נפגעתי בכתף ושברתי עצם הבריח והיא התחברה בעיוות וקיצור וישלי מגבלה בהרמת משאות ביד הזו האם זה נחשב נכות ב. כתוצאה מכך אני לא יכול לישון על הצד של היד הפגועה ג. . מעבר לכך עקב קיצור העצם ישנה קיצור בכתף הפגועה וגם חוסר סימטריה האם זה גם נחשב למיגבלה תודה
כן, זו עשויה להיות נכות לפי סעיף 39 בתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז - 1956 39. עצם הבריח ועצם השכם (1) חיבור גרוע בלי התקצרות לאחר שבר של עצם הבריח או עצם השכם 0% (2) אי-התאחות (NON UNION) בחלק האמצעי או הפנימי של עצם הבריח 10% (3) נקע של עצם הבריח (ACROMIO-CLAVICULAR DISLOCATION) ללא הגבלה בתנועות 5%* (4) STERNO-CLAVICULAR DISLOCATION (ANTERIOR) 5%* (5) STERNO-CLAVICULAR DISLOCATION (POSTERIOR) 20%*
אין התייחסות שונה בין אם מדובר בת"ד או בתאונה אחרת. תקנות המל"ל הן מקור לקביעה רפואית. כשצריך לקבוע "תג מחיר" לפגיעה מסוימת, פונים אל תקנות המל"ל. אגב, תקנות המל"ל אינן המקור היחיד, אך על פי רוב נוהגים להסתמך עליהן (מעין קונצנזוס).
המומחה כתב שיש קיצור אך התעלם מהמגבלה מה עלי לעשות ? והאם תוכל לשלוח לי לינק למקרים של התיחסות לקיצור העצם ו מגבלה כנכות בקיצור אני זקוק ליעוץ מה ניתן להמשיך