פגישה דחופה עם נציג האוצר לנבחנים במקצועית א

may331

New member
פגישה דחופה עם נציג האוצר לנבחנים במקצועית א

שלום לכולם , אנחנו מארגנים פגישה עם אחד מנציגי האוצר - אגף שוק ההון והבטוח באוצר יחד עם מנכל לשכת סוכני הבטוח מוטי קינן בנושאים : 1. הרלוונטיות של מקצועית א ל"דור הביניים " מי שבעבר (לפני תקנות בכר ) היה לו רשיון סוכן אך לא שילם אותו ולכן נפל בתחולת תקנות בכר או שסיים את הבחינה ביסודות + פנסיוני גמר עד סוף 2007 ואולץ לעבור את מקצועית א' - אנו דורשים לתקן בצוו שעה שכל מי ששיך לאותה אוכלוסיה - לא ייצטרך את המבחן במקצועית א אנו טוענים שבכלל כל מי שמבקש רשיון ביעוץ פנסיוני , משווק פנסיוני , סוכן בטוח לא אמור לעבור את המבחן במקצועית א' . 2. כל השטות הזאת שמי שעבד בגוף מוסדי ( מפקחים וכד') לא יכול להשתמש ברשיון הזה ולעבור לעבוד בסוכנות בטוח או בבנקים - איפה נשמע כדבר הזה ??? האם עו"ד לא יכול לעבוד גם בבנק וגם בחברת בטוח?? האם עו"ד לא יכול להיות גם עצמאי וגם שכיר ??? האם אז הרשיון שלהם לא בתוקף ??? 3. לגבי יועצי השקעות - השינויים העתידים מקצועית א ' שיכלול ארבעה מבחנים :דיני ניירות ערך ואתיקה סטיסטיקה , מימון , - מצ"ב התיקון שעולה להצבעה בכנסת ויכס לתוקפו בתחילת 2011 - אנו דורשים לבטל את התקנה או במקביל לא לבטל את הפטורים למי שיש כבר פטור . חשוב שיגיעו כמה שיותר אנשים למפגש הזה וחשוב עוד יותר לגלגל את האימייל הזה לכל מי שאתם מכירים בעבודה , לימודים חברים .אודיעכם לגבי תאריך הפגישה מיקום ושעה בהמשך מי שמעוניין להשתתפף בפגישה החשובה הזו מתבקש לשלוח אלי את פרטיו: אימייל, שם , ת.ז וטלפון ( יש לבוא מוכנים עם טענות כתובות , הוכחות לעיוות הדין , השגות לגבי המבחן , מי ששיך ל"דור הביניים " יש לציין ולעדכן אותי ) אני בטוחה שלכולכם נמאס מהתנהלות של האוצר והרשות לניירות ערך וכולכם מרגישים שמשהו לא תקין קורה כאן לכן אנו פועלים לתקן את העוולה הזאת . במידה והאוצר לא יתקן את עוולות הללו ( מרבית התקנות מנוגדות ורומסות את חוק חופש העיסוק !!! לידיעתכם ) אנו מבקשים לשכור עו"ד מהשורה הראשונה ( עלות יקרה ולכן ככל שיהיו יותר אנשים למעלה מ-100 איש לא נוכל לעשות את המהלך הזה ) ולעלות לבית המשפט העליון בהרכב מלא של 12 שופטים !!! לכן ככל שיהיו יותר אנשים - תפיצו לכולם את האימייל הזה זה ממש חשוב ..כך האוצר יבין שהוא רומס את החוק הבסיסי לכל אדם חוק חופש העיסוק אשמח לשיתוף פעולה איתכם זה לטובת כולנו חשוב להגיד - די לעוגמת נפש ,להוצאות הכספיות הגדולות ולהתחכמות של הרשות לניירות ערך והואצר לגבי נושא הרשיונות ( רשיון זמני זה בניגוד לחוק זו אחיזת עיניים ) סיגל אוריון 052-5993449

שאלה לי אלייך אולי את מעודכנת...

במידה ויש לי פטורים מהמבחנים עקב תואר ראשון , עברתי את מבחן בדיני ני"ע ואתיקה. אני אמור לעבור את המבחן במקצועית א' כשיפורסם במאי , אבל עדיין לא עשיתי התמחות ... וגם אין לי כוונה כזאת בעתיד הקרוב הנראה לעיין , האם תישמר לי הזכות רק לעשות התמחות ולקבל רשיון יועץ השקעות ? כלומר השאלה היא : במידה ועברתי או קיבלתי פטורים מהמבחנים , האם אני יכול לעשות את התתמחות תוך זמן קצוב או שאין לי בעייה ?

noam4u

New member
תשובות

היי קודם כל - סיגלית, עדכני אותי כשיהיה תאריך לפגישה. דברי איתי טלפונית, אגיד לך מי הכתובת לפנייה כזאת... לגבי שאלותיך, פטור שניתן לא ילקח, זאת אומרת אם נתנו לך פטור - הוא שלך ואי אפשר לקחת אותו ממך. אין תוקף לפטורים או לזכאות, זאת אומרת שנכון לעכשיו (כולל ההצעה של התקנות החדשות), לא יגבילו את הזמן שצריך להתחיל התמחות. אם יבוא לך בפנסיה לעשות התמחות, אין בעיה.

shoham717

New member
לנועם - באותו נושא

אתה בטוח למעשה שאם קיבלתי את הפטור בלי לעשות התמחות זה תקף לתמיד? אני עברתי את מקצועית א' אבל לא מתחיל בהתמחות. כלומר אני רוצה לדעת אם זה נכון ב-100%? תודה

למעלה