פוחדת ומבקשת עצה

tamara18

New member
פוחדת ומבקשת עצה

הי. אני תמר, בת 18. אני יודעת שאני לא אלכוהוליסטית כי אני כן יכולה לשלוט בשתיה שלי (עשיתי ניסיון והצלחתי בקלות לא לשתות שבוע וגם לא לחשוב על זה כ"כ הרבה), אבל אני מרגישה שלאט לאט אני מגבירה את הצריכה שלי באלכוהול (משנאה לאלכוהול עברתי לשתיה רק בלילות שלפני אירועים חשובים כדי להרדם למרות הלחץ - ארועים שקרו לעתים רחוקות - ועכשיו אני שותה כמעט כל יום רבע כוס טקילה, או כשאני ממש ממש ממש - דגש על ממש- מעוצבנת). אני רוצה לדעת אם זוהי הדרך בה מתחילים אלכוהוליסטים? אם יש לי סיכון להפוך לאלכוהוליסטית? עד כמה זה פוגע בבריאות שלי? מה אני יכולה לעשות בנידון? אני רק בתחילת החיים שלי וממש לא רוצה להגרר לשתיה ולהרוס אותם. אני לא אלכוהוליסטית אז אני לא יכולה ללכת למפגשים של אלכוהוליסטים אבל אני מפחדת שאולי יש לי בעיה. כרגע אני יכולה לשלוט בשתיה אבל הבעיה שאני לא רואה סיבה. קשה לי להאמין שאני אהיה אלכוהוליסטית ואני מאמינה שאני אשלוט בזה ובלי האלכוהול קשה לי להרדם, בעצם אני לא מצליחה להרדם לפני ארועים, גם אם מדובר בשיעור נהיגה או ביקור אצל הדודה. אולי להכריח את עצמי לשתות רק לפני "אירועים"? או להפסיק בכלל? אבל אז אין סיכוי שאני ארדם מתוך לחץ ואם אני לא אלכוהוליסטית וגם לא בסיכון להיות אחת אז למה לי לסבול? טוב, אחרי מגילת רות נוסח תמר אני מקווה שהבנתם את לבטי ותסכולי. תודה על כל תגובה ועל הסבלנות (שנדרשה לקריאת ה"מאמר" שלי). תמר. *אני מניחה שיש לציין ששתיתי חצי כוס טקילה עם ספרייט לפני רבע שעה..

tamara18

New member
שכחתי לציין

שתחת השפעת האלכוהול טוב לי, אני מרגישה טוב יותר, אפילו שאני יודעת שאני צריכה להריג טו ב בלי האלכוהול. הוא גורם לי להרגיש טוב. אבל עדיין לא יצא שסתם שתיתי. זה היה כי רציתי להרדם (היום, בלי קשר לארועי או לא) או עם חברים או כשאני ממש ממש ממש ממש עצבנית (קרה אולי פעמיים ששתיתי כדי להרגיע את העצבים שלי). שוב תודה רבה לכולם. תמר.

shanhen

New member
לא מכורה אבל בסיכון

היי תמר, בוקר טוב. מקווה שהצלחת לישון מעט מאז ההודעה שלך. התמכרות זה לא דבר שנוחת פתאום, זה תהליך של חודשים ושנים, תלוי בחומר הממכר. את בהחלט לא אלכוהוליסטית, כפי שציינת בעצמך, אבל את בסיכון, שכן כבר ניכרים אצלך מעט סימפטומים שיש לשים לב אליהם, למשל: 1. איבוד שליטה - זה מתחיל עם איבוד שליטה על הכמות, רוצים מעט ו"נגררים" ליותר, איבוד שליטה על העיתוי, פתאום מוצאים סיבות נורא חשובות לשתות, גם כשלא צריך, ובמצב היותר חריף, איבוד שליטה על העיסוק גם ללא שתיה (כמו להחביא, להסתיר, לשקר וכד'). 2. הסלמה - השתיה תופסת פתאום מקום חשוב יותר בחיים תוך כדי הגדלת הכמויות וצמצום התדירות. 3. פתרון בעיות - שתיה נורמטיבית היא שתיה כדי להינות מהטעם ומההרגשה הראשונית, כחלק מבילוי ו/או ארוחה. כשמתחילים לשתות כדי להקהות כאב, כדי להירגע, כדי לקבל ביטחון, כדי להעיז וכד', כשמתחילים לתת לאלכוהול "תפקיד" בניהול הנפשי שלנו, זו בעייה. 4. זה רע ובכל זאת ממשיכים - אם יודעים שעושים משהו לא רצוי אך לא יכולים להפסיק, כמו משיכה מגנטית, זו בעייה. אם את יודעת שהשתייה לא טובה לך ובכל זאת בתירוצים שונים מוצאת עצמך שותה שוב - זו נורת אזהרה עבורך. אם את מוצאת עצמך עונה בחיוב אפילו על סעיף אחד, זה אומר שאת בסיכון. משמעות הדבר - האלכוהול הוא חומר ערמומי ועלול להפיל אותך בפח. הישמרי מפניו. השתדלי להמנע משתייה או הגבילי עצמך רק לאירועים מיוחדים וגם אז אל תשתי לבד, מסתבר שהאלכוהול חזק ממך. אם את עדיין לא בטוחה ולא רוצה להפרד מהשתייה - הרי לך הצעה נוספת. ערכי לעצמך יומן שתייה. כל פעם שאת שותה אלכוהול גם בנסיבות הכי נורמליות ורגילות, רשמי את פרטי השתייה, מתי, באלו נסיבות, עם מי, הכמות ועוד. כך תוכלי לעקוב אחר השתייה שלך וללמוד יותר על עצמך. אבל יש כלל אחד חשוב - הרישום צריך להיות עקבי, "בלי לבלף". בשביל בוקר אחד זה מספיק. שיהיה לך רק טוב, נחום

היי תמר

אמא שלי (מכורה בעצמה) אמרה לי פעם משפט יפה: התמכרות היא לחפש פתרונות חיצוניים לבעיה פנימית. כשאת לא שותה כי בא לך לשתות, אלא בגלל שאת בלחץ, או צריכה להרדם, או כי חסר לך משהו ואת חושבת שכוסית תמלא את החלל הזה ממש טוב... זה הזרע שמצמיח את הכל. את אומרת שאת לא אלכוהוליסטית ולכן את לא יכולה ללכת למפגשים, אבל זה לא מדוייק. קודם כל, כי עדיין לא החלטת אם את אלכוהוליסטית או לא, ושנית, כי יש גם פגישות פתוחות בחלק מהמקומות ואת יכולה לבוא אליהן ולראות איך מתנהלת פגישה, לדבר עם האנשים, לראות אם את מרגישה בבית (למרות שהסעיף האחרון בעייתי, זו סביבה כל כך תומכת שמרגישים שם בבית גם אם אתה לא אלכוהוליסט). לדבר. אין לך מה להפסיד, זה רק ערב אחד שלא יכול להיות פחות מנחמד. אם את צריכה עזרה באיתור מסגרת שכזו, צרי איתי קשר במסרים. אה, ו-
!

למעלה