פוטבול-הסבר?

olsen cool

New member
פוטבול-הסבר?

תמיד ידעתי שזה ספורט שמשחקים בארה"ב,מדברים על זה בכל כך הרבה סרטים אז רציתי אחת ולתמיד לברר בדיוק מה זה. הסתכלתי ברשימת המאמרים שבפורום כדי למצוא הסברים אבל לא הצלחתי להבין כלום,האם מישהו פה יוכל להסביר לי במילים פשוטות ובאופן קצר? נ.ב:אני בת.

royassis

New member
אוקיי

אוקיי ממש ממש בקצרה מגרש פוטבול הוא בערך מאה מטר, המטרה היא להגיע לסוף שלו ככה מקבלים נקודות. אפשר גם לבעוט לשער וככה מקבלים גם נקודות אבל פחות. עכשיו לאיך המשחק מתנהל. לקבוצה יש ארבע מהלכים לעבור 10 יארד (בערך מטר) אם היא לא עוברת הכדור מגיע לקבוצה השניה. במשחק אפשר או לתת את הכדור לאיש שירוץ איתו וככה לעבור יארדים. או למסור את הכדור. שהכדור פוגע בריצפה או שהשחקן עם הכדור פוגע בריצפה המהלך ניגמר. הסבר מאוד מאוד פשוט, אם בא לך לדעת על פוטבול תקראי איפשהו.

geviaz

New member
המשחק הכי מעניין שיש

ומנוהל הכי טוב בעולם. שילוב מנצח של אסטרטגיה, כושר, ומגע פיזי. הספורט שמשגע את אמריקה (עם כל הכבוד לבייסבול, ואין כבוד). הספורט שכמעט חנק את בוש (ראיתי את אותו משחק- מיאמי-בולטימור :) ) ומקטין את זרם המים בכל המדינה (בזמן המחצית של הסופר-בול). חבל שאני לא יודע איפה יש כזה סרטון ישן בשחור לבן שמסביר את המשחק- כמו שיש בסרטים מסויימים (כמו הפרודיה שיש בדוג'בול). "well Timmy I see you want to play Football" (מנגינה מצחיקה ברקע). לפי דעתי סרט על פוטבול הוא דרך טובה להבין (כרגע יש פגרה). זה באמת יכול לתת לך כיוון ובעיקר תחושה של מה קורה ואיך זה נראה. אני ממליץ בחום על "לזכור את הטיטאנים"- סרט מעולה שהרבה יכולים להתחבר אליו. עוד סרטים נחמדים שעוסקים בפוטבול "המחליפים" (עם קיאנו ריבס) ו"ענקים קטנים". גם אם ראית במקרה את "ג'רי מקגווייר" אז שם יש קצת פוטבול (קובה גודינג ג'וניור משחק שחקן פוטבול). זה כיוון כללי ביותר. בשביל להבין ממש את החוקים והמטרות צריך לשבת ולראות משחק אמיתי או לשחק במשחקי מחשב. הכל תלוי עד כמה את רוצה להעמיק בנושא ועד כמה את אוהבת ספורט. ואת כמובן מוזמנת לשאול עוד שאלות (בפגרה, כל דיבור על פוטבול הוא דבר מבורך).

Yo-man

New member
ועוד דרך ללמוד:

לבוא בימי שישי לספורטק, להשתתף במשחק ולאול 1000 שאלות תוך כדי המשחק. לא צריך להיות גדול ולא צריך לדעת הרבה, רק לאהוב את המשחק ולהיות סבלניים בפעמים הראשונות, עד שתופסים את העניין. אז זה כבר נהייה ממכר

olsen cool

New member
תודה על התשובות

אתם יכולים לתת לי שמות של סרטי פוטבול באנגלית?

geviaz

New member
כמה קשה לתרגם?

לזכור את הטיטאנים - remember the titans המחליפים- the replacements ענקים קטנים - little giants ושאלה על any given sunday הקטע המגעיל עם העין (ומי שראה מבין על מה אני מדבר) לא הגיוני בעליל, נכון?

royassis

New member
העין

אמממממ שמעתי על זה ...... כמעט הוציאו לי את העין ששיחקתי אז אחד אמר לי שם מה קרה ב any given sunday עם העין. כאילו זה יכול להיות אם מכניסים לך אצבע לעין. מאז אני רוצה לקנות משקפיים עם מסגרת מגומי כדי לשחק איתם, זה ממש הפחיד אותי, מה שקרה לי, מה שקרה בסרט פחות.

BigO4

New member
מאוד הגיוני

אפשר להוציא את העין מהמקום בעזרת לחיצה קטנה עם האצבע בנקודת תורפה של העין אז נראה לי שזה הגיוני שאם שחקן נכנס בך בכל הכח אז העין תצא מעוצמת הכניסה

royassis

New member
עוצמת הכניסה ?

לא ניראה לי שממכה שהיא לא בתוך העין העין יכולה לצאת מהמקום. הרי יש שרירים שתופסים את העין במקום

BigO4

New member
אם מישהו נוגח בך חזק ליד העין יש

סיכוי שהיא "תצא לטייל"

royassis

New member
איכססססססססס

אהההההההההההההההה ! שיט כרגע ראיתי את הסצנה ביום ראשון הגדול עם העיןןןןןןןן איכככככככסססססססססססססס לא יכול לקרות כזה דבר אף בן אדם לא בלתי שפוי מספיק כדי לשחק ספורט שקורים בו דברים כאלה

למעלה