פגלקס - תכשיר לעצירות

פגלקס - תכשיר לעצירות

רז ותמי שלום, תומר סבל מגיל 6 חודשים מעצירות נוראית. לאחר שאובחן ולאחר שהבנו שקיים קשר של עצירות עם ליקוי התקשורת, ביקרנו גסטרו ילדים שנתן לנו להשתמש במוצר שנקרא "פגלקס". לטענתו ניתן להשתמש במוצר לאורך זמן ללא שום בעיה. תומר מקבל כחצי כפית ליום דרך בקבוק הסימילק (בבקבוק נפרד מזה של שמן הדגים) והשיפור מדהים. עד היום לא נתקלתי בפורום במישהו שציין שימוש במוצר. האם אתם מכירים את המוצר, האם ניתן לצרוך ממנו על בסיס יומי ללא שום בעיה? תודה, דורית

razgalili

New member
הי ההורים של תומר

אין לנו נסיון עם המוצר, אבל להורים אחרים יש. חיפשתי מידע על chealtingKids2, קבוצת אינטרנט מצוינת ביאהו שעוסקת בטיפולים ביורפואיים לילדים אוטיסטים. ההורים שם היו מאד לא מרוצים מהחומר עצמו והעלו ספקות רציניות לגבי הבטיחות שלו.החומר הפעיל בפגלקס הוא חומר כימי שנקרא פוליאתילן גליקול. החומר משמש בצורה נרחבת בתעשיית הקוסמטיקה. המוצר האמריקאי המקביל נקרא מיראלקס. היצרן של המוצר הנ"ל מזהיר משימוש קבוע במוצר וטוען ששימוש קבוע יכול לפגוע ברמת האלקטרוליטים בגוף, ולגרום לתלות במוצר (קרי המוצר עלול לגרום לנזק קבוע למעיים שלא יוכלו לתפקד ללא החומר כראוי.)הורים דיווחו על שנויים התנהגותים ונוירולוגים לרעה עקב שימוש בחומר. החומר אמור לא להיות מסוגל לעבור את קיר המעיים ולהיכנס לדם, אך כמו שאנחנו יודעים, בילדים אוטיסטים יש מעי דליף והחומר כן נכנס לדם. צירפתי קישורים מתוך danasview על הנסיון המר של הורים אחרים עם מיראפלקס, ועל אופציות אחרות לטיפול בעצירות.

רז, תודה רבה. מה שמרגיז במיוחד

הוא הרופא שהגענו אליו שטען שתומר יכול להשתמש במוצר עד החתונה (והניסוח של הרופא). עיינתי ברפרוף, אקרא בערב בבית. חלק מהעצות ניסינו, כמו שמן זית, אך כלום לא עזר. תודה רבה, דורית

התותים

New member
הצעה קטנה

אין לי נסיון עם עצירות עקשת בהקשר PDD, אבל אולי העצות הכלליות שאני מכירה יעזרו: שזיפים מיובשים מאוד עוזרים. ניתן גם לקנות מיץ שזיפים אבל הכי טוב לאכול שזיפים מיובשים (ולא לשכוח להוציא הגלעין
. יש מבוגרים הנוהגים לאכול כל ערב שניים-שלושה ובבוקר מערכת חילוף החומרים מתחילה את היום... לילד כדאי לאתר את ה"מינון" בזהירות. בריא זול וזמין. גם מיץ עגבניה טרי עוזר לילדים. אפשר לגרור ולערבב באוכל סמוך לאכילה. אנחנו קיבלנו פעם גם נרות לעצירות שעבדו יפה. לא יודעת לגבי האפשרות להשתמש הרבה פעמים ברציפות. לילה טוב (אני יודעת שתחילת היום אבל אני כבר עייפה..) התותים

ושוב אני...

רז, קראתי את הרעיונות לטיפול בעצירות. את הטיפולים שזמינים בבית ניסינו ללא הועיל. טרם ניסינו את השימוש באנזימים. קראתי שאתה כותב על כך מסמך, כך שאמתין למסמך, ותודה רבה מראש. דבר נוסף שלא ניסינו הוא השימוש במגנזיום - איך קונים, מהן הכמויות והאם צריך מרשם מרופא?? תודה, דורית

להורים של תומר

גם הבת שלנו סבלה מגיל מאד מאד צעיר ועד היום מעצירויות שבקלות נהיות מטורפות. אנחנו מווסתים את זה ע"י הרבה לקסטיבים טבעיים. משמש מיובש, לדר (עלים של משמש מיובש), הרבה עגבניות, הרבה פירות ומיצי הדר, וסתם הרבה מים. זה נשמע סתמי, אבל זה עובד. ברגע שיום-יומיים היא לא צורכת את זה, העסק שוב "נתקע" והסבל גדול. לידיעה כללית, נקודה שעוד לא גיבשתי דעה מוצקה עליה - אחרי שהוצאנו מהתפריט שלה את הסויה לפני כמה שבועות, בעיית העצירויות פחות קשה (וגם הצבע השתנה לגמרי).

אמאלה ט

New member
טפילים

אינני יודעת האם יש קשר למקרים הספציפים שלכם. אבל מצאתי כתבה מעניינת שלעיתים התופעות של ילדנו (שלשולים עצירויות ) נגרמות עקב טפילים שאנו לא יודעים עליהם בקיבה. וזה גם מה שגורם לספיגה לקויה ולאובדן של אבות מזון. שווה לאתר אותם ולטפל בהם . אני מצרפת קישור לכתבה. שווה קריאה.

למעלה