לזכור בע"פ
התור אדם עם בעיה כרונית בזכירת שמות של אנשים, קראתי (טוב, ריפרפתי...) ספר על איך זוכרים דברים. אחרי שקראתי את הספר, אני עדיין לא מצליח לזכור שמות של אנשים, אבל הרעיון מאוד הגיוני. הרעיון בגדול הוא שהמוח שלנו זוכר דברים לא רגילים. כלומר, אם נלך ברחוב כלשהו, ואחרי יומיים ישאלו אותנו איך נראו הבתים, כנראה שלו נדע אם עברנו בעוד שכונה משמימה משנות ה60. אבל, עם עברנו שכונה שכל הבתים נראים כמו חלליות, כנראה שנזכור את זה. הרעיון של הספר הוא לייצר בצורה מלאכותית את ייחודיות של מה שאנחנו רוצים לזכור. עכשיו, כל זה לא קשור בכלל לנושא, אבל לא משנה. איך אני זוכר את הדגמים שאני זוכר? אז האמת היא שאני ממש, אבלל ממש לא זוכר את כל השלבים בדיוק, אבל אני יודע שהידע הזה קיים איפשהו בתוך המוח החלוד שלי. מה שאני כן משתדל לזכור זה את התהליך הלוגי שעובר, ואולי לזכור תמונות של שלבי המפתח בתהליך. כשאני בא לקפל משהו מהזיכרון, אני מתחיל לפעול ע"פ התהליך שאני זוכר, וכל שלבי הביניים קופצים (לפעמים אחרי כמה טעויות). אני אתן כאן את הדוגמה שנתתי בכנס, לאיך אני זוכר את סירת המפרשים של פטרישיה קרופורד: - בסיס ציפור. סימון של הקצה. פתיחה. - סגירה מחדש, עם המשולש הלבן. - הצרה של כל הדשים. - שינוי צבע ליצירת המפרשים המרכזיים. - קיפול לבסיס הסירה התלת מימדי. - קיפול המפרש הקידמי. - קיפול המפרש האחורי. - שיפוצים אחרונים.