*פג תוקף- מכירים את המצב הזה שמתכננים להכין משהו..לפתע מגלים

noma10

New member
*פג תוקף- מכירים את המצב הזה שמתכננים להכין משהו..לפתע מגלים

שפג תוקפו של המוצר.. מה אתם עושים?
אני בדר"כ זורקת ...מעדיפהלזרוק מאשר לקחת סיכון.
חוץ מקוטג'
שגיליתי שהוא טעים עוד כמה ימים.
 
למדתי להבין ,שהפג תוקף ,הוא כדי שהלקוח

יקנה מוצר חדש ולא בגלל שהמוצר לא תקין ......
הרבה פעמים על שקית החלב רשום תאריך שכבר עבר והחלב תקין לחלוטין והיו גם מצבים
שהיה תאריך מתקדם יותר והחלק היה מקולקל ,אז בחייכם ,הכל זה לשכנע את כולנו לקנות מוצרים חדשים ונוספים .
 

noma10

New member
מסכימה עם דבריך אורלי,

באמת זה קורה.
&nbsp
גם יש מוצרים שיש להם חיי מדף ארוכים אך על המוצר נרשם אחרת,
&nbsp
ועדיין זה גורם לי לחשוש להשתמש במוצרים הנ"ל.
&nbsp
&nbsp
 

noma10

New member
בינתיים מצאתי משהו בנושא :

http://www.printime.co.il/16584/פג-תוקף
אתם בטח מכירים את המצב הבא: אתם עומדים מול המקרר עם גביע יוגורט ביד ורואים שתאריך התפוגה שלו היה לפני שבוע.
אתם מתלבטים מה לעשות איתו: לזרוק או להשתמש?
בכתבה שפורסמה בזמן האחרון ברשת ה- BBC נתנו לתופעה הזאת שם: "תאריך אחרון לשיווק הפרנויה". בכתבה השתתפה פרופ' ליזה אקרלי, מומחית לבריאות סביבתית מאוניברסיטת סאלפורד שבאנגליה, שסקרה מוצרי מזון וקבעה מתי באמת צריך לזרוק אותם לפח.
ההמלצה הכללית שלה היא לסמוך יותר על חוש הריח מאשר על התאריך הכתוב על האריזה.
&nbsp
אז כמה זמן אפשר להשתמש במוצר אחרי שפג תוקפו?
לפי פרופ' אקרלי, כדי לא לקחת סיכון, בנוסף לבדיקת הריח תעשו את החישוב הבא:
עוף- יכול להיות טוב עד אחרי יומיים מתאריך התפוגה בתנאי שיעבור את מבחן הריח.
יוגורט טבעי- יכול להיות טוב למאכל חודש נוסף לאחר תאריך התפוגה (אין מה להריח כי יוגורט הוא חמוץ בכל מקרה).
חלב- יכול להחזיק מעמד יומיים נוספים לאחר התאריך. לבדוק את הריח ושאין בו גושים.
גבינה צהובה- יכולה להחזיק מעמד בכלי סגור שבועיים לאחר תאריך התפוגה.
ריבה- לא מתקלקלת לעולם. כל עוד היא נשמרת נקייה, היא יכולה להחזיק מעמד שנים אחרי התאריך האחרון לשיווק.
דבש- אותו דבר כמו ריבה. לא מתקלקל לעולם.
פסטה, סוכר, מלח, קמח, אורז- יכולים להחזיק מעמד 10 שנים לאחר תאריך התפוגה שלהם. בתנאי שהם נשמרים באריזה סגורה ללא לחות.
&nbsp
עוד ממליצה פרופ' אקרלי להקפיד לא להכניס מזלג או כפית לא נקיים (או כלים שאכלו בהם) למזון כמו ריבה ויוגורט, כדי למנוע זיהום בחיידקים, שיכול להתרחש עוד לפני שפג תוקפם של מוצרים אלה.
 
למעלה