פוגרום בבית הקברות בטרומפלדור

modulo1000

New member
פוגרום בבית הקברות בטרומפלדור

המוזיקה שהם שמו לא רעה (היום שטאצר מתה ) אם כי הייתי ממליץ על דברים טובים יותר הם לא מבינים כלל פשוט ויש להם הרבה מה ללמוד את הפוגרום בבית הקברות עושים בחשכת הלילה שהנשמות יוצאות במחול וחברי פורום מכובדים מראים את התחת וחלק גם את הביצים אגב עופר קנה חלקה כפולה ב 200,000 דולר וישכב שם בזכות כספו לצד גדולי האומה

modulo1000

New member
כתבה בנושא הקפיטליזם ומעמד הביניים

שווה קריאה סוף סוף כלכלן שחושב כמוני התפישה הקפיטליסטית חושבת שככל שהעושר המצרפי בחברה עולה כך נהייה טוב יותר לחברה וזאת בניגוד לתפישות של שאיפה לאושר (ב "א") מצרפי עופר ז"ל צאצאיו וחבריו חד משמעית מתעשרים על חשבון מעמד הביניים הם לא מביאים לא עושר ולא אושר לחברה המשבר הפיננסי ומשבר הנדלן העולמי פגעו בעיקר במעמד הביניים שנפל עם השקעות קטנות העשירים נפגעו רק לזמן קצר ולטווח הרחוק נוצר להם פוטנציאל אדיר לרכוש סחורה שהמשקיע הקטן שקע איתה בזול ולגדול איתה עוד יותר ולהרחיב את הפער בחברה כך קרה גם בארצנו כשנתניהו הוציא כספים שהושקעו בסולידיות עי הבנקים בקופות החסכון השונות והעבירן לחברות ספקולטיביות למינהן שהציגו לעובדים הפתאים תשואות ענק (בתקופת גאות הבורסה) ושכנעו אותם להמר עם חסכונות הפנסיה שלהם במניות ספקולטיביות הייתי עד לדיון איך עבור פער של 2 אחוז לשנה הוציאו כספים מאגח ממשלתי והשקיעו באגח קונצרני של לבייב האם מישהו מכם היה מסכן את כספו בשביל 2 אחוז לשנה ?....ברור שלא אותו ציבור שכספיו ירדו לתהומות בתחתית המיר הכל לסולידי ולא עלה כשהכל עלה (זה הסיפור של כספי אוניברסיטת תא לדוגמא) אני יכול להמשיך ולהוכיח זאת מדיני המס משוק ההון ומשוק הנדלן ולספר לכם איך בחברות של עופר מנצלים עובדים ביד גסה ובחסות החוק ....אבל לא אשגע אתכם בנושא. רק תדעו ותכירו בכך שאנחנו חיים בחברה מושחתת אנשים דוגמת עופר זל"ל (זכרונו לא לברכה) מונעים אושר בחברה ויספרו לכם כמה הוא תרם שם או שם ואיך הוא מתך בילדה קטנה ותכולת עיניים .... זו זריית חול בעיניים האמת היא שאנחנו חיים במדינה שעומק השחיתות בה כעומק ים המלח אך בשל ריבוי הסיד במים הסתיידו מוחות האזרחים והם לא מבחינים בזה ואולי זה הלחם ושעשועים שמחלקים בטמבלויזיה .... בקרוב הנבל ינגן ולסיום

ozitex

New member
עניין של נקודת השקפה

כעיקרון אני מסכים שמתוך נקודת השקפה של מי שחיים במערב המפותח, חלקות העוגה השתנתה לרעת מעמד הביניים. אם פעם הכסף היה מחלק אחרת, והרי עוגת הכסף לא משתנה בגודלה, היא רק משתנה בחלוקתה, הרי שפעם מעמד הביניים יכול היה לקבל בקלות יתרה חלק גדול יותר מהעוגה, אבל, מהרגע השליטה על ההון עברה לידי הפוליטיקאים ובאמצעותם, לבעלי ההון, החלוקה השתנתה וחלקו של מעמד הביניים ירד פלאים. התהליך הזה לא אופייני רק למדינת ישראל אלא לכל העולם המערבי, או לפחות לרובו. מאידך, אם אני לוקח את השוק האמריקאי לדוגמא, שם רואים שניתן להיות שייך למעמד הביניים ולחיות בכבוד, למקות המשבר הכלכלי, כלומר, בשיטות ממשל מסויימות, שומרים על מצבם הכלכלי של אנשי מעמד הביניים לעומת שווקים כדוגמת אירופה וישראל ,שם מעמד הביניים הפך לעני הרבה יותר מאשר מה שהוא היה לפני 10 או 20 או 30 שנה. זוהי עובדה. התרומות של משפחות ההון כדוגמת משפחת עופר באות בעיקרון לקבע את שמות התורמים על קירות מוסדות תרבותיים או רפואיים כאלו ואחרים ואינן מהוות השפעה מכרעת על איכות חייו והכנסתו של הפרט במעמד הביניים. זה סוג של לעג לרש. לוקח בעל ההון את הכסף שקיבל חינם ו"מחזיר" אותו או לפחות את חלקו המזערי על מנת כביכול ליצור מצג שווא על פיו הוא לא רק נהנה מעבודת כפיו של מעמד הביניים המנוצל, אלא מחזיר לו בדרך כלשהי. בדיחה. מעמד הביניים יכול היה לבנות בעצמו בית חולים או מוזיאון מכספו הוא בלי לקבל את "נדבתו" של בעל ההון. כמו כן, אפשרויות הפרנסה של מעמד הביניים הולכות ומצטמצמות בגלל שמקורות שהשליטה על ההון עוברת מגופים שאפשרו בעבר חלוקה הוגנת יותר של ההון אל מול המצב העכשווי על פיו לא נותר בקופה הציבורית מספיק כסף על מנת לחלקו באופן הוגן למעמד הביניים, הנושא אגב במרבית הנטל של תשלומי המיסים שלא לדבר על משימות אחרות כמו מילואים וכדומה. על מנת לשנות את השיטה יש צורך לשנות את ה כ ל מהיסוד אבל אין ולא יהיה רוב של חברי כנסת בבית הנבחרים על מנת לעשות את השינוי אינו מציאותי מאחר ובעלי ההון נטעו את עצמם במרכז השלטוני של מדינת ישראל באמצעות שיחוד שיטתי של פקידי הממשל וחברי הפרלמנט שהפכו לעושי דברם תמורת בצע כסף. מאידך אני מציע נקודת השקפה אחרת. בהתחשב במה שקורה בעולם באופן כללי, לא ראיתי מסביבי כל כך הרבה מסכנים (רובם ככולם מהמעמד הבינוני עליו מדובר) שידם אינה משגת לקנות דירה ב- 3 מליון שקל, לרכוש שתי מכוניות גם עם שיעורי המס הדרקוניים, לנסוע לפיינל פור מדי שנה ולרכוש מנוי ליד אליהו לאשה ולילדים... בקיצור, כדאי להפסיק לבכות. המצב (עדיין) אינו גרוע כל כך.

modulo1000

New member
מסכים עם כל מה שאמרת למעט הסיפא

לא ראיתי מסביבי כל כך הרבה מסכנים (רובם ככולם מהמעמד הבינוני עליו מדובר) שידם אינה משגת לקנות דירה ב- 3 מליון שקל, לרכוש שתי מכוניות גם עם שיעורי המס הדרקוניים, לנסוע לפיינל פור מדי שנה ולרכוש מנוי ליד אליהו לאשה ולילדים. אתה מסתכל על עצמך כבעל דירה ששוה 3 מליון ש:"ח לכאורה כולנו נעשינו מליונרים אבל לך תקנה דירה לילדים שלך....זה כבר מעל ליכולות שאל את צעירי הפורום איך הם יגיעו לדירה שאל אנשים ששקועים במשכנתאות ובאוברדראפטים מעל הצוואר וחכה למשבר שיבוא ויגיע גם אלינו במהרה בימינו ונראה איך יוחזרו משכנתאות על דירה שעלתה 3 מליון ומחירה יצנח ל 2 מליון אם זכורה לך תוכניתו הגנוזה של הממונה על הבנקים באוצר לחסל את האוברדראפט במדינת ישראל מה עשו עשו מסגרת ודחפו אליה את האוברדרפטים האוברדרפטים האלה הם הבועה הגדולה שלנו (בועת הנדלן כאן היא בועה לא גדולה כמו באירופה ובארהב) אבל הבעיה העיקרית שלי היא לאן נעלם האושר מדוע אין תקווה וסיבה לפתוח את העיניים בבוקר למעט הרצון להעביר עוד יום אנחנו לא דוגמא ההנאה ממוסיקה ממלאת את הנשמה באושר אבל תביט סביב ותחפש כמה פרצופים מחייכים אתה רואה ביום לעומת פרצופי תחת מבואסים כועסים אלימים בוהים בחלל כאחוזי הלם וטמטום נקודה למחשבה : אולי הלגליזציה של המריחואנה היא סוג של פתרון מאחר ולאור המשבר העולמיפחתו הלחם והשעשועים אז אולי ניתן להעלים הל בבועה של עשן סמיך

melancholy man

New member
אשכרה הדבר היחיד בשנה האחרונה

שגרם לי להרגיש גאה שאני ישראלי, אפילו ברלין, לונדון, פריז וניו יורק לא עד כדי כך פלורליסטיות. כן תל אביב זה לא ישראל, אבל גם ניו יורק שזה לא אמריקה, בוואריה דתית ושמרנית בהרבה מברלין וזוגות גאים גם ביורקשייר ודרום צרפת זוכים לקללות. גם אם זה אי קטן, יופי של אי עשינו כאן

ozitex

New member
תשמע

אם ז ה היה הדבר היחיד שגרם לך להרגיש גאה בכך שאתה ישראלי, אתה במצב קשה. אני במקומך הייתי שוקל מעבר למקום שבו תהיה לך סיבה קצת יותר רצינית להיות גאה בישראליות שלך... יש לא מעט מקומות מסתבר. ראשית כל, רצוי מ ח ו ץ לישראל, שם בדרך כלל קורים דברים שמחזקים את הקשר שלך עם מולדתך ומעלים זכרונות והרהורים באשר למוצאך והתרבות שאתה משתייך אליה, לשמחתך או שלא... נסה ותיהנה. ואף מומלץ!

melancholy man

New member
איזה מזל שבמדינות דמוקרטיות

לא צריך את אישורו של איש לגור בבית שלך או במה להיות גאה. תגיד, אני הבן אדם השני או השלישי בפורום שהצעת לו לעבור מדינה, אתה עובד כסוכן נסיעות, או שיש לך עסק בינלאומי להעברת דירות? אם סתם פלורליזם מעצבן אותך, שמעתי שהנדל״ן בדרעה וג׳יסר א שוגור ממש זול ובמחיר של דירה חדר וחצי בפתח תיקווה אפשר להשיג וילה עם נוף לים במיסרטה, נסה ותהנה ואף בההחלט מומלץ!

ozitex

New member
אני זורם

כשאני מאבחן בעיית השתייכות אני עוזר במציאת פתרון.. חח אל תאמר שאני לא בן אדם טוב..
כשאני חושב על זה, באמת שילוב של סוכן נסיעות, סעל חברה למעבר דירות, בעל חברת תעופה, בעל חברת נדל"ן ואפילו פסיכולוג שלא לדבר על פסיכיאטר, כל אלו ביחד היו מסדרים אותי כלכלית... תודה על הרעיונות היצירתיים. בוא אני אגלה לך משהו. מעט מאד דברים, אם בכלל כבר מעצבנים אותי. מצד אחד זו בעיה כי זה עלול לגבול באדישות שעולה, כידוע ביוקר ללוקים בה. מאידך, היא דוחה את התקפי הלב לשלב קצת יותר מאוחר.. ולא תודה, כפי שכבר אתה יכול להניח לבדך, אני נולדתי בתל אביב ובתל אביב אני אמות. אני שוקל האמת, רכישת דירה מול הים במחיר שיגיע ככל הנראה לחמישה מיליון שקלים..על חשבון הדירה ששקלתי לרכוש לילדי... זה מה שקורה כשאתה מגלה שאתה מולטי כישרוניסט.. ולך, מאחר ואני מניח שפלורליזם ממש תפור על מידותיך, לך אין בכלל בעיה. אתה לא צריך מקצוע בכלל, שלא לדבר על חלקת אדמה שתהיה קשור אליה רגשית או פיזית באופן כלשהו. אתה יכול ללכת לגור בכל מקום על פני כדור הארץ ואם תמתין בסבלנות, אולי ריצ'ארד ברנסון עשוי לזמן אותך בתור אקזמפלר נסיוני לגור על המאדים בפרוייקט המגורים החדש שלו המשלב טיסה לחלל בחללית וירג'ין החדשה וניסוי מגורים אורבני-חללי על פלורליסטים כמוך, שאינם מחוברים לכלום ולכןף עשויים להוות שפני נסיון אידיאליים.. (אתה גם יכול לנסות את קשריך המוסיקליים, אני חושב שריצ'ארד יאהב את זה אפילו יותר..)

ozitex

New member
אתה בכל פעם מאכזב אותי

תבוסתנות זו תכונה אצלך או תסמין לייאוש שאתה אחוז בו כתוצאה מהמציאות היומיומית כאן? בחייאת.. אתה צריך לבדוק את עצמך והדרך שאתה מפרשן את מה שאומרים לך אחרת אתה בבעיה הרבה יורת גדולה ממה שנדמה לך (ולי). בהצלחה בכל.

ozitex

New member
וזה הזמן לשאול: דילן - כן או לא?!

מצד אחד, לא הקאפ אוף טי שלי. מצד שני, חתיכת היסטוריה ואיך אמר אחד מידידי. ה ו א עושה את כל הדרך משם לפה ואתה לא תעשה את הדרך (הקצרה) מכאן לשם? מה אומר? לא לפספס פיסת היסטוריה או לוותר ולבכות אחר כך? או לוותר ולומר שממילא לא הייתי משוגע עליו מעולם..חח איך.. איך אפשר לתרץ את הפעולה שאני הולך לעשות (או שלא לעשות) במקרה דנן? אגב, יום שני בערב אצל מאסלוויייט כן?

modulo1000

New member
אם יש לך התלבטות תלך

מקסימום תתאכזב אם לא תלך לעולם לא תדע לדעתי לא תתאכזב לדעתי יהיה נהדר אבל רק למי שישב קרוב אז אם יש לך אלפיה ויכולת למצוא כרטיס קרוב לך על זה אם לא תחפש טיסה לאיזה פסטיבל ותראה אותו שם לדוגמא ב 22 יומיים מאחרי ישראל הוא במילנו וכרטיס עולה 70 יורו שזה 300 ש"ח נוצרו לך 700 שח עודף טוס למילאנו עם שתי לילות בכ 1700 ש"ח כלומר טסת למילאנו בילית 3 ימים ראית את בוב דילן ושילמת 1000 ש"ח יותר מכאן אז תגיד לי מה שווה יותר אה נזכרתי במילאנו יש גם הרבה חברות של מוסיקה

ozitex

New member
טוב

לטוס לשם במיוחד לשם כך, לא חושב שזה יקרה למרות שבמילאנו אני יכול ללון אצל זוג חברים הומואים שישמחו לארח אותי במיטתם..חח וברור שביקור בחברת VINYL MAGIC ובחנות הלייבל הוא מאסט..

LadyG

New member
ובאלף שקל יותר נגמרו כל ההוצאות שלו?

ואגב מודלה תלמד אותי איך אתה משיג כרטיס למילנו עם שני (או שתי איך שאתה רוצה) ב- 1700 ש"ח. אתה יכול לשלוח לי מסר.

melancholy man

New member
ועדיין האופציה של מודולה נשמעת לי

יותר אטרקטיבית מלשלם 2000₪ ולשבת באצטדיון רמת גן בין נוחי דנקנר, יאיר לפיד ושרי אריסון

modulo1000

New member
המלצתי לא מזמן על פסטיבל פצצתי בלונדון

אם הייתי יכול היית שם זו חוויה לא נורמאלית דילן יכול לאכזב זה ממש תלוי ביום ובמצב הרוח שלו משום מה יש לי הרגשה שהוא לא יאכזב

למעלה