יש לך BMI32
זה אומר שכנראה, אם אני מבינה נכון, קיבלת אישור חריג מהרופא המחוזי בקופ"ח לבצע ניתוח קיצור קיבה למרות BMI נמוך, בגלל ההוראה החדשה של משרד הבריאות, שגם ב-BMI נמוך מותר לבצע ניתוח קיצור קיבה למי שהסכרת שלו מסוכנת מאוד והוא לא מצליח לאזנה.
כיוון שאת בסכנת חיים קרובה מאוד, כדאי לך מאוד לשקול את הניתוח הזה. סכנתו רחוקה מסכנת החיים הוודאית שאת נמצאת בה.
תחשבי, את בת 44 ואמך כבר נפטרה, כלומר היא כנראה נפטרה לפני גיל 70 או בשנות ה-70 המוקדמות לחייה, ולא בילתה הרבה שנים עם נכדיה. כמו כן, היא נפטרה בייסורים קשים...
אני יודעת על מה אני מדברת. אני הייתי בת 11 בלבד, כשסבתי שגרה על הספה בבית הורי עקב מחלתה, נפטרה בשנת חייה ה-70, לאחר שסבלה מפצעי נמק ברגליה, איבדה אצבע ברגל, ואח"כ רגל שלמה. את זעקות הייסורים שלה כאשר אמי טפלה בפצעיה אני זוכרת עד היום, כבר 40 שנה.
גם אחיה של אמי נפטר בשנת חייו ה-70, מאותה סיבה ובאותו מצב בדיוק. אמי קיבלה פחד גדול מגורלה של אמה, ומהיום שחלתה בסכרת, בגיל 40, נצמדה להדרכת ולמעקב אחיות מרפאת סכרת בקופ"ח, רזתה עשרות ק"ג ושמרה על משקלה עד עצם היום הזה, כאשר היא בת 86, חיה וקיימת (ובועטת), עם סכרת מאוזנת להפליא בכדורים וזריקה אחת ביום.
אני כבר מגיל 16 לא שותה שתיה עם סוכר, רק עם ממתיק מלאכותי, ושומרת ככל יכולתי על תזונה בריאה. לא חליתי בסכרת, היתה לי קדם סכרת כמה שנים עקב ההשמנה (ערכי גלוקוז בצום של 100-110), ומאז ההרזיה יש לי 70-80.
שרוול ומעקף קיבה די דומים ברמת הסיכון שלהם, אך שונים בצורת הניתוח. בשרוול כורתים את הקיבה לאורך לצורה של שרוול ארוך וצר, ובכך מקטינים את נפחה ואת התיאבון. לא נוגעים במעבר בין הקיבה למעי. במעקף קיבה כורתים את הקיבה לרוחבה ומשאירים ממנה כיס קיבה קטן, ומחברים אותו למעי לאחר שקיצרו אותו ב-1 ל-2 מ' מעי, כדי שתהיה פחות ספיגה קלורית מהמזון הנאכל.
המשותף לכל הניתוחים הוא שהם לא פוטרים את המנותח מלהשתדל כמיטב יכולתו לכל החיים לשמור על תזונה בריאה והרגלי אכילה נכונים. כי בלעדיהם יתפוגג חלק גדול מאפקט הניתוח במשך השנים, והמנותח עלול לחזור ולהשמין באופן לא בריא. למעשה, יכולת האכילה בהם הולכת וגדלה במשך השנים, כך שניתן למנותח חלון הזדמנויות של כשנתיים בערך, בו הוא יוכל להוריד עשרות ק"ג ממשקלו (מה שקשה להוריד ולשמור גם בדיאטה), ולאחר מכן הוא צריך להשתדל לשמור על המשקל החדש בעזרת הניתוח ובעזרת הרגלי האכילה שירכוש לעצמו ע"י הדרכה מסודרת אצל דיאטנית, קבוצות תמיכה או כל מה שעוזר לו ספציפית.
הניתוח הוא השתדלות ועזרה חלקית. גם מרפאות הסכרת בקופ"ח מציעות עזרה. גם אני מציעה עזרה חינם בייעוץ תזונתי והתנהגותי בטלפון, בהעצמת ידע ודרבון. והפורומים באינטרנט מציעים את עזרתם הכתובה.
אבל את הרצון לחיות ולהאריך ימים - רק את יכולה לתת לעצמך, וכן את הנכונות להילחם על חייך ע"י קבלת כל עזרה שמציעים לך ושעוזרת לך. בבעיית אכילה מהסוג שלך צריך לקבל כמה וכמה כלי עזרה, כי רק כך תצליחי להקל על עצמך, להגביר מוטיבציה ויכולת להתרגל להתאפק. וכאשר קצת יותר קל, אפשר להצליח הרבה יותר. כולנו כאן יודעים זאת על בשרנו.
ההבדל המשמעותי בין שרוול ומעקף קיבה מלבד אורך הניתוח ומורכבות ההתערבות במערכת העיכול (התערבות גדולה יותר במעקף קיבה), הוא שבמעקף קיבה יש יותר סיכון לחוסרים תזונתיים בגלל הפחתת אורך המעי שבו נעשית ספיגת המזון הנאכל, ולכן חובה לצרוך ויטמינים ותוספי מזון לפי ההוראות כל החיים. בשרוול ובטבעת - זה תלוי בבדיקות דם ובחוסרים בפועל. יתכן שיהיה צורך בכך בשנים הראשונות בעיקר, בגלל הפחתת כמות המזון.
לכן עלייך לבחור את סוג הניתוח הרצוי לך, ולהילחם על חייך. תתייעצי פה בפורום בכל שאלה שיש לך, תקראי כל מה שאת יכולה על הניתוחים השונים הללו, על החיים לאחר הניתוחים הללו, על מה שזה דורש ממך ומה את מרוויחה מזה. מומלץ לך להיצמד לפורום גם לאחר הניתוח, כמה שאת יכולה, לאורך השנים, כמונו, כי זה אחד הכלים היעילים לצבור ידע וכוחות חשובים מאוד במלחמה על חייך לאורך ימים בבריאות.
בנוסף, אני ממליצה לך להתייעץ איתי בטלפון בנוגע לתזונה ולמודעות שלך ולבחון ביחד שינויים שאולי את יכולה בקלות לעשות באורח חייך, שישפרו את מצבך. אינני רופאה או מקצוע רפואי אחר, אבל הייעוץ שלי לא יכול להזיק לאף אחד, והוא תואם את הידע במרפאות המעקב לסכרת ולתזונה בקופ"ח. הוא מכיל הרבה כלי עזרה שנצברו מניסיון רב של הרבה מאוד אנשים, ובמשך השנים האחרונות עזרתי מאוד למאות אנשים באינטרנט ובטלפון, אם בעצה טובה קטנה ואם בשינוי טוטאלי של חייהם.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי אם אינני עונה. אני חוזרת אלייך וקובעת איתך מתי שתינו יכולות לדבר בנחת.