פודינג סולת
הנה מתכון לפודינג סולת מהיר ופשוט להכנה. אפשר להכין אותו ביחד עם הילדים או להכין בשבילם. היום הכנתי ובני הבית אמרו שמאוד טעים. חוץ מזה, הפודינגים נראים מאוד יפים, אתם יכולים לראות בתמונות. יצאו לי 5 פודינגים אבל כשצילמתי נשארו כבר רק 3 פודינגים. החומרים. מים - 1 כוס. חלב - חצי כוס. (אני השתמשתי בחלב 3% שומן). סוכר - חצי כוס. חמאה - 100 גרם. סולת - 1 כוס. קינמון. (במתכון המקורי כתוב להשתמש במקל קינמון אבל אני השתמשתי בקינמון באבקה ויצא טעים). ריבת פטל לקישוט. פירות יער קפואים לקישוט. המתכון. בסיר בינוני מרתיחים את המים, החלב, הסוכר והקינמון. כשהתערובת מגיעה לרתיחה ישר מורידים מהאש. אם משתמשים במקל קינמון אז כשמורידים מהאש מוציאים אותו. אני שמתי אבקת קינמון לפי איך שנראה לי, אין לי כמות מדוייקת, כמה שאוהבים. בסיר אחר ממיסים את החמאה, וכאשר החמאה רותחת, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הסולת תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת די סמיכה. לאחר מכן בזהירות מוסיפים את החלב. מבשלים את הפודינג על להבה מאוד נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד. התערובת צריכה להיות בעלת מרקם אחיד, בלי גושים. לאחר שהתקבל מרקם כזה הפודינג מוכן, ואפשר להעביר אותו לכלים מתאימים. אפשר לערבב עם בלנדר ואז להעביר לכלים, אבל אני לא השתמשתי בבלנדר אלא ערבבתי בעצמי ויצא מצויין. לאחר שמעבירים את הפודינג לכלים יפים להגשה, שמים למעלה ריבת פטל ומעל פירות יער קפואים לקישוט. כל הכנת המנה לוקחת משהוא כמו 25 דקות, ככה שזה ממש לא מסובך, ולכן זה מתאים להכנה עם ילדים, אבל כמובן שבהשגחת מבוגר בגלל האש, ולא עם ילדים מאוד צעירים, שבשבילם אפשר להכין בעצמנו ואז רק להגיש להם.
הנה מתכון לפודינג סולת מהיר ופשוט להכנה. אפשר להכין אותו ביחד עם הילדים או להכין בשבילם. היום הכנתי ובני הבית אמרו שמאוד טעים. חוץ מזה, הפודינגים נראים מאוד יפים, אתם יכולים לראות בתמונות. יצאו לי 5 פודינגים אבל כשצילמתי נשארו כבר רק 3 פודינגים. החומרים. מים - 1 כוס. חלב - חצי כוס. (אני השתמשתי בחלב 3% שומן). סוכר - חצי כוס. חמאה - 100 גרם. סולת - 1 כוס. קינמון. (במתכון המקורי כתוב להשתמש במקל קינמון אבל אני השתמשתי בקינמון באבקה ויצא טעים). ריבת פטל לקישוט. פירות יער קפואים לקישוט. המתכון. בסיר בינוני מרתיחים את המים, החלב, הסוכר והקינמון. כשהתערובת מגיעה לרתיחה ישר מורידים מהאש. אם משתמשים במקל קינמון אז כשמורידים מהאש מוציאים אותו. אני שמתי אבקת קינמון לפי איך שנראה לי, אין לי כמות מדוייקת, כמה שאוהבים. בסיר אחר ממיסים את החמאה, וכאשר החמאה רותחת, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הסולת תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת די סמיכה. לאחר מכן בזהירות מוסיפים את החלב. מבשלים את הפודינג על להבה מאוד נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד. התערובת צריכה להיות בעלת מרקם אחיד, בלי גושים. לאחר שהתקבל מרקם כזה הפודינג מוכן, ואפשר להעביר אותו לכלים מתאימים. אפשר לערבב עם בלנדר ואז להעביר לכלים, אבל אני לא השתמשתי בבלנדר אלא ערבבתי בעצמי ויצא מצויין. לאחר שמעבירים את הפודינג לכלים יפים להגשה, שמים למעלה ריבת פטל ומעל פירות יער קפואים לקישוט. כל הכנת המנה לוקחת משהוא כמו 25 דקות, ככה שזה ממש לא מסובך, ולכן זה מתאים להכנה עם ילדים, אבל כמובן שבהשגחת מבוגר בגלל האש, ולא עם ילדים מאוד צעירים, שבשבילם אפשר להכין בעצמנו ואז רק להגיש להם.