פגלקס!!

פגלקס!!

הי בנות שסובלות מעצירות
יש לי שאלה..אני בערך שבועיים לא נכנסתי לשירותים ויש לי עצירות מטורפת ( גם לפני ההריון סבלתי מעצירויות) היום קניתי אבקה בשם פגלקס...מישהי משתמשת בזה? הרופא שלי לא ענה לי אם מותר או לא בהריון אז אני לא יודעת מה לעשות.. מה אתן אומרות?

גליסיה

New member
לא שמעתי על זה. אני קניתי בניפייבר

הקופסה הירוקה שמפרסמים בכללית. אני ממש מרוצה. ואפילו לא צריכה להשתמש כל הזמן

ומותר בהריון?

אני היום קניתי את הפגלקס והיה כתוב "להתייעץ עם רופא במידה ואת בהריון".. אולי אני אקנה גם את מה שאת אומרת..אני חייבת להתרוקן

ניסיתי!!

לא רוצה להגעיל אבל זה מוציא לי רק "פקק" ראשון ואז זהו...כך שזה לא ממש עוזר לי

גליסיה

New member
על כל דבר כתוב להתייעץ עם רופא בהריון והנקה

זה סוג של הסרת אחריות של החברות. הבניפייבר זה סיבים תזונתיים (כמו לאכול קליפות של פירות וירקות). אני מכינה סיר מרק שמספיק ליומיים שלושה, או שאני שמה במעדן (ואז זה לא נמס טוב ונשאר מגורגר - צריך לקחת בחשבון). לשתייה נוזלית אין לי אומץ להוסיף, זה נשמע לי מגעיל, והבחילות לא לגמרי עברו לי..... כששאלתי בעבודה שלי גיליתי שהמון בנות קונות את זה. אולי חברה טובה תוכל לתת לך קצת לנסות?

אני שמה בכוס תה לפני השינה

וממש לא מרגישים את הבניפייבר, נמס לחלוטין וחסר כל טעם או ריח !!!!

9חודשים

New member
בד"כ רק קוראת אבל הנושא קרוב לליבי

שבוע 36 עם עצירות וטחורים....איזה סבל! קניתי נורמלקס, שזה לדעתי כמו פגלקס (פוליאתילן גליקול), לפי קריאה באינטרנט (בפורום על בטיחות תרופות בהריון שרופא נותן תשובה) וגם לפי רופאת המשפחה שלי אין בעיה לקחת. אני חייבת לומר שאני לוקחת כבר כמה ימים ובנתיים לא היה שיפור דרמטי. הדבר שהכי עזר לי- במחיר של כאבי בטן וגזים מרובים (וסליחה על התיאור)- זה מיץ שזיפים, אבל מצד שני זה גם נורא מגעיל אותי אז קשה לי לשתות את זה (בעלי מצד שני מסוגל לשתות את זה כל היום). בנתיים אני מבקרת בשירותים למס' 2 מקסימום פעמיים בשבוע ואז זה גם מחמיר ללי את הטחורים כי זה מלווה בלחץ ומאמץ, למרות שאני נורא משתדלת לא ללחוץ, אבל זה כאילו לא תלוי בי (התכווצויות של המעיים, שוב סליחה על התאור). נורא מפחדת להגיע ללידה עם טחורים!!! עוד משהו- לקחתי ברזל כמה ימים מה שהכניס את העצירות שלי לרמה אחרת של זוועה ולכן הפסקתי ברזל, למזלי הברזל שלי סביר עד כה טפו טפו טפו
, אם את לוקחת ברזל וזה מחמיר את מצבך הייתי מפסיקה (אם הברזל ברמה סבירה).

ברזל? אני?!

עשיתי בדיקות דם לפני שבוע והברזל עומד על 40..מאוד נמוך ואמרו לי שאני חייבת חייבת לקחת ברזל אבל אני כל הזמן דוחה את זה כי אני מתה מפחד..אם עכשיו אני לא יכולה להכנס מה אני אעשה עם ברזל?! טוב את כבר שבוע 36..עוד מעט נגמר..כיף לך

9חודשים

New member
איזה עוד מעט!!

מצד אחד אני מפחדת מהלידה (לידה ראשונה) מצד שני יש לי כבר רגשות אשם כלפי הקטנצ'יק, אני מנסה לשדל אותו לצאת מוקדם... לא יכולה לסבול את השילוב המהמם של סימפיזיוליזיס וטחורים
יודעת שאני מקטרת אבל זה נהיה סיוט
ואני באמת מנסה לאכול/לשתות מה שאמור לעזור לעצירות הזאת, אבל פשוט נראה לי שהמערכת שכחה איך לעבוד! דרך אגב אם הברזל שלך מאוד נמוך את יכולה לבקש לקבל בעירוי לוריד, ככה זה לא עובר דרך מערכת העיכול ולא אמור לגרום בעיות...

עירוי?

על זה עוד לא שמעתי אבל זה נשמע כואב :) אגב עצירות..הלכתי למטבח עכשיו ואכלתי שזיפים מיובשים ( ואני בכלל לא אוהבת...) מה לא עושים בשביל הילדים..חחחח

9חודשים

New member
מכירה נשים שקיבלו

לא כזה נורא, אפשר לעשות בקופ"ח. שזיפים מיובשים שזה טוב, או להשרות אותם במים ללילה ואז לשתות את המים בבוקר (בעעעעע....)- לא ניסיתי אבל השמועות אומרות שעוזר, אני פשוט קניתי מיץ אורגני כלשהו ואני שותה ממנו בלגימות קטנות כל פעם....

לגבי תרופות בהריון וטיפ לטחורים

רצוי להתקשר ולהתייעץ עם המרכז הטרטולוגי שבדיוק בשביל זה הוא קיים אסף הרופא: 08-9779309 המרכז הארצי של ייעוץ טרטולוגי: 02-6243669 02-6243663 אבל באמת כמו שמישהי פה כתבה- מיץ שזיפים אמור להיות מועיל ביותר לעצירויות. אפשר לקנות שזיפים מיובשים, להשרות אותם במים ואז לשתות. נשמע לא משהו אבל האמת שזה לא באמת נורא...ובטח שעדיף על כל תרופה שהיא. וטיפ קטן לשירותים- קשה לא ללחוץ כשיש עצירות אבל מה שיכול לעזור זה כשיושבים בשירותים, להניח את הרגליים על שרפרף או סתם ערימת עיתונים (הרעיון הוא להגביה את הרגליים, לקרב אותם כך לבטן מה שיוצר לחץ תוך בטני), לשבת עם גב ישר אך רכון מעט קדימה (גם כדי להגביר את הלחץ התוך בטני), לקרב/לסגור ברכיים אחת כלפי השניה כשכפות הרגליים מעט מפוסקות (עוזר לפתיחת עצמות המושב והאגן). מקווה שהצלחתי לתאר את התנוחה כהלכה...בכל אופן, רצוי תמיד ולא רק במקרה של עצירות לשבת ככה כשעושים קקי. זה אמור לשפר צאד את דרך החוצה ולהמעיט ואפילו להפסיק לגמרי את הצורך/הרגל ללחוץ. בהצלחה!! דניאלה

למעלה