פגיעת אסטרואיד בעתיד

Rambling girl

New member
פגיעת אסטרואיד בעתיד

אודה למי שיוכל להשלים לי מידע על האסטרואידים- 2004 MN4 - יעבור ליד כדור הארץ ב-13 לאפריל 2029 2003 QQ47- יעבור ב-21 למרץ 2014 4179 toutatis- יעבור ב21 לדצמ' 2012 -האם יש סכנה ממשית ? אמנם הנושא טיפשי, אך הנבואות של בני המאיה ל-21 בדצמ' 2012 הן חתיכת צירוף מקרים מדהים.

דנטל

New member
אבל אבל אבל מה בדיוק הנבואה?

חוץ מהקטע של התאריך ושאני מניחה שיש קטע של כדור אש או משהו כזה, מה בדיוק אומרת הנבואה?

Rambling girl

New member
הנבואה ..

מתחלקת בעיקר ל-2 פירושים לפי הזכרון שלי- פירוש אחד אומר שב-21לדצמ' 2012 העולם יחרב פירוש שני אומר שתהיה פריצת דרך עצומה בנושא כלשהו, הכוונה למשהו שישנה את חיי האנושות אני סתם רוצה לדעת אם יפגע בנו משהו אם כן, אני רוצה כרטיסים לשורה הראשונה

Rambling girl

New member
היי היי, בלי ביקורת ;]

אדון דנטל נחמד ומשכיל. האם יש בפיך מידע אודות הסכנה שבעניין?

דנטל

New member
אני בת

ושלחתי מסר למישהו שהוא היחיד שאני מכירה שאולי יכול להבין בזה, אבל הוא עדיין לא ענה לי.

MispIaced

New member
לא זה לא

בני שבט המאיה הגדירו את 2012 כ"לידה מחדש", כל כמה אלפי שנים יש להם מחזור חדש בלוח שנה, ובמקרה ב21 בדצמבק 2012 אותו מחזור נגמר, זה הכל. אני בספק אם זה קשור לכל העולם. אני מניח שזה קשור רק לבני המאיה.

MetalSinagouge

New member
אני מקווה שהעולם יחרב.

זה יחסוך משאר היקום את הטימטום הזה. במשך כל חייכם ניהלתם את הזמנים על פי לוח שנה גרגוריאני או (לאלה שבאמת מזוכיסטים) הלוח העברי. פתאום, גילוי מרעיש, גם לבני המאיה יש לוח (מה לכם ולהם? אתם אפילו לא חלקתם את אותו מרחב, שלא לדבר על זמן) והוא מסתיים. זה אומר שגם העולם מסתיים. מאוד חכם. הטיפשות האנושית האינסופית הזו היא כל כך מרתיחה אותי, עד שאני בעצמי מוכן ומזומן להקריב את חיי ברעידת אדמה\ארמגדון\אסטרואיד\שיטפון\התחממות גלובלית רק כי אני אדע שאתם תמסרו את נפשכם איתי. איזו מחשבה מעודדת!

Rambling girl

New member
דבר ראשון.. תרגע ותוריד ת'אגו קצת

דבר שני אני לא מאמינה שיש בנאדם אחד פה שחושב שבאמת קיימת סכנה מ'נבואות' שבטי המאיה. הנושא של אמונות עתיקות וקונספירציות במקרה הוא נושא מענין אם אתה לא חושב כך תמצא משהו שיעניין אותך או שתקריב את חייך כרצונך בכל מקרה, מה שאני מנסה לומר הוא בעצם ש.. לא פירשת את הנושא כמו שצריך.. ואם תמצא מישהו שמפחד מהנבואות האלה, תתפרע ותקריב את חייו יחד עם שלך.

"דילן ייירט את האסטרואיד"../images/Emo13.gif

Fucking S H I T

New member
הוו ראיתי פעם בנשיונל ג'אוגרפיק

סדרה [אבל זה היה לפני מלא מלא זמן..] ואמרו שחזו את סוף העולם ב2012. אני לא יודעת מי ולמה אך אם אמצא את המקור אעדכן.

Rambling girl

New member
צלש =P

יש הרבה כתבות.. אבל העקרון די פשוט כנס לאמא וויקיפדיה והכל יהיה בסדר.

AlienSpirit

New member
הנושא לא טיפשי, להלן תשובות

לגבי הסכנה של פגיעת אסטרואידים שציינת: אסטרואיד Apophis - 2004 MN4 1. תצפיות שנעשו ע"י אסטרונומים הוציאו מכלל אפשרות שתתרחש התנגשות בשנת 2029. 2. בשלב זה ידוע על 2 פגיעות פוטנציאליות שיכולות להתרחש ב- 2036 ו- 2037. במקרה של 2036 הסיכוי לפגיעה לפי המידע הקיים הוא 0.002% (או 1 ל- 45,000). לגבי 2037 הסיכוי להתנגשות אף קטן יותר ונעמד על 1 ל- 12.3 מיליון. אסטרואיד 2003 QQ47: התצפיות הוציאו מכלל אפשרות פגיעה ב- 2014 או בשנים הקרובות. כנ"ל לגבי אסטרואיד 4179 toutatis, אין סיכוי של ממש שהוא יתנגש בכדור הארץ ב- 2012. בנוסף, אין שום דבר יוצא דופן בכך שהוא יעבור קרוב לכדור הארץ מאחר שהאסטרואיד הנ"ל עושה זאת כל 4 שנים (אגב, המעבר הקרוב הבא הוא ב- נובמבר 2008). באופן כללי, אתה צריך להבין שכל הזמן מתגלים אסטרואידים חדשים שמתקיימים במסלולים קרובים לכדור הארץ (כיום ידועים מעל 5,000 עצמים כאלה, וסביר להניח שיש אלפים רבים אחרים שעדיין לא התגלו) ובהחתלה כאשר הם נחשפים בדרך כלל אין מספיק מידע (לגבי המסלול והמאפיינים הפיזיים) על מנת לקבוע בוודאות את הסיכון לפגיעה. ככל שמתרבות התצפיות והמידע על העצמים האלה, ניתן לקבוע בדיוק רב את המסלול וככה בדרך כלל הם יורדים מרשימת העצמים המסוכנים. לגבי "הנבואות של בני המאיה", ובכן, לא היה ולא נברא ומדובר בקשוש מבית היוצר של מאמיני העידן (החושך) החדש. לוח השנה של בני המאיה הוא מחזורי בדומה ללוח השנה של ימינו אך עם מחזורים יותר מסובכים. למעשה היו לבני המאיה מספר לוחות שנה עם מחזורים שונים כגון מחזור Tzolk'in בעל 260 ימים ומחזור Haab בעל 365 יום ואף שילוב של לוחות שנה עם מחזור של 52 שנים. על מנת להמשיך לעקוב אחרי תאריכים חשובים בסולם זמן יותר ארוכים, בני המאיה המציאו את "הספירה הארוכה" אשר מספקת אינדיקאטור מספרי ייחודי לכל יום ושם ייחודי לכל מחזור (יש לציין שבני המאיה לא ספרו לפי בסיס 10 כמו השיטה המערבית אלא עשו זאת, בדרך כלל, לפי בסיס 20), אפשר לסכם את הספירה הארוכה כך: ימים הספירה הארוכה של המאיה שנות שמש (בקירוב) 1 = 1 קין = 1/360 20 = 20 קין = 1 וינל = 1/18 360 = 18 וינל = 1 טון = 1 7200 = 20 טון = 1 קטון = 20 144000 = 20 קטון = 1בקטון = 395 "תקופה" בשפת המאיה מתורגם כ- 13 בקטונים ששווה בערך ל- 5,125 שנים (13X 144,000 ימים = 1,872,000 ימים). רוב המומחים מסכימים שהספירה הארוכה של המאיה התחילה ב- 11 לאוגוסט שנת 3,114 לפנה"ס, מה שאומר שהתקופה אכן מסתיימת ב- 21 לדצמבר 2012. אבל כפי שציינתי קודם לוח השנה של בני המאיה הוא מחזורי כך שהעובדה שתקופה באה לסיומה בסוף דצמבר 2012 גם אם היה לכך משמעות לבני המאיה כסיום של מחזור גדול, אין פירוש הדבר שהעולם יבוא על סיומו, גם לא לפי בני המאיה עצמם. למשל כיתוב מאיה שנמצא בפאלנקה (Palenque) מדבר על ארוע עתידי שאמור להתרחש בסוף בקטון 19 (שנת 4,772).

דנטל

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

ידעתי שאתה האיש לשאלה הזו! תודה על התשובה המושקעת

למעלה