוסכמות הללו, הרי את מבזבזת אנרגיה, אבל... אם לא תלחמי במוסכמות אבל גם לא תתני עליהם את הדעת ז"א לא תתייחסי אליהן כלל, אזי את לא בהכרח מסכימה להן אלא את פשוט לא מתייחסת אליהן ז"א שקופות מבחינתך, באופן זה, אין את מבזבזת אנרגיה כלל מפני שאי אפשר לבזבז אנרגיה על דבר שלא קיים באמת... הא !!! איך הרעיון ?

לצאת ממעגל הקסמים

את מזמינה את הפגיעה , בהתנהגות שלך , את מרשה לאחרים לפגוע בך , את מתכנתת את עצמך להגיב לפגיעה בדרך מאוד מסויימת שמזמינה עוד פגיעה ,את רואה שזה עובד ,את מרגישה שאת שולטת על אחרים בפגיעות שלך ובלכאורה "החולשה" שלך .בהתנהגות כזו את לא חלשה, את שתלטנית מרגישה בעלת עוצמה מסויימת . כל עוד זה מסתדר לך ולא מפריע לך הכל טוב ויפה ,אולם לכל מהלך בחיים יש תנופה. והמהלך שבחרת הולך וצובר תנופה, עד שהפגיעה תהיה בלתי נסבלת (כלומר כשזה לא יעבוד לך יותר ,לא ישיג עבורך את התוצאה - תרגישי שאת לא שולטת במצב ובאחרים ) וכשזה יתחיל להפריע לך אז תוצב בפנייך הבחירה -להמשיך להזיק לעצמך או להשתנות ולא להרשות יותר לאחרים להתנשא מעלייך ולפגוע בך .

למעלה