פוגאצ'י - אתם בטח תוכלו לעזור לי

roni1151

New member
פוגאצ'י - אתם בטח תוכלו לעזור לי../images/Emo70.gif

ראשית, אני חייבת לציין שיש לכם פורום נחמד מאוד וממש במקרה נכנסתי אליו. שנית, חמותי ז"ל הייתה בשלנית ואופה נהדרת, היא אומנם מצ'כיה אבל המטבח היה הונגרי מעולה. יש לי מספר מתכונים שהצלחתי לשחזר אבל את המתכון של הפוגאצ'י, העוגיות המדהימות האלה אין לי ואני מאוד רוצה לשמח ולפנק את בעלי בהן. יש למישהו במקרה מתכון. תודה מראש.

גלי®

New member
קבלי:

פוגצ'ה עם גלדי שומן חומרים ל30- יחידות בקוטר 7 ס"מ: 1 ק"ג קמח רגיל 50 גרם שמרים טריים + ½ כפית סוכר + ¼ כוס מים חמים 1 כף מלח 1 כפית פלפל שחור 200 גרם מרגרינה או חמאה מומסת - לא חמה 4-5 חלמונים 400 גרם גלדי שומן (גריוולך) - קצוצים גס 2 כוסות חלב (אם רוצים כשר, להמיר ביין לבן מדולל במים) 2 חלמונים + 1 כפית מים 1. מכינים שתי תבניות אפייה לא משומנות. 2. מערבבים בקערה קטנה את השמרים עם הסוכר, מוסיפים את המים, ממיסים את השמרים בתערובת ומניחים חמש דקות עד שיתססו. 3. מערבבים בקערת לישה את הקמח, המלח והפלפל השחור. צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את המרגרינה, את החלמונים, החלב (או היין) ותערובת השמרים. מערבבים בכף עץ ולשים ביד. מוסיפים את גלדי השומן וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים כמה כפיות קמח). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפוח במקום חמים במשך שעה. 4. מרדדים את הבצק ומבצעים 4 פעולות קיפול-רידוד-השהייה-סיבוב. 5. מחממים את התנור ל210- מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ ובעזרת חותכן מקומח קורצים לחמניות עגולות. עורכים את המאפים בתבנית. 6. מסמנים על פני הלחמניות דגם שתי וערב, מכסים במגבת ומשהים כ 20 דקות. מברישים בחלמונים בלולים במים. 7. אופים כ 25 דקות, עד שמתקבל גוון זהוב. אם הייתי יודעת מאיפה העתקתי ושמרתי את המתכון - הייתי נותנת קרדיט... :(

אתמול חזרתי מבודפשט ובבקשה

מתכון שקיבלתי מבת דודה האלופה של אמי: פוגאצ'ו מלוח: 250 גר' קמח 250 גר' מרגרינה 250 גר' גבינות (מלוחות, צהובות, או רק ברינזה) ללוש לבצק, לרדד ולקרוץ עיגולים קטנים. למרוח בחלמון ולגרד מלמעלה גבינה צהובה. אפשר גם לחתוך לרצועות ארוכות ולפזר מלח גס, שומשום או מה שבא. לאפות בחום בינוני עד שיזהיב.

למעלה