פוטבול ורגבי

פוטבול ורגבי

מישהו יודע אולי מה בדיוק ההבדל בין פוטבול לרגבי שבגללו שחקני הפוטבול לבושים כמו אבירים מימי הביניים בעוד ששחקני רגבי, למרות שאצלם מה שקורה נראה לא פחות אלים ומסוכן, לבושים בסגנון של שחקני הכדורגל הרגיל?

Reshefgarcia

New member
תלוי....

עם מי אתה מדבר.... תדבר עם הבריטים הסקוטים ושאר העולם שמשחק רוגבי... הם יגידו לך שהאמריקאים רכרוכים... תשאל את האמריקאים והם ידיגדו שרוגבי הוא ספורט ברברי ואכזרי מדי בשביל להיות ממוסד... השורה התחתונה היא זאת... רוגבי הוא אכן ספורט יותר אלים...יש בו פחות חוקים שנועדו לשמור על שחקנים אך מצד שני,הוא גם (לפחות לדעתי) פחות מסודר ו"נקי" מפוטבול... בפוטבול יש חוקים כמעט לכל מצב אפשרי,ברוגבי,השריקה הנפוצה ביותר היא פשוט להתחיל את המהלך מתחילתו (סקראמב)... כמו שאמרתי... זה תלוי בטעם שלך... לי למשל זכור מקרה שבו ראיתי משחק רוגבי שבו אחד השחקנים החליק ונפל על המגרש תוך כדי הסקראמב,שחקן מהקבוצה היריבה,במכוון,דרך לו על הפנים !!!
השופט,שראה את המקרה נקט בעונש המחמיר של... לנשום עמוק... 2 דקות הרחקה מהמשחק.... זה,לטעמי,ברברי מדי... אבל שוב,זה רק אני

בתור ...

בתור שחקן רוגבי לשעבר בישראל , וגם אחד ששיחק פוטבול אמריקאי אני חייב לומר שרוגבי הוא ספורט למשוגעים בלבד . אין חוקים כמעט , אתה מוזמן לדקור את היריב וכדומה ... עכשיו אין דבר רע בזה , מי שנמשך לזה אז בכיף ... לדוגמא אני שיחקתי כשנה . אבל עדיין - הפוטבול הוא הרבה יותר "מסודר" , נותן יותר הרגשה של ספורט טקטי ובעל מחשבה . אני אוהב את שתי הספורטים , אבל ללא ספק הפוטבול הרבה יותר נפלא (לדעתי לפחות ,עשרות מיליוני אנשים יגידו ההפך)

puppi

New member
בתור ה"אוסטרלי" בחבורה...

שמדברים על רוגבי מדברים על שלושה צשחקים שונים. Aussie rules משחק שמשוחק בעיקר בויקטוריה שבאוסטרליה - יותר מזכיר כדורגל - צריך להבקיע בבעיטה ביון הקורות. Rugby league משוחק בעיקר באוסטרליה ובאנגליה - מזכיר יותר את הפוטבול האמריקאי - לכל קבוצה יש 6 ניסיונות לעבור מגרש שלם, כל פעם ששחקן מופל לקרקע, או התקדמותו נעצרת - זה נחשב תאקל ונספר. לרוב בתאקל חמישי בועטים את הכדור קדימה. אחרי כל תאקל המשחק לא נעצר - ולא מחקים שהשחקנים יעמדו - אלה ברגע שהשחקן שתוקל קם, הוא מוסר אחרוה ברגלו ובכך מחדש את המשחק - אם הוא לא עושה את זה מהר מספיק או שהשחקן שתיקל אותו מעכב אותו זו עברה. Rugby Union המשחק היותר נפוץ (פחות באוסטרליה) המטרה פשוט לגעת עם הכדור בקרקע ב END ZONE. משחק הרוגבי הוא לא פראי בכלל יש המון חוקים על איך מותר לתקל ואיך לא, לדוגמא - אסור לתקל מעל גובה הכתפיים - ומי שעושה את זה צפוי להרחקה - מיידית עם השופט חושב שזה בכוונה או למשחק הבא - אם השופט לא ראה (והטלויזיה כן) אסור להרים שחקן וחהטילו לקרקע - ועוד הרבה איסורים. הסיבה שךו צריך מגינים היא שאין התנגשויות חזיתיות. אין מצב כמו בפוטבול שעומדים אחד מול השני ורצים זה לקראת זה - ראש בראש. התיקולים שייש זה ששחקן רץ מול קו שחקנים והם מנסים לעצור אותו בעיקר ביידים על ידי תפיסת גופו, חולצתו או הרגליים שלו. - ואכן מספר הפציעות קטן בהרבה מבפוטבול אמריקאי. אין מצב - כמעט של ערמת שחקנים על רגל של שחקן. מכייון שכאשר הכדור על הקרקע יש חוקים ברורים למי מותר לגעת בו (רק לשחקן שעומד על 2 רגליים ונמצא מאחוריו). נקודה נוספת ה scrum זה כאשר מחדשים את המשחק (אחרי שהכדור הלך קדימה ב union או חוץ ב league) ואז השחקנים מסתדרים כך שיהיה ראש מול כתף - ולא תיהיה התנגשות ראשים. השופט עומד ובודק את זה. נקודה נוספת היא שייש פחות דגש על עברות אישיות - מה שמאפשר לשחקנים לדרוך על הראש של היריב "במקרה" כאשר הם קמים - מה שמוביל לקרב אגרופים מידיי פעם - טוב זה חלק מהמשחק - ולא צריך מגנים רק בגלל זה. לפני כחודש אחריי שדרכו לשחקן על הראש הוא קם רץ לשחק שעשה לו את זה ונתן לא אגרוף שהפיל אותו. כמובן שהוא הורחק- ובדיון המשמעתי הוא טען להגנתו שהוא סבל מ - post traumatic amnesia כמובן שכולם הופתעו ששחקן רוגבי מכיר ביטוי שכזה - והרחיקו אותו ל 18 משחקים (יש 24 בעונה)

puppi

New member
הבדל נוסף

ומאוד משמעותי - ברוגבי אסור לחסום. זה אומר שבקבוצה התוקפת רק שחקן אחד עושה את המהלך - השאר (בדרך כלל שלושה - ירוצו על ידו בשביל לאפשר לו למסור להם או'ו להטעות את היריב. אם הם במקרה חוסמים את היריב זה עברה!!! מכאן שייש הרבה פחות "התנגשויות" ברוגבי מבפוטבול

למעלה