פגישת מתנדבי משמרות-המחאה - ב-16.6 בשעה 19:00

פגישת מתנדבי משמרות-המחאה - ב-16.6 בשעה 19:00

מתנדבים יקרים ונאמנים עד מאוד!!! שוב ושוב, אנחנו רוצות להודות לכם מאוד על פעילותכם. חשובים לנו השיח עמכם, והמעורבות שלכם אם ברצונכם לשמוע ולהשמיע אתם מוזמנים להגיע למפגש שפרטיו להלן (ותודה רבה לדינה יערי על היוזמה והארגון!!!) ביום ג', 16.6.09, בשעה 19:00 בירושלים, באוהל המחאה, ניפגש כולנו, על כסאות ומחצלות, נשמע, נכיר, ובעיקר נקשיב ליונה רוכלין (חוקרת אקדמית של מחאת הורי השבויים במלחמת יום הכיפורים, ומראשי ארגון "ארבע אמהות") בנושא: "אובדן דרך במאבק להחזרת שליט" - הפעלת לחץ אפקטיבי על מקבלי החלטות התקבל מכתובת השולח: [email protected]

מסתובבת שמועה על פגישת פעילים למען גלעד ב-8.6

מסתבבת בארץ שמועה שביום ב' 8 ביוני תתקיים איפה-שהוא פגישה "ארצית" של הפעילים למען גלעד שליט, בין היתר כהכנה לחסימת מעברי-הגבול לרצועת-עזה בעוד שבועיים. מישהו יודע יותר פרטים על הפגישה, מקומה, שעת התחלתה, ומי הוזמן אליה ?

הפגישה כנראה ביזמת נועם שליט,הערב בכפר שמריהו

מישהו (אינני יודע אם היה שם בעצמו) מסר לי שככל שידוע לו 'מטה מצפה הילה' (שכניה של משפחת שליט) זימן בהזמנות אישיות את משתתפי הפגישה להערב ב-06:00 בכפר-שמריהו. מישהו כאן הוזמן ? מישהו היה ויודע לספר מה דובר שם ומה סוכם, וגם התרשמות אישית ?

dariayaari

New member
חשוב להבהיר

שהמפגש מכוון ללמד את המתנדבים המסורים שמגיעים כבר כמעט שנה ויושבים חורף קיץ - ללמד אותם/אותנו מהי פעולת מחאה, משמעות, דרכי ביצוע וכולי. מי שמתכוון להגיע, שיידע שהוא מגיע להרצאה, לא לדיון !!

האם נוצרת "תחרות" בין קבוצות-פעילים למען גלעד

האם נוצרת "תחרות" בין קבוצות שונות של פעילים למען גלעד שליט, המכנסות פגישות שונות במקומות שונים ובמועדים שונים (ב-6.6 וב-16.6) וכנראה (כך אני מתחיל להתרשם) עם גישות שונות לאופן הנכון והדרוש של הפעילות למען גלעד ? כאשר הוקמו אוהלי-המחאה בפתח המתחם של מעון ראש-הממשלה, ומשפחת שליט התמקמה בהם, וכך הביאה להתכנסות שם של רבים במחאה שנמשכה יום ולילה במשך כשבועיים - נראה היה שבני-המשפחה והפעילים המסייעים להם הבינו שצריך 'לעלות מדריגה' בלחץ על מקבל ההחלטות. אחרי שבועיים - ביום ה-1001 לשבי של גלעד 'התקפלה' המשפחה (תחת לחץ ובעקבות "עצה" של מישהו משלוחי משרד-ראש-הממשלה או 'גורמי-הבטחון' ?), גרמה ל'התקפלות' הפעילים האחרים, ול'קיפול' המאהל (נשאר רק ה'שולחן', גם אם תחת יריעת-גג). זמן קצר אחר-כך הודיעו על השעיית הפעילות ל-100 "ימי-חסד" שניתנו לראש-הממשלה החדש-ישן, נתניהו, מה שגרם (על פי התרשמותי מהצד) לאכזבה עד כעס ואי-הסכמה מצד אחדים מהמפעילים, שגרסו שצריך להגביר לחץ ולהקצין את הפעילות ולא 'להוריד פרופיל', כדרישת ראש-הממשלה ו'גורמי-הבטחון' כבר 3 שנים. במקביל נעשו כמה נסיונות בכל זאת להשאיר את הנושא במתכונת של 'גחלים לוחשות', נוכח הסתלקות הענין ה'תקשורתי' והצבורי בשבי של גלעד שליט וההתמעטות ההולכת וגוברת של הזכרתו מעל 'בימות ציבוריות. קיבוצניקים אחדים ניסו לחסום מכונית משוריינת שהעבירה מליוני שקלים לתשלום משכורות של פקידי-השלטון ברצועת-עזה, וכמו בעבר - אחת לשבועיים מנסים (בהצלחה פוחתת) לכנס כמה עשרות מפגינים מול אותו מחסום שבכניסה לבית ראש-הממשלה. (ונועם, פעם אחת לבדו ופעם שניה עם אביבה נסע לארה"ב למסע שתדלנות נוסף למען בנם). האם אטעה אם אכתוב שרוב (!) האנשים שהתגייסו בעבר במלוא מאודם ובכל לבם, עם השקעת משאבי-זמן, חשיבה וגם כסף, כדי לפעול למען גלעד ולסייע בכך לבני-משפחתו, 'נטשו את הספינה' בתסכול וקרובים ליאוש, ויותר ויותר משאירים את בני-המשפחה וקומץ שכנים לבדם ? בדיוק כמו שרוצים ראש-ממשלות ישראל בעבר והנוכחי: שזה יהיה "עניין פרטי" של משפחת-השבוי ולא עניין ציבורי מטריד. והאם אני טועה אם אכתוב שהכנסים הנפרדים (!) שמתארגנים בימים אלה כדי לשמוע (דינה יערי המארגנת של אחד מהם הדגישה: לא להשמיע ! רק הרצאה, של מי שיותר מפעם אחת כבר כתבה את דעתה כאן ב'פורום'. לא דיון ! ולגבי הכנס השני כבר הודיעו מה "יוחלט" בו !) על "איך צריך ללחוץ למען שחרורו של גלעד שליט", הם מצד אחד מעין ניסיון 'להחיות' את הפעילות ולהחזיר את הפעילים, ומצד שני ביטוי נוסף לאמירה: "במקום שיש שני יהודים מתגלות 3 דעות". כלומר: המחלוקת ואי-ההסכמה והויכוחים והמריבות מאפילים בעניינים הכי קריטיים וגורליים על העניין עצמו. אני משער שבדבריי אלה קוממתי עלי לא מעט מהקוראים המעטים (כמה יש ? עשרה ? עשרים ?) ב'פורום' הזה, וגרמתי ל-4-5 הכותבים בו להתעצבן עלי ולהקיש בכעס את תגובתם על מקשי המקלדות שלהם. אבל זאת התרשמותי, ונדמה לי שהענין חשוב וגורלי מכדי שאשמור אותה לעצמי בלבד. תום.

dariayaari

New member
תום,

אתה חייב להבין שאין סבלנות לקרוא כל כך הרבה מלל ולתמצת את הרעיון או הרעיונות המרכזיים. אתה לא חייב כמובן, אבל אל תתפלא אם לא ייתייחסו אליך. בכל זאת קראתי, לא הכל הבנתי בקריאה ראשונה, ולקרוא שוב זה כבר יותר מדי. מה זאת אומרת תחרות בין הפעילים? היום יש פגישה של נציגים מקבוצות פעילות שונות - משמרת העירנות, משמרות המחאה, יואל מרשק, חסמבה וכו'. וב-16, יש הרצאה של יונה למתנדבים במשמרות בירושלים, ולא הבנתי מה הבעיה במסר שזו הרצאה ולא דיון?? המרצה רשאי להחליט אם הוא מגיע לתת הרצאה, או מגיע לדיון. ואתה רשאי לבחור אם זה מתאים לך.

יונה1

New member
מאד כדאי להרגע

הניתוח הארכני שלך מושתת רובו ככולו על טעויות, אי הבנה ואי הכרת הנושא. תחרויות ויריבויות בין הגופים השונים היו בגדול במהלך השנתיים הראשונות ולי דווקא נראה שלאחרונה הן פסקו ויש יותר שיתוף פעולה. (מאידך - מאד יתכן שזה נובע מאי העשייה, כי כשלא עושים גם לא מתחרים על תשומת לב התקשורת....). באשר לפגישה המתוכננת היום עם אנשי מטה מצפה הילה, לפחות כפי שלמדתי במפגש בו הייתי - הם מכנסים מדי פעם פעילים שונים בכדי להרצות להם את "משנתם התורנית". לגבי הפגישה (היחידה והאומללה) שבה השתתפתי, אלמלא הנושא היה כל כך טרגי, ניתן היה לעשות על פיה מערכון. המשכה של פגישה זו, היתה מסיבת העיתונאים שנועם כינס, ובה נתן הרצאה מאד מלומדת ומקצועית על הדרך שבה הגרפיקאי גזר אותיות ממכתבו של גלעד לצורך יצירת המילה "הצילו". באשר להרצאה שהתבקשתי על ידי רותי ויעל לתת למתנדבי האוהל: למעשה הבקשה מהן עלתה כבר בשבועות הראשונים לקיומו, אבל עד שדינה לא אירגנה ודחפה, הרעיון התמסמס. שלא כמוך וכמוני, איש ממתנדבי האוהל לא קורא או כותב בפורום הזה, כך שהעובדה ששמעת כאן את דעותי, כלל איננה רלוונטית לאחרים. בנוסף, אין "חובת השתתפות", אז לבד מתודה לדינה, אתה פטור מכל התייחסות נוספת לנושא. ונכון, זה ממש ממש לא יהיה דיון או אספה אלא הרצאה על עבודת המחקר שלי ועל פעילות ארגון "ארבע אמהות" ובנוסף, מן הסתם אדבר גם על הכשלים במאבק להחזרת שליט. אתה צודק - זה לא יהיה דיון או אספה, וממש לא מתכוונים "להחליט" שם כדבריך, מה צריך לעשות. זאת משום העובדה המאד פשוטה שמקימות האוהל מחזיקות בדעה שהפעילות שלהן היא הנכונה ביותר וזכותן המלאה להזמין מישהו בעל נסיון פרקטי ומחקרי החושב בדיוק כמותן ומוכן לעודד ולדבר בפני הפעילים שלהן. כל הנאמר לעיל לא סותר את העובדה שאתה מוזמן ליזום כל כינוס פעילים שמתחשק לך, להזמין לשם כל מרצה כלבבך ומטעמך, ולהמשיך להתלבט ולהתחבט כיצד לפעול. להזכירך אנו חיים במדינה דמוקרטית.

ביום ג' 9.6 ב-16:0 נועם שליט יגיע לבית רוה"מ

לכל מי שיכול להצטרף, גם אם איננו/ה ירושלמי וזה ידרוש ממנו/ה מאמץ: היום– יום שלישי - בשעה 16:00 נועם שליט יגיע למשמרת הקבועה והרצופה, מול בית ראש הממשלה. חשוב שיהיו נוכחים שם כמה שיותר מתנדבים !!! הפיצו למתנדבים נוספים. תודה ! יעל ורותי למעוניינים להצטרף למשמרות היומיות - נא לפנות במייל - [email protected] אנא השארו מעודכנים באתר הבנים - www.gilad.org בהמשך השבוע תועבר הודעה לגבי פעילות-המחאה לקראת מלאת 3 שנים לשבי של גלעד.

שינוי לא צפוי:נועם שליט לא יגיע היום ל'שולחן'

כותבות יעל ורותי, היוזמות והמארגנות של משמרות הנוכחות וההחתמה למען שחרורו של גלעד שליט, מול מחסום הכניסה למתחם בית ראש-הממשלה ('השולחן'): בשל אירוע דחוף ביותר, נועם שליט לא יוכל להגיע למשמרת שלנו היום. תודה וסליחה לכל מי שהתכוון להגיע ולהצטרף. בכוונתו של נועם להגיע בשבוע הבא ונודיע על כך מספיק זמן מראש!

יונה1

New member
א-ו-ה-ל, א-ו-ה-ל (אלף, וו, הא, למד) המחאה

אתה מאד מתבקש להתנסח במדויק, וזאת למרות שאתה חוזר ומתעקש לכתוב כאן מידע ציני, ושגוי בקשר לאוהל המחאה של רותי ויעל. המשמרת מול בית רה"מ חיה, נושמת ומאויישת וזאת מיומה הראשון ועד עצם היום הזה. במקום יש אוהל ושלט שעליו נמנים ימי השבי של גלעד. לידיעתך, המשמרת המשיכה להתקיים גם בימים שעליהם טענת שכל הפעילים נתנו לנתניהו "ימי חסד". אגב, זו איננה משמרת "החתמה", אלא משמרת מחאת קבע.

skeptic

New member
שאלה מנומסת

האם יש מצב שההרצאה שלך תתבטל במידה ונועם יגיע באותו היום כדי לתמוך ביושבות האוהל?

יונה1

New member
לא נראה לי קשור

ככל שאני יודעת כרגע, ההרצאה מתקיימת כמתוכנן. מקסימום, נמתין בנימוס שהביקור יסתיים.

dariayaari

New member
וודאי שההרצאה מתקיימת כמתוכנן,

מקסימום נועם יכבד אותנו בנוכחותו.

יונה1

New member
סקפטיק, בשאלה שלך גם מסתתרת הרמה להנחתה

כתבת (ובצדק) שנועם מגיע "כדי לתמוך ביושבי האוהל". בזמנו, נורא נעלבת וכעסת עלי שאין לי תשובות על מה עושים היום. אז הנה השאלה שלך מובילה גם לתשובה שלי: נועם שליט לא צריך "לתמוך" ביושבי האוהל. נועם שליט צריך לשבת שם בעצמו. נועם שליט צריך לבטל את כל העשייה המטורללת הקיימת ולקבץ ולנתב את כל אלפי האנשים בעלי הרצון הטוב לישיבה באוהל. אבל לצערי נועם שליט מעדיף לצעוד ברחובות ניו יורק. הוא מעדיף שיואל מרשק יעשה "חגיגה" (ציטוט מדויק של מרשק) במעברים ושיגיעו לשם מאות אם לא אלפי אנשים בליווי רמקולים עם "מוסיקה מחממת לב" (ציטוט נוסף של הנ"ל). ומה שהכי מכאיב לי בספור ההזוי הזה - הרי בזמנו, כאשר החרדה שאולמרט יסיים את כהונתו מבלי להשיב את גלעד, כל המשפחה, על נשיה וטפה התיישבה באותו אוהל עצמו. מכאן יש להניח שגם להם ברור שאוהל המחאה הוא העשייה הכי אפקטיבית.

למעלה