פגישת סיום תהליך אימון

רונה ה

New member
פגישת סיום תהליך אימון

כל תהליך אימון אני מסיימת במפגש מיוחד, מעין חגיגה, שבה המתאמן ואני מסכמים את התהליך. אני מכינה סיכום כתוב שבעצם מתאר את התהליך מנקודת ההתחלה ועד לסיום בו הושגה מטרת האימון, כולל כל מה שעבר המתאמן בתהליך: הישגים, פחדים, מכשולים, הצלחות וכו', וכן "צידה" לדרך, וכנ"ל המתאמן - מכין מעין סיכום התהליך מנקודת מבטו. ועכשיו לשאלתי - איך אתם נוהגים בסיום תהליך אימון? האם משך פגישת הסיום זהה למשך מפגש רגיל? האם אתם גובים תשלום עבור פגישת סיום?

adih770

New member
שאלון משוב

שלום לך רונה אני מראש קובע עם הלקוח םט של מספר אימונים את האימון האחרון בסט אני מסיים בשאלון שנשלח ללקוח לפני הפגישה והוא סוקר את התהליך כך שהלקוח נוכח לדרך שעשה. יש בשאלון גם שאלות משוב עלי . ושאלות עתיד על מה עוד הוא היה רוצה להתאמן. בסוף השאלון אני מציע למתאמן להמשיך ולעבוד על התחומים בהם עדין הוא ציין שיש שם על מה לעבוד. הכל נעשה כך שהלקוח מרגיש חופשי לענות שהוא בוחר לסיים בעת ,מבחנתי הלקוח יודע הכי טוב מה טוב עבורו. לעתים מתאמנים שעמדו לסיים את העבודה עמי החליטו להמשיך בעקבות שיחה זו. אשמח לשמוע את דעתך.

רונה ה

New member
תודה על תשובתך

בתחילת תהליך האימון אני והמתאמן חותמים על הסכם אימון שמטרתו להבהיר את היחסים, את איך יתנהל האימון ואת המחויבות שלי ושלו. בהסכם זה כתוב שהתהליך ימשך לפי צרכי המתאמן כשמומלץ בין 10 ל-15 מפגשים. בתהליך עצמו אני והמתאמן מרגישים / יודעים (בהתאם לתוכנית העבודה והשגת מטרת האימון) מתי התהליך מסתיים. לפני פגישת הסיום אני נותנת שאלון מאוד דומה לזה שאתה נותן: גם מדבר על ההישגים ומה שהמתאמן הפיק, גם על מה שלא עבד, גם על מה יבטיח שישמור על התוצאות וגם משוב עליי (ותודה על הרעיון של "מציע למתאמן להמשיך ולעבוד על התחומים בהם עדין הוא ציין שיש שם על מה לעבוד" - מאוד מדבר אליי). אני סקרנית לדעת ואשמח אם תסכים לשתף אותי מה משך מפגש סיום (כמו מפגש רגיל?), איך אתה הופך אותו למפגש מיוחד ושונה מהאחרים? והאם אתה גובה עליו תשלום רגיל. אני גובה עליו תשלום רגיל ומשך המפגש כמו מפגש רגיל. אני מכינה למתאמן סיכום התהליך כפי שאני, כמאמנת שלו, רואה אותו. מנקודת ההתחלה, דרך הישגים, מכשולים, פחדים והצלחות שהשיג. בין לבין אני שוזרת תובנות מרכזיות שהגיע אליהן, את החזון והערכים - כ"צידה" לדרך לאחר האימון כשבעצם הוא "יטוס סולו". תודה, ומחכה לשמוע איך זה אצלך.

adih770

New member
לשאלתך

אורך הפגישה אינו שונה מפגישות אחרות וכן התשלום זהה. אני רואה בראיון שלך למפגש חגגי משהו מעניין. עוד דבר שרציתי לציין שבהסכם האימון אני מאפשר למתאמן לסיים את האימון בכל שלב שיבחר ואז אבקש ממנו לקיים את השיחת ההשלמה(שיחת הסיכום).

tlingit

New member
פגישת סיום

בעיקרון פגישת הסיום זהה באורכה לפגישה אחרת, יש בה תוכן משמעותי. בוודאי שאני גובה עליה תשלום משום שהדברים העולים מסיכום התהליך הם בעלי משמעות רבה מאד לתהליך עצמו ולמתאמנ/ת יש מקרים - תלוי במתאמנ/ת ובתהליך שהיה - שאני גם מציעה למתאמנ/ת לחלק את פגישת הסיום לשניים: מפגש סיום/סיכום תהליך מובנה ומפגש "חגיגה" . מטרת החלוקה לאפשר לשנינו לתת את הזמן לסיכום כראוי ולתת את המקום לחגיגה, כי יש אימונים שבסופם בהחלט מורגש צורך לחגוג את ההישגים והשינויים, ואת התהליך עצמו ומה שקרה בתוכו. במקרה כזה פגישת הסיכום היא בתשלום ופגישת החגיגה לא.

למעלה