תודה, והגבתי 5 קומות מעל
אבל אגיב על מה שנראה לי שאליו התכוונת:
"פיו ולבו שווים" - הכוונה שאדם אומר דבר אחד אך חושב או מתנהג בניגוד למה שהוא מצהיר.
את בעצם שואלת עד כמה אדם צריך לחשוף את עצמו (בעיקר את חסרונותיו) בתחילת קשר חברי או זוגי.
לדעתי, אדם צריך לעשות את שהוא מרגיש לפי אופיו - אם לדוגמא, את אדם מוחצן שאין לו בעיה לדבר על עצמו, עלייך לעשות זאת בלי להתחשב בתגובתו של האדם שמולך. הרי בשיחות ההכרות ביניכם, הוא לבטח מנחה אותך בשאלות.
אפשר להמתין מעט עם הפגמים, זו בכל זאת פגישה ראשונה/שניה, אבל אם נשאלת בצורה ישירה לגבי דבר מסוים, אין טעם להתחמק או לשקר. הרי אם הקשר יתפתח, הדבר יתגלה מעצמו ועם שקר קשה יותר לחיות.
מעבר לכך, אני חושבת שהאדם מולך אמור לקבל את הדברים ולהחליט בעצמו אם זה מתאים לו להמשיך עם זה הלאה או לא.
האדם שיקבל אותך כפי שאת, עם יתרונותייך וחסרונותייך, הוא האדם המתאים לך.
לעתים, אדם מגיע לסיטואציה כזו עם חוסר בטחון עצמי או הערכה עצמית נמוכה ושואל את עצמו: "אבל מה יקרה אם החסרונות שלי יאיימו על השני וירחיקו אותו?"- אז הפעם זה לא התאים וגם בפעם הבאה ובזו שאחריה זה אולי לא יתאים, אבל לבסוף יגיע האדם שאיתו תמצאי נקודות בסיס משותפות.
באותה מידה זה יכול לקרות גם לך, שהאדם מולך חושף את עצמו על חסרונותיו, ולך זה לא יתאים (לערכייך, לדרך ראייתך את העולם, תפישתך הדתית וכד').
בכל מקרה, רצוי לדעתי, לא לשלול על הסף ולתת צ'אנס נוסף. לפעמים, אנשים יוצרים רושם אחד בהתחלה (מתוך לחץ, רצון להרשים וסיבות נוספות), והרושם משתנה בהמשך (לטוב או לרע).
לגבי הפתגם באופן כללי:
עם השנים למדתי שצריך לנשום עמוק...
תגובות מהירות ללא מחשבה מראש עלולות לפגוע במי שמולך ולרוב אנו לא מעוניינים בכך.
ישנן מספיק דרכים לומר את הדברים בעדינות ובצורה הזו גם נבטיח שהאדם אליו מכוונים הדברים לא יאטם ו'יוריד מסך' כי הוא לא יהיה מוכן/מסוגל לשמוע את הדברים.