פוביות - חרדות

brum

New member
פוביות - חרדות

יום חמישי התארחו (משום מה רק נשים) שיש להן פוביות (חרדות או כמו שכתוב בתרגום בעתות שזה בעיברית צחה) הראשונה היא אחת עם פוביה דיי נפוצה - אגרופוביה - פחד ממקומות פתוחים, היא לא מסוגלת לצאת מדלת ביתה, היא נלחמה בבעיה עם אנשי מקצוע ותרופות אך לא מצאה את הפתרון, ד"ר פיל מצא לה איש מקצוע שהתארח איתה בביתה - נראה אם ממנו תצמח הישועה. השניה הייתה עם פחד קצת מוזר - פחד מפיסות נייר - היא לא נותנת לילד בן ה-3 שנגמל מחיתולים לנגב בעצמו מפחד שישאיר חתיכות על הריצפה, הוא לא מוכנה מאותה סיבה להכנס לבתי שימוש במקומות ציבוריים, אפילו כשהראו את התסריט היא פשוט עצה עיניים - היה לה מפחיד אפילו להסתכל על זה. ד"ר פיל שאל אותה ממה בדיוק היא מפחדת בפיסות הנייר - האם זה מחיידקים ? האם זה מה שנמצא על הנייר ? - היא לא ידעה את התשובה ונראה שהיא היתה המומה מזה שהיא בעצם לא ידעה באמת ממה היא מפחדת (כמו שד"ר פיל נוהג להגיד - מפלצות חיות בחשכה), הוא שוב הציע לה עזרה בעזרת מטפל שהוא יבחר. השלישית פחד מציפורים, בעיקר יונים - היא לא תצא מהבית עם על איזה עמוד חשמל יושבת יונה, אם היא תראה ציפור בחניה של הסופר היא תחכה ולא תצא. מסתבר שהענין כרוך בטראומות מהעבר (שאחיה נהג לרדוף אחרי עם ציפור מפוחלצת), ד"ר פיל שוב שאל אותה ממה בדיוק היא מפחדת היא אמרה שהיא מפחדת שינקרו אותה או יסתבכו לה בשערות - כאן היה רגע קומי מאוד חמוד שד"ר פיל אמר שזו גם הבעיה שלו (הכוונה להסתבכות בשיער) הוא אמר שאותו הם יפצחו (כמו ביצה), אבל שוב הוא בדק שהיא מבינה שאין הגיון בפחד הזה והוא יתן לה טיפול הדרגתי בהתמודדות עם הפחד. האחרונה הייתה ממש מוזרה - היא פחדה מהקאות, היא שילמה על הפחד הזה כבר מחיר כבד, כמו נישואיה והפלה שקרתה לה בעקבות ההסטריה שנגרמת לה בעקבות ההקאות (כבר יש לה 2 ילדים וכידוע בהריון מקאים), כשהצוות של ד"ר פיל היה שם אחד מילדיה היה חולה עד כדי החשתו לבי"ח, היא לא יכלה ללכת מהפחד שמשהו יקא בבי"ח, היא ניסתה לבוא לתוכנית של ד"ר פיל אבל לא יכלה לעלות על המטוס מהפחד שמישהו יקא במטוס - ממש ראו את ההיסטריה שלה וד"ר פיל נאלץ לדבר איתה באמצעות טלפון בשידור ואמר שיסדר לה עזרה והמטרה שלה צריכה לבוא לכאן במטוס - היא ענתה שהמטרה שלה היא להגיע למטוס ושתקיא בלי לפחד - ד"ר פיל אמר שזו פעם ראשונה שהיה לו מטופל שהמטרה שלו בחיים הייתה להקיא - זה נשמע מצחיק יותר שהוא אומר את זה כמובן. המסר שעבר דרך כל האנשים הללו היא שקודם כל האנשים שלוקים בחרדות האלו חייבים להפסיק להגיד לעצמם שזה מטופש ואדיוטי (הפוביה), לבדוק ממה בדיוק הפוביה נובעת, להבין שרציונלית זה לא הגיוני ולפנות לעזרה ולא לשלול תרופות שיעזרו ויש טיפול בו יש חשיפה הדרגתית לפחד שהוא אפקטיבי מאוד - בקיצור יש תקווה להפסיק להיות אסיר לפוביה לנהל את החיים

פוביות it is, בואו נדבר על זה../images/Emo13.gif

איזה פוביות יש לכם? לי יש פחד גבהים, אבל ממש בקטע שאם אני איזה 4-5 מדרגות למעלה לא יכולה לקפוץ למטה- תמיד צוחקים עליי על זה...

brum

New member
וניסית לטפל בזה ?

זה כל כך פשוט להתגבר על פחד גבהים - לידעתך יכול להיות שזו בעיה פיזית - חוסר איזון בשווי המשקל באוזן - ממליצה לבדוק אם לא עשית זאת.

זה קשור לחוסר איזון בשיווי משקל...

אבל גם משהו רגשי כזה, פשוט לא סומכת על עצמי שאני אפול בצורה רגילה עם הרגליים על הקרקע. מעניין מה ד"ר פיל היה אומר על זה

brum

New member
שאפשר לטפל בזה כמובן

את יכולה להשתחרר מהפוביה הזו בעזרת טיפול מתאים

elena20

New member
פחד גבהים../images/Emo4.gif, אני זוכרת כשהייתי

בתיכון והיה לי טיול שנתי והמסלול כלל הרבה עליות להרים,זה היה פשוט זוועה,כל הטיול נצמדתי למורה שהחזיק אותי כל הזמן.הייתי בטוחה שאני לא חוזרת הביתה חיה

timor014

New member
גם לי יש פחד מהקאות

אני מרגישה בדיוק כמו האישה הזאת חוץ מהקטע שהיא מעדיפה שהמטוס יתרסק מלהקיא

Music4Life

New member
אואהההה...

התוכנית
על הפוביות היתה אחו-שרמוטה מעניינת [סליחה על הבחירה שלי במילים!}
וגם משעשעת. ידעתי שיש כל מיני פוביות, כבר קראתי ספרים על הדברים הכי מטורפים שרק לא תוכלו לדמיין...אז מוכר לי כל הדברים האלה, במיוחד כל "האספנים" - זה מדהים
איך ד"ר פיל טיפל בקייסים שם..כל הכבוד לו...אחלה עבודה [כמו תמיד...} הממ לי
אני לא חושבת שיש לי "פוביות" משומדבר. יש לי פחדים מכל מיני דברים אבל פוביה זו מילה לפחד קיצוני ממשהו... אני מפחדת קצת מגבהים, לא משו יוצא דופן, ומפחדת מלהקיא גם...כשהייתי יותר צעירה הקאתי וזכור לי שזה היה מפחיד לגמרי.. כי לא היה לי שליטה וזה כל כך לא נעים...זה זוועה...מאז אני מפחדת להקיא...כי זה נורא. ולא הקאתי...אבל אם נשוואה אם אני מעדיפה שאני אהיה על מטוס והוא יתרסק ואני אמות מלהקיא - בואו לא נסחף בפרעות, אני מעדיפה להקיא כי זה נגמר, אבל לגמור ת'חיים שלי בגלל זה?! הצחקתם אותי..מ-מ-ש לא
זה קיצוני בצורה לא נורמלית.......

למעלה