פגישת פורום

liorben20

New member
פגישת פורום

סתם יש לי שאלה כללית האם מישהו חשב אולי לעשות פגישה לחברי הפורום . נכון שהכל טוב ויפה כאשר אנחנו כביכול מתחבאים מאחורי מקלדת ועכבר , עדיין נדמה לי שזה יהיה יותר מעניין ליזום פגישה כזו לא? אשמח לקבל תגובות ליאור

b e ll

New member
היי ליאור, אז קודם כל אף אחד לא

מתחבא מאחורי שום דבר. ושנית, נראה לך שיש כאן קהילה מגובשת ומסורה שיצרה קשרים אישיים? לי זה ממש לא נראה כך. יהיה מעניין ליזום פגישה כזו למי? לך? למה? כמי שהיתה מאוד פעילה, אני יכולה לומר לך שלא נוצרו כאן קשרים ולא התגבשה כאן קבוצה. אבל מעניין אותי דווקא למה מעניין אותך ליזום פגישה כזו.

liorben20

New member
למה את כל כך סקפטית ?

הצעתי את זה בתור רעיון כי אני חייל שנמצא בטיפול כזה עם חיילים שיש להם גמגום וזה נראה לי מקל שיש מי שמזדהה עם הבעיה שלך תמיד עדיף לחוות ביחד ולא לבד . למה את סקפטית ? אולי את פוחדת להתמודד עם זה ביחד ? לדעתי פורום הוא לא פיתרון מציאותי , החיים קשים בחוץ וצריך לדעת לעבור את המחסומים הללו . חומר למחשבה ! ליאור

avi9

New member
שניכם צודקים

בתקופתי,הצבא כלל לא טיפל בנושא וזו התקדמות שיש טיפול במסגרות קבוצתיות. בתקופתי,כלל לא דיברתי על זה והייתי משוכנע שאני המגמגם היחיד עלי אדמות,כאשר שמעתי מגמגמם נוסף , חשתי הקלה. הפורום כולל אנשים מגילאים שונים, החל מילדים בני 13 למבגרים בשנות ה 50. הגימגום אינו מכנה משותף לקבוצה כה לא הומוגנית, הנתקלת ומתמודדת עם בעיות שונות. דוקא מסגרת צבאית,שבה המשתתפים בני אותו גיל,עוברים חוויות משותפות ומתכוננים ללימודים או לעבודה,נותנת אפשרות לטיפול יעיל לקבוצה. לפורום יש תפקיד חשוב,מאפשר למגמגם לחוות את עולם המגמגמים,ללא כחל וסרק,יש עצות מקצועיות,יש נסיון עשיר,אולם הפורום אינו מיועד ויכול לטפל. הפורום מהווה תחליף גם לטיפול פסיכולוגי בכך שמאפשר לנו להעלות למודע ואף לכתוב דברים שבעבר התביישנו אף לחשוב עליהם. אם הפורום ישרוד במתכונתו הנוכחית,תהיה לו תרומה חשובה לרבבות מגמגמים שעדין חושבים כי פחדיהם,רגשותיהם,תחבולותיהם הם יחודיים מאד.בפורום הם לומדים כי כולנו חווים וחיים באותה סביבה.

b e ll

New member
ליאור רואים שאינך מכיר אותי...

מעולם לא פחדתי להתמודד וגם עכשיו איני מפחדת (לא ביחד ולא לבד). נחשפתי בפני מספר אנשים כאן בפורום, שמעו אותי משוחחת בטלפון וחלק גם פגשו אותי במפגש במוצקין ושמעו את רמת השטף שהגעתי אליה לאחר עבודה עצמית קשה ועקבית במשך 16 השנים האחרונות. אכן, הפורום הזה אינו פיתרון מציאותי. הפורום הזה אינו מציאותי כיוון שאין בו אוירה של ביחד. בתחילת דרכו של הפורום הזה ביקרו כאן אנשים משיכמם ומעלה, אנשים שנעים היה לשוחח איתם וחשוב היה לשמוע את דעתם וחוויותיהם. היום אף אחד מהם כבר לא כאן ולא פעיל בפורום. ראה נא גם מה קרה בעקבות ההודעה שלך. ברבה שהוא פעיל אמיתי באמב"י אבל בכלל לא פעיל כאן בפורום (והשאלה היא למה?) השאיר הודעה אחת והזמין את כולנו למוצקין. כלומר הוא עוקב בדריכות אחר התנהלות הפורום אבל לא משתתף פעיל. זה החומר האמיתי למחשבה! למה זה קורה. החיים בחוץ קשים? איפה אתה חי? בפנים? כולנו חיים "בחוץ", כולנו מנסים להתמודד עם הקשיים האלה. לכל אחד יש דרך משלו להתמודד ולנסות לצלוח את הקשיים, דרך שאפשר ללמוד ממנה. לפעמים גם חוסר התמודדות היא דרך...

liorben20

New member
את קוראת את מה שאת רושמת ?

בל אני לא יודע אם את קוראת את מה שאת רושמת אבל לפי הכתוב זה נשמע שאת מאוד מתוסכלת . לצערי הרב אני חדש בפורום ולכן אני לא יכול ממש להזדהות איתך לא הייתי עדיין בפגישת פורום לא פגשתי את האנשים הנפלאים שציינת אבל עדיין זה לא ממש הוגן מצידך לשפוט את האנשים החדשים שמצטרפים לפורום לא ? בקשר ל "התערבותו" יכול להיות שאת צודקת שאין יותר שיתוף של אמב"י בפורום אבל את לא יכולה להכריח מישהו להגיב אם אין לו מה להגיב או שהוא לא רוצה . אני גם רואה שגם לך מאוד חשוב הקטע של "הביחד" ורואים שנפגעת כאשר האנשים הנפלאים עזבו אבל עדיין אני חושב שזה לא רע להכיר אנשים חדשים ותאמיני לי שחוסר התמודדות היא ממש לא דרך אלא "עבודה בעיניים" . שיהיה לך בהצלחה בהמשך ליאור

b e ll

New member
נו, באמת!

עייפתי כבר. תודה על האבחון אינסטנט, קלעת בי-די-אוק. תודה רבה על איחולי ההצלחה - אני כבר מצליחה. למרות שאיחולי הצלחה אמיתיים תמיד מתקבלים בברכה. להבא כשאתה קובע "עובדות" לגבי אחרים (גם אם הכרת אותם לפני שנייה וחצי ואתה חושב שאתה מכיר אותם בפנים ומבחוץ) כדאי לך לערוך חיפוש מתקדם על שמם או לפחות לקרוא את כרטיסם האישי - אולי תלמד דבר או שניים חדשים שלא חשבת.

liorben20

New member
בל אל לא מתייאשת הא?

רק לידיעתך כן קראתי את זה שאת מייסדת ומקימה של "הישגים" - מרכז ללימודי מתמטיקה, פיסיקה וכימיה. לימודים בקבוצות קטנות והומוגניות. ליווי והדרכה צמודים עד להצלחה מלאה בבחינות הבגרות. נו יופי לך ! זה הופך אותך לבן אדם טוב יותר אני לא מבין . לא התכוונתי להעליב או להישמע ציני פשוט נראה שלמרות שרוצים לעזור לך את מפעילה מעין מנגנון תקיפה על אילו שרוצים לעזור לך . אז תתבגרי כבר. ליאור

avi9

New member
לליאור החייל, שתחביביו,"מסיבות,בנות

ובאלגן" בן 20,רוצה נורא לעזור ל"בל". לליאור,עד שתעבור משוכות כמו ש"בל" עברה,תגמור טכניון,ותהיה עצמאי בשוק תחרותי מאד "תשתין הרבה דם" כמו "שהחברה אומרים". לכן,ואל תיפגע,אתה כפי שכתבת מתענין ב"באלאגנים", לבל יש אחריות לילדים ולעסק, היא לא כמוך,ניגשת לאמא לקבל דמי כיס ואת מפתחות המכונית. לכן, אל תזלזל.ראיתי בחיי הרבה בני אדם מתבוננים על החיים מהצד. כמגמגם בשוק תחרותי,לא ישושו לקבלך לעבודה, אם לא תציג קבלות הרבה יותר טובות מלא מגמגם.אם היית מעסיק פרטי בשוק תחרותי,היית לוקח עובד מגמגם או לא מגמגם? ובו נהיה רצינייים, הרושם הראשוני קובע והמעסיק צריך להרויח לא להיות לשכת סעד למגמגמים. לכן ליאור,אל תזלזל!! מחכים לך חיים קשים, כמו לכל המגמגמים!! כל ראיון עבודה!! כל הגנה על פרויקט מול עשרות אנשים ובוחנים קשוחים. כל היכרות עם אנשים זרים שבכוחם להשפיע על חייך. אלה שהצליחו לעבור מכשולים אלה, כל הכבוד!!! ל"בל", איני מבין מדוע את נכנסת לויכוחים ובכלל מגיבה לכל ילד? אינכם באותו מישור ומירב הסיכויים שלא תפגשו לעולם.גם אני נהגתי כך בעבר וחדלתי לאחר שהבנתי את חוסר הטעם שבענין! בסה"כ יש הודעות מענינות מדי פעם, ניתן להגיב להודעות ראויות.אין טעם ואין תוחלת בנסיונות חינוך ונתינת דוגמה אישית!

b e ll

New member
כן, אתה צודק אבי.

רק שזלזול וביקורת אסור להם להיות בפורום כזה. אם לא נפרגן לעצמנו, למה שאחרים יפרגנו לנו? כל כך טוב לימדו אותנו להעביר ביקורת? ולא למדנו מכל הביקורת הזו שהועברה עלינו שום דבר? זה מה שניסיתי להסביר לליאור. יאללה, התעייפתי... הבחור לא מבין.

liorben20

New member
את מפרגנת????

אני חושב שיש לך קצת חוצפה לא ! את טוענת כביכול שלא עברתי משוכות כלום אתה חושבת שאת יותר טובה ממני כי "לא גמרתי טכניון " , "לא עצמאי" "תשתין הרבה דם " , "לא אחראי" , ניגש לאמא לקבל דמי כיס ואוטו" . אז קודם כל תני לי לספר לך על עצמי אולי תשכילי קצת(מה שאין לך )! קודם כל עבדתי מאוד קשה להכשיר את יכולות הדיבור שלי שהיא כיום מגמגום כבד לגמגום קל מאוד ותאמיני לי שנאבקתי בשביל להיות בבית ספר רגיל ולא טיפולי ורצו להשאיר אותי עוד שנה בגן בגלל היותו מגמגם למרות שהייתי מעולה מבחינת הפעילות והתפקוד . ועובדה שלא ויתרתי ולא נתתי לגמגום להשפיע עליי ולנצח אותו כי בסופו של דבר אני ניצחתי אותו .עובדה שבסוף שנה בבית הספר בחטיבה ובתיכון קיבלתי תפקידים ראשיים בהצגות ואיזה פלא לא גמגמתי אפילו שורה אחת . זה שאני אוהב מסיבות וכו' לא אומר שאני איזה מטומטם . הייתי במגמה ריאלית טכנולוגית ועשיתי 35 יחידות בגרות כולל 5 אנגלית,מתמטיקה ביולוגיה ועוד. אני לא מנסה להשוויץ אלא להוכיח לך שתראו מי פה שופט אנשים. בקשר לעבודות תאמיני לי שלקחו אותי אפילו שאמרתי שאני מגמגם ועוד עבודה שדורשת דיבור בה גמגמתי מעט מאוד. לגבי שאלתך אם הייתי מעסיק פרטי האם הייתי מסיק מגמגם התשובה היא כן וכי לפי החוק אין להפלות עובד על כך לא הייתי מסתכל על הגמגום שלו אלא הכישרון שלו והכישורים כי זה מה שחשוב באמת . נכון שהדיבור הוא כלי חשוב אך יש אנשים שממש לא יודעים להשתמש בו ומוציאים שטויות מהפה במקום דברי חוכמה . לסיכום בל אל תסתכל בקנקן אלא מה שבתוכו אמרו חז"ל כדאי לך ליישם טוב טוב את המשפט הזה אני מקווה שבקבוצות הלימוד שלכם אתם מקבלים כל אחד ולא מי שיש לו כסף . נ.ב להבא שאת עונה לתגובה תהיה יותר מקורית ולא תעתיקי את הפורמט של ההודעה הקודמת . ליאור.

avi9

New member
לליאור,מה אתה רוצה מ"בל"? אני

ניסיתי להכניס אותך לפרופורציות! אז כל הכבוד שהצלחת להשתלב בגן וגם בהצגות בבית הספר.מכאן להסיק על המצפה לך בחיים האמיתים זה מוגזם. אבל בו נסיים כאן! אני מאחל לך הרבה מאד הצלחה ואני משוכנע שגם "בל".

shuky63

New member
אחדד את השאלה לגבי המעסיק

אם היית מעסיק פרטי והיו מגיעים אליך שני מועמדים זהים בכישוריהם!שאחד מגמגם ואחד לא במי היית בוחר ולמה?

avi9

New member
רוב המעסיקים הפרטיים היו מעסיקים

את הלא מגמגם,בהנחה שכישוריהם זהים,משתי סיבות: 1.ישנם תפקידים הקשורים לדיבור ויצוגיות שהמגמגם יתקשה לבצע יחסית ללא מגמגם,והמעסיק שקולט עובד חושב על ניצול העובד למטלות נוספות בעתיד. 2. עובד הוא חלק הראווה של העסק,ומה לעשות,כאשר אנו נתקעים,אין זה מחזה מרנין לב. כיצד בכל זאת פותרים את הבעיה? בוחרים במקצוע שבו הדיבור אינו הדומיננטי. משתדלים להיות הטובים ביותר במקצוע שבו יש לנו יתרון יחסי. מאחר ואנו מודעים לבעייתנו,אנו מסורים יותר לעבודה,משקיעים בהשתלמויות ומוכיחים כי הבחירה היתה מוצדקת. הבעיה היא לעבור את המיון הראשוני שבו המעסיק אינו מכיר אותנו,שומע אותנו וחושב למה הוא צריך בעיה נוספת. כאשר עברנו משוכה ראשונה והצלחנו להוכיח את עצמנו ולהבהיר מה יתרוננו היחסי,שקולי המעסיק מתחשבים בכישרוננו ואז יש תקוה שהמאזן יהיה לטובתנו. אם הכישורים זהים לחלוטין,המעסיק הפרטי יקח את הלא מגמגם.זו זכותו ולכן חובתנו לתת למעסיק להבין שאצלנו יקבל מוטיוציה גבוהה, נאמנות ומסירות שלא יקבלה אצל עובד אחר, שלא יהסס לעזוב אותו בשביל הטבה כספית נוספת. נקודה נוספת וחשובה שהדגשתי בעבר.הטכנולוגיה עובדת לטובתנו ובגדול. כיום,הרבה דיונים מתקיימים ב EMAIL,לעתים תוך יום אנו מגיבים 5 פעמים ובתפוצה רחבה. הרבה דיונים מתקיימים עם לקוחות מארה"ב שבגלל הפרשי השעות רק כך ניתן לקיים קשרים.ניתן לעקוף או לקצר הרצאות כבדות ע"י משלוח מצגות מקדימות ואז בהרצאה משוחררים יותר מאחר והמאזינים הבינו את הרעיונות ולעיתים אף מבקשים הבהרות שגם הם נשלחות בכתב. אני עובד בתחום אנאליסטי של מערכות משובצות מחשב. בסביבתי אני פוגש מספר לא קטן של מגמגמים וברמות שונות של חומרה.הגימגום לא נחשב כבעיה, אלא אם תתעקש לעבור למכירות או לתפקידים יצוגיים. ככלל היתי מציע למגמגמים/ות ,המוכשרים לכך,לפנות למקצועות טכניים ותוכנה.

liorben20

New member
אם הייתי מעסיק במי הייתי בוחר

לגבי השאלה שלך התשובה היא מאוד פשוטה . הייתי בוחר במי שהיה עונה לי את התשובה הכי משכנעת למה כדאי לי להעסיק אותו . זאת אומרת הייתי מסתכל בפן האחר של הדבר נכון הבן אדם מגמגם אז מה . אני מאמין שבן אדם אם הוא באמת רוצה , אבל באמת באמת הוא יכול להשיג את המטרה . כמו שאני יודע שאתה יכול להיות זמר , שחקן אפילו שדרן ברדיו למרות הגמגום . אתה בטח אומר לעצמך "כן בטח, איפה הוא חי ". אבל מנסיון אני מאמין שזה אפשרי ואני ההוכחה . תאמין לי שהייתי קטן היה לי גמגום ממש קשה , היה אפילו יוצא לי רוק בגלל שהייתי נתקע שעה במילה. ותאמין שחוויתי את הצד הנורא שבזה. אבל לא ויתרתי ועובדה שהתאמנתי ולא נכנעתי לגמגום והמשכתי והמשכתי והמשכתי לדבר . לאט לאט היה לי הרבה יותר ביטחון עצמי וגמגמתי הרבה פחות , המילים פשוט זרמו כמו מים . חלק מהפתרון זה גם להאט את קצב הדיבור בלי שאנשים ישימו לב (וזה אפשרי) וזאת למדתי לבד בלי קורסים או ברברות דאמים למיניהם. אותי חינכו שלא צריך להתבייש במי שאתה (הגמגום) ופגשתי הרבה מגמגמים שכן התביישו בזה ולכן לא העזו לעשות את מה שהם באמת רצו והתחרטו על זה עד היום . אך המצב הפעם לא מאוחר מדי חברים . אני ממליץ להמשיך להתעקש על החלומות האמיתיים שלך . אני יודע שזה נשמע קיטשי ויהיו גם הרבה אכזבות בדרך כמו כל דבר בחיים אבל לבסוף אם מתאמצים הרבה אז מגיעים למטמון הנכסף . אני מאחל הצלחה לכל אנשי הפורום ובכלל למגמגים או למי שקורא את זה הדבר החשוב הוא לא לאבד תקווה ולהמשיך לנסות ולנסות ולא לוותר על החלומות שלכם . דרך צלחה ליאור

barba

New member
../images/Emo24.gifפגישת פורום

ערב טוב לך אני אשמח לארגן ולארח את פגישת חברי הפורום במוצקין

light blue

New member
יש גם מפגשים באמב"י

אם אתה לא יודע מתי תכנס לאתר www.ambi.org.il

liorben20

New member
למה המפגשים אבל עולים כסף ?

שמתי לב באתר שרוב המפגשים עולים כסף ? השאלה היא למה הרי יכול להיות שהכסף הולך למטרת המשך קיומו של אמבי אבל למה לא שמעתי שהכסף הולך למטרות באמת חשובות כמו ימי כיף למגמגמים או למחקרים בארץ לפיתוח הגמגום? בכל מקרה אני ממש לא רוצה להישמע קטנוני פשוט זה נראה לי מוזר ולא הוגן במיוחד ליאור :)

shuky63

New member
הסבר עלות כספית למיפגשים

חלק מהמיפגשים נערכים בבית לני שם גובים כסף על השימוש במקום.במיפגשים יש בדרך כלל כיבוד כדי שיהיה נחמד.כל זה עולה כסף.למי שמשלם חברות לשנה באמ"בי-75ש"ח הכניסות למיפגשים הרבה יותר זולות.חלק מהכסף הולך לתפעול השוטף של אמ"בי-זו ההכנסה היחידה לעמותה חוץ מתרומות.כרגע זה מספיק רק לזה ואין מה לדבר על מימון מחקרים וימי כף.כחבר אמ"בי הייתי בשבוע שעבר באספה בה הוגש הדוח הכספי השנתי ותאמין לי שלא מדובר בכסף גדול.

למעלה