פגניות ומין

פגניות ומין

אני כותב את ההודעה הזאת כדי להבהיר כמה דברים שאולי לא ברורים, עקב הודעתו של רוח הנסיך ארטוד. אני כותב אותה בשבילנו - הקהילה הפגנית בהתהוות, אבל גם ובעיקר החוצה, למי שעוד לא מכיר אותנו. התנועה הנאו-פגנית היא אנרכיסטית במהותה. היא ממעטת בהיררכיה שלטונית ובחוקים נוקשים, ומעדיפה על פניהם אחריות אישית ורמת מוסר אישית גבוהה. עם זאת, ישנן מספר קביעות, שלהבנתי הן קונצנזוס בקהילה הנאו-פגנית, בארץ ובעולם. הקביעה הראשונה היא שמיניות האדם היא קדושה. המיניות שלנו היא חלק מפלאי הטבע האנושי, ויש לאמצה במקום להגבילה. המיניות שלנו היא מקור חיים, הנאה וכח, וכשאנחנו אומרים מיניות, אנחנו מתכוונים לכל הקשת של הפעילות המינית. עם זאת, הקונצנזוס השני מגביל את הראשון: אקט מיני ראוי, בריא ונכון מתקיים *בהסכמה הדדית* בין שני בוגרים (בגופם ובנפשם) המודעים למעשה. נוסף על כך, התנועה הנאו-פגנית מעודדת, כאמור, נטילת אחריות אישית - מה שאומר שראוי שהאקט המיני יהיה תולדתה של בחירה מושכלת של שני הצדדים (מבלי לגרוע מהתשוקה, כמובן). יש מקום בקהילה הנאו-פגנית לפלורליזם בנוגע להתנהגות המינית. עם זאת, גילויי כפייה ואלימות שאינם בהסכמה (ובכלל זה אונס, ניצול מיני והתעללות מינית), מין המערב קטינים שאינם מודעים באפן מלא לנעשה ומין בין אדם לחיה אינם מקובלים במחוזותינו! זאת ועוד, במסגרת האחריות האישית, אנו כקהילה (וסלחו לי שאני מדבר בשם כולם) מעודדים מין בטוח! לילה טוב ותעשו חיים (pun intended), -רובין עוטה המגבת.

Fairy24

New member
יפה מאוד.. ושאלה קטנה

איך אתם מגדירים "בוגרים"? מעל גיל מסויים? בגרות נפשית? בגרות פיזית? בגרות נפשית ופיזית?

לפי הגדרה שלי

בוגר זה אדם שמסוגל להבין כי למעשיו יש השלכות ומסוגל להחליט בשביל עצמו מה הוא רוצה. לפי הגדרה זו בוגר זו מן הסתם בגרות נפשית. בגרות פיזית לדעתי זה לא המדד שיכול לקבוע. יש כיום גם מקרים שילדות בנות 10 הן כבר בשיא ההתפתחות המינית. זה לא בהכרח מסיק על התפתחות נפשית. גיל זה אומנם קריטריון מאד מאד בעייתי מבהרבה בחינות אבל לצערי זו כנראה הדרך היחידה שבה מחוקק יכול להעריך או לשער על בגרות נפשית באופן סביר. זה לא אומר שאני מקבל את ההערכה הזו כמדויקת אלה מודע אליה כרע במיעוטו. מהו בדיוק הגיל? קשה לקבוע. בזמנו המחוקק קבע על גיל 16 או הפרש של 3 שנים. לדעתי כיום כבר יש בעיה אם ההגדרה הזו כי בזמנו היא נקבעה בתור הגדרת סף כאשר יחסי מין מתחת לגיל הזה מהסכמה היו נדירים ביותר. כיום המצב בפועל השתנה ולדעתי צריך להתיחס למצב ולשינוי החברתי בחקיקה. לדעתי האישית הגיל הסכמה כיום אמור לעמוד על 14 או שהפרש הגילאים יעלה ל 4-5 שנים. הסיבה לכך היא שכיום ניתן למצוא מקרים של יחסי בני 18-20 עם 14-15 כאשר אלה מתבצעים בהסכמה ואני מניח שכמעט בכל כיתה ח'-ט' ממוצעת תמצאו לפחות מישהי אחת שיש לה או היה לה חבר חייל. כיום היחסים האלו מוגדרים לא חוקיים וברוח החוק שקבע בעבר יחסים מעל גיל 16 מצב זה נראה לא תקני לדעתי. למרות זאת, חשוב להדגיש כי אני מתנגד לביטול חוק הגבלת הגיל או להורדתו לגילאים שכיום בפועל אבסורדיים מבחינת סבירות ההסכמה שלהם. זה לדעתי מהלך מסוכן שעלול לתת לגיטימציה להרבה מקרים שכיום מוקעים. לדעתי מטרתו של המחוק כאן היא לשים הרבה יותר דגש על היחסים בהסכמה מאשר לנסות לקבוע נורמה של קבלת יחסי מין מעל גיל מסוים. להילחם ביחסי מין בגיל צעיר זו מלחמה בתחנות רוח שרק תגרום לאלה להיראות יותר אטרקטיביים ולהיות פחות בטוחים. לדעתי החוק אמור לוודא כי הגיל מינימום קובע הבדלה ברורה של סף שתחתיו לא סביר כי הנער\ה יתנו הסכמה מודעת. מעבר לזה החוק אמור לטפל במקרים בהם הסכמה כזו לא ניתנה ללא קשר לגיל. כיום לצערי הדיון הזה הפך בלובי החברתי מדיון סביב נושא ההסכמה לדיון סביב נושא ה: "מתי אנחנו רוצים שבני נוער יקיימו יחסי מין". זה כנראה קרה בהשפעה לובי של הורים מודאגים שחוששים מאיבוד שליטה על ילדיהם. מה שחשוב להדגיש כאן הוא שני נוער יקיימו יחסי מין בין כה ובין כה ולרוב לא ישאלו את המחוקק מה דעתו בנושא. מטרתו של החוק הזה היא להילחם במקרים של התעללות בילדים ולא לנסות להוות תחלופה לכלי חינוכי.

למעלה