פדיקור רפואי

glass10

New member
פדיקור רפואי

שלום, אני חדשה במחלה
היה לי פסירואזיס בכל הגוף ובעיקר בידיים וברגליים. עשיתי פוטותרפיה בתל השומר ועכשיו זה כמט עבר אבל נשאר לי קצת בידיים וברגליים. הבעיה שיש לי עור קשה ברגליים וקשה לי לא לגרד. אני מבינה שפדיקור זה לא מומלץ אבל נראה לי זה עדיף מגירוד. אתם מכירים מישהי מומלצת לפדיקור רפואי לטיפול בפסרואזיס ברגליים? תודה

glass10

New member
עוד שאלה- האם יש טיפול לפסירואזיס ציפורניים

יש לי גם פסרואזיס כנראה בציפורניים- הם נהיו צהובות ומורמות כי יש מתחת הרבה עור. הרופאה אמרה לי שאין שום טיפול לזה. האם זה נכון? האם פדיקור רפואי יכול לעזור?

שלום רב../images/Emo24.gif

אני מכיר לא מעט חולות/ים שעושים פדיקור ללא בעיות והרבה שנים, אנסה למצוא שם. פסוריאזיס בצפרניים אכן קשה לטיפול, זה גם אורך הרבה זמן. יש ליטול את הצפרניים עמוק ככל שניתן, למרוח על כל השטח כולל השורש של הצפורן או משחה בשם זורק או קלציפוטריול טבע לחזור על הנטילה מדי מספר ימים ועל המריחה כל יום, התהליך לוקח בערך חצי שנה זמן. סבלנות וסובלנות הם צורך חיוני לחולי הפסוריאזיס. מידע נוסף באתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית.

glass10

New member
תודה

לגבי קלציפוטריול -זה כמו דייבונקס, נכון? זורק אני לא מכירה. האם אפשר לקבל המלצות על רופא עור במכבי מומחה לפסוריאזיס? כי הרופאה שאני הולכת אליה בבית החולים לא תמיד עוזרת (כמו לגבי הציפורניים)ץ

למעלה