פגניות ארצישראלית

L e s t a t

New member
פגניות ארצישראלית ../images/Emo104.gif

אולי זה רק אני, אבל אני מתחיל להרגיש גל חדש שמתקרב. השאלות שהציגה טלה בר והדיון שנפתח בעקבותן גרמו לי לחשוב ולהתעניין גם במורשת הארץ-ישראלית שלי ויתרה מכך - במסורות והדתות, הפגניות, המסופוטמיות העתיקות. אני מוצא שיש משהו מאוד מושך במורשת המזרח-התיכונית שלנו, לא רק הקשר שלנו לשבט יהודה הקדום, אלא לארץ כנען עצמה. למרבה צערי, בזמנו באמת חיפשתי חומר על דתות פגניות מזרח-תיכוניות ומה שמצאתי לא סיפק אותי - תקצירים של מיתוסים, תיאור כללי של אלים שונים על קצה המזלג וסיכום היסטורי קצרצר. כל אלו הם אולי טובים בתור ידע כללי, אבל אני מחפש קצת יותר מידע. במהלך החיפוש הקצר שלי, נתקלתי באנומה אליש (מיתוס הבריאה הבבלי) ובמיתוס ירידת עישתר אל השאול על מנת לחלץ משם את תמוז, האל המת. אני חושב שזה צריך להיות איזשהו פרוייקט של הקהילה הפגנית הישראלית לבוא ולנסות להביא כמה שיותר מידע על אותן מסורות ודתות ולהקדיש כמה כתבות, למעשה, קטגוריה שלמה, לדת הכנענית בפרט ולדתות המסופוטמיות בכלל. בתור התחלה, אני רוצה להוסיף כתובת של אתר שנתקלתי בו במהלך החיפוש שלי כשסרקתי את הקישורים הפגניים שבזמנו נפטיס הכניסה בפורום מאגיה וכישוף. מה אתם אומרים?

Justin Angel

New member
אני מצטער, לא.

לפחות מבחינתי אני לא הולך לפעול בנושא, ואני גם נגד הרעיון. אין בעיה לכתוב מאמרים על נושאים שבאמת לא ניתן למצוא בארץ או לכתוב אותם ברוח פאגאנית, אבל לא על דברים שכבר קיימים בצורה מרוכזת ואיכותית בכמעט כל ספריה בארץ. כבר נתתי המלצות, אם אתה רוצה אתה יכול להגיש בקשה באתר האינטרנט של כותר ראשון על המידע שאתה מחפש והם יעשו בשבילך חיפוש, ואני בטוח שיש די והותר תוצאות.

morwenen

New member
פגניות ישראלית

גם אני מתחברת יותר ויותר לדת הכנענית, ואכן חומר שמצאתי בנושא נוטה להיות שיטחי ו"ללא בשר". אני מצרפת קישור לאתר טוב שמצאתי. שימו לב שרק חלק מהפרקים רלוונטיים.

למעלה