פדורה כשרת?

Human NOT Alien

New member
פדורה כשרת?

ה-VPS שלי עם כמה אתרים וכד' הוא centos. הבעיה שאני צריך אפליקציה שקיימת רק לפדורה ואובונטו. ניסיתי להפעיל אותה על centos ולא הצלחתי.

העדפה האישית אילו הפצות של רד-הט. אני לא מכיר את אובונטו.

האם לדעתכם כדאי "להשקיע" באובונטו, או שפדורה יכול לשמש כשרת למרות שזה לא מיועד לזה?

hetzbh

New member
אל תריץ פדורה כשרת

גרסאות הפדורה מתות מאוד מהר. תוך שנה - שנה וחצי אין זכר לגירסה וזה בכוונה.
&nbsp
יש לך אפשרויות נוספות:
1. יש כבר CentOS 7 שהיא דווקא מעודכנת ומודרנית ותומכת בדברים האחרונים, אני די בטוח שהאפליקציה שאתה רוצה תרוץ עליה
2. אתה תמיד יכול לקחת את הקוד ולקמפל אותו על centos ישן אבל קח בחשבון שתצטרך לקמפל גם ספריות נוספות.

Human NOT Alien

New member
ואם אני מעדכן?

אני קבוע מעדכן (בפדורה זה קל..).

הצלחתי להתקין את האפליקציה על סנטוס אבל לא הצלחתי לגרום לה לעשות את מה שרציתי..

hetzbh

New member
זה לא קשור

העדכונים הקבועים מפסיקים להופיע חצי שנה לאחר שחרור הגירסה הבאה ואז יש רק עדכוני אבטחה וגם הם רק לחצי שנה נוספת, כך שאם אתה לא יודע לעשות back porting לחבילות ולבנות אותם מחדש, תהיה לך בעיה. בגלל זה גם בפרויקט עצמו מציינים לך שזה לא מתאים לרוץ על שרתי פרודקשן.
&nbsp
אגב, העדכונים קלים בדיוק אותו דבר בפדורה ובסנטוס, וכפי שהמלצתי לך, אתה יכול להשתמש בסנטוס 7 שהוא חדש עם כל הטכנולוגיות האחרונות.

hetzbh

New member
שלילי

אם יש לך פדורה 20, תריץ כמה שתרצה yum update, אתה תישאר על 20
אתה יכול להחליף קבצי repo וכמה חבילות RPM בשביל לשדרג גירסה, אבל אז תתכונן לכאב ראש לא קטן כי החבר'ה שבונים את פדורה לא ממש משקיעים בבדיקת תאימות אחורה. זה נשאר ל-CentOS ול-RHEL.

Human NOT Alien

New member
"באג" של פדורה או גנום?

כש"המקלדת" בשפה אחרת מאנגלית (עברית), קיצורי הדרך במקלדת כמו העתק/הדבק/ביטול לא עובדים (ואתה צריך ליצור הכל בעצמך).

זה "פיצ'ר" שצריך להציע לקהילה של המערכת הפעלה או לקהילה של המערכת גרפית?

hetzbh

New member
לא זה ולא זה

זה קשור למערכת שבכלל מציגה את הגרפיקה למסך, בלינוקס היא נקראת Xorg (לשעבר X11). כשאתה לוחץ על מקשים כמו SHIFT או CAPS LOCK או ALT או CTRL, היא לא מחזירה זמנית את המיפוי לאנגלית כמו שמק ו-Windows עושים והאמת שגם אותי זה מעצבן ואני חושב לפתוח באג עצבני על זה כבר זמן רב..

Human NOT Alien

New member
ב-Xorg סגרו את הבאג עם "not our bug"

אני כתבתי:

When the keyboard is on a different language then English, the "keyboard shortcuts" (shortcuts like ctrl+x,ctrl+c,ctrl+y,ctrl+z,ctrl+y) don't work. unlike in windows and mac systems, where the keyboard gets temporarily mapped to English when pressing ctrl/shift/alt

מי שסגר כתב:
X doesn't handle shortcuts itself, these are handled by the respective client applications. There isn't much we can do, please report this to the application that doesn't work​

hetzbh

New member
ולבסוף מצאתי מה קורה

חתוך/העתק/הדבק עובד גם בעברית וגם באנגלית ואפילו חיפוש עם CTRL-F עובד.
יש מקשים שהם לא עובדים במצב עברית - אבל זה רק בתוך דפדפן כרום, בפיירפוקס זה עובד תקין.

למעלה