פגישה אצל הפסיכיאטר

פגישה אצל הפסיכיאטר

יש לי היום פגישה אצל הפסיכיאטר כחלק מהבדיקות הנדרשות לפני הניתוח. האמת היא שיש לי חששות לפני הפגישה ,כי אנני יודעת מה בדיוק הוא אמור לאבחן. האם בעקבות הפגישה איתו הוא יכול להכשיל לי את כל התהליך ? אני שלמה ב-100 אחוז עם הניתוח והתהליך שאמור לבוא אחריו ,שינוי צורת אכילה וחיים (מהמידע הרב שקראתי פה בפורם) ,השאלה היא האם הוא ידע לאבחן שאני אכן מוכנה לתהליך או שמשיקולים פרטיים הוא יכול לשלול את העניין? אשמח לשמוע תגובות תודה מראש חושבת ותוהה

RomiVais

New member
היי :)

שלום לך, כאן אני יכולה לנסות לעזור לך מניסיוני האישי. לפי מה ששמתי לב אצל הפסיכיאטר שבו הייתי, הוא בא לבדוק אם את אכן מוכנה נפשית לניתוח. הוא בודק אם יש היסטוריה פסיכיאטרית אצלך ו/או במשפחה, דיכאונות, מצב פסיכוטי, שואל אותך על מהלך חייך, תכונותייך והמון המון שאלות שהתשובות להן נותנת לו תמונה כללית לגבי האדם שמולו, האדם שעומד לעבור ניתוח, שהצלחתו תלוייה בו, בעיקר. הרי יש הרבה מנותחים שבגלל סיבות כלשהן מכשילים את הניתוח ובעצם חבל שהם עברו אותו מלכתחילה, אז כאן ההזדמנות למנוע זאת, למרות שאני לא יודעת עד כמה אפשר לחזות זאת מראש. הוא חייב לדעת עד כמה את שלמה עם התהליך ויודעת מה הולך לעבור עליך. אל תתרגשי, פשוט תעני בכנות, תהיי עצמך ואל תסתירי ממנו דבר. אני חושבת שהם יודעים לאבחן דיי טוב. מקווה שהספקתי לענות לך לפני התור שלך, ושהרגעתי אותך קצת. לא נראה לי שזה יכול להכשיל את התהליך, אלא אם מתגלה אצלך משהו ממה שציינתי. תהיי רגועה, ועצמך ויהיה בסדר. המון המון בהצלחה, עכשיו ובהמשך התהליך, רומי נ.ב. אני אשמח אם תכתבי ותגידי איך היה.

שירז29

New member
חושבת ותוהה.......

מצטרפת לתגובתה של רומי,זאת בדיוק תשובתי אלייך. באהבה שירז.....

תודה לכולכם על התשובות והעידוד

ואכן אחה``צ ביקרתי אצל פסיכיאטרית של קופת חולים מכבי ,היא דווקא היתה חביבה, שאלה שאלות כלליות על חיי ודברים שעברתי ובסופו של דבר אמרה שאני נראת יציבה ולא נראות בעיות נפשיות או אחרות ורשמה מכתב מפרגן. טוב אז נרגעתי גם את זה עברתי ועכשיו נשאר לי רק עוד אולטרסאונד ב-18.7 ואח``כ אוכל להגיש את כל התוצאות לרופא המחוזי לשם דיון בוועדה במכבי. אגב האם משהו יודע באיזה שלב יוצרים קשר עם פרופסור חרוזי ? חושבת ותוהה

רוייקו

New member
מטרת חוות הדעת של הפסיכיאטר באה

לשלול תשתית פסיכוטית או הפרעות נפשיות שעשויות להוות בעיה באינדיקציה לניתוח. הפסיכיאר, בשיחה עם המועמד לניתוח, שואל אותו אודות משפחתו, חייו הפרטיים, הנסיונות לרדת במישקל ולבדוק בכלל את כושר שיפוטו ואת מידת יכולתו להתמודד עם הניתוח. אין לך מה לחשוש. השיחה עם הפסיכיאטר כמו כל שיחה עם כל רופא אחר בנושא שמטריד אותך כל כך - הנסיון לרדת במישקל. בדיוק כמו שאת מגיעה לכירורג ומספרת לו שהרבה מאוד שנים את מנסה לרזות ללא הצלחה, אותו דבר גם כאן. העניין הוא להעביר לפסיכיאטר את עצם העניין לבואך אליו. בחוות הדעת הוא כותב את התרשמותו מהמועמד לניתוח - האם לדעתו המועמד מבין לקראת מה הוא הולך והאם יכול להשפוט את המציאות בצורה נכונה. זהו. לא תורה מסיני :) בהצלחה.

מירי,

New member
הפסיכאטרית ``שלי`` אמרה...

שמטרת אותה פגישה איתה זה כדי לברר שאני אכן מודעת למעשי - בעצם כך שאני הולכת לניתוח - זה הכל! ובנינו מה שלא תהיה הסיבה , הרי פגישה אחת או שתיים לא יעזרו ,

רוייקו

New member
מירי, בדר``כ מספיק לפסיכיאטר פגישה

אחת כדי לאבחן האם המועמד מולו בר שיפוט ומבין את עניין הניתוח. יש פסיכאטרים שלא מסתפקים בפגישה אחת ויש כאלה שלא יודעים ``מה לכל הרוחות`` האיש הזה רוצה מהם...

למעלה