האם נוצרת "תחרות" בין קבוצות-פעילים למען גלעד
האם נוצרת "תחרות" בין קבוצות שונות של פעילים למען גלעד שליט, המכנסות פגישות שונות במקומות שונים ובמועדים שונים (ב-6.6 וב-16.6) וכנראה (כך אני מתחיל להתרשם) עם גישות שונות לאופן הנכון והדרוש של הפעילות למען גלעד ? כאשר הוקמו אוהלי-המחאה בפתח המתחם של מעון ראש-הממשלה, ומשפחת שליט התמקמה בהם, וכך הביאה להתכנסות שם של רבים במחאה שנמשכה יום ולילה במשך כשבועיים - נראה היה שבני-המשפחה והפעילים המסייעים להם הבינו שצריך 'לעלות מדריגה' בלחץ על מקבל ההחלטות. אחרי שבועיים - ביום ה-1001 לשבי של גלעד 'התקפלה' המשפחה (תחת לחץ ובעקבות "עצה" של מישהו משלוחי משרד-ראש-הממשלה או 'גורמי-הבטחון' ?), גרמה ל'התקפלות' הפעילים האחרים, ול'קיפול' המאהל (נשאר רק ה'שולחן', גם אם תחת יריעת-גג). זמן קצר אחר-כך הודיעו על השעיית הפעילות ל-100 "ימי-חסד" שניתנו לראש-הממשלה החדש-ישן, נתניהו, מה שגרם (על פי התרשמותי מהצד) לאכזבה עד כעס ואי-הסכמה מצד אחדים מהמפעילים, שגרסו שצריך להגביר לחץ ולהקצין את הפעילות ולא 'להוריד פרופיל', כדרישת ראש-הממשלה ו'גורמי-הבטחון' כבר 3 שנים. במקביל נעשו כמה נסיונות בכל זאת להשאיר את הנושא במתכונת של 'גחלים לוחשות', נוכח הסתלקות הענין ה'תקשורתי' והצבורי בשבי של גלעד שליט וההתמעטות ההולכת וגוברת של הזכרתו מעל 'בימות ציבוריות. קיבוצניקים אחדים ניסו לחסום מכונית משוריינת שהעבירה מליוני שקלים לתשלום משכורות של פקידי-השלטון ברצועת-עזה, וכמו בעבר - אחת לשבועיים מנסים (בהצלחה פוחתת) לכנס כמה עשרות מפגינים מול אותו מחסום שבכניסה לבית ראש-הממשלה. (ונועם, פעם אחת לבדו ופעם שניה עם אביבה נסע לארה"ב למסע שתדלנות נוסף למען בנם). האם אטעה אם אכתוב שרוב (!) האנשים שהתגייסו בעבר במלוא מאודם ובכל לבם, עם השקעת משאבי-זמן, חשיבה וגם כסף, כדי לפעול למען גלעד ולסייע בכך לבני-משפחתו, 'נטשו את הספינה' בתסכול וקרובים ליאוש, ויותר ויותר משאירים את בני-המשפחה וקומץ שכנים לבדם ? בדיוק כמו שרוצים ראש-ממשלות ישראל בעבר והנוכחי: שזה יהיה "עניין פרטי" של משפחת-השבוי ולא עניין ציבורי מטריד. והאם אני טועה אם אכתוב שהכנסים הנפרדים (!) שמתארגנים בימים אלה כדי לשמוע (דינה יערי המארגנת של אחד מהם הדגישה: לא להשמיע ! רק הרצאה, של מי שיותר מפעם אחת כבר כתבה את דעתה כאן ב'פורום'. לא דיון ! ולגבי הכנס השני כבר הודיעו מה "יוחלט" בו !) על "איך צריך ללחוץ למען שחרורו של גלעד שליט", הם מצד אחד מעין ניסיון 'להחיות' את הפעילות ולהחזיר את הפעילים, ומצד שני ביטוי נוסף לאמירה: "במקום שיש שני יהודים מתגלות 3 דעות". כלומר: המחלוקת ואי-ההסכמה והויכוחים והמריבות מאפילים בעניינים הכי קריטיים וגורליים על העניין עצמו. אני משער שבדבריי אלה קוממתי עלי לא מעט מהקוראים המעטים (כמה יש ? עשרה ? עשרים ?) ב'פורום' הזה, וגרמתי ל-4-5 הכותבים בו להתעצבן עלי ולהקיש בכעס את תגובתם על מקשי המקלדות שלהם. אבל זאת התרשמותי, ונדמה לי שהענין חשוב וגורלי מכדי שאשמור אותה לעצמי בלבד. תום.