פוטושופ הוא המלך???

izackv

New member
פוטושופ הוא המלך???

בשעה טובה השלמתי את המעבר ללינוקס. החלטתי לקחת את הזמן וללמוד לעבוד עם GIMP. התוכנה היא תוכנה חינמית (חינמית כמו "חינם וחוקי" ולא כמו "חינם מאימיול"). הגירסה שאני משחק איתה היא גירסה 2.2 אז נכון שיש לי עוד המון ללמוד, אבל את הדברים הבסיסיים (והרבה יותר) היא עושה ממש יפה. לדעתי, לרוב הצרכים של אנשים כאן בפורום התוכנה הזאת מספיקה בהחלט. היא גם מתפתחת יפה ומהר, תומכת בעברית ועוד. סתם, כדי להזביר עוד תוכנה טובה, חינמית ויעילה מאוד. וכדי לזכור שאפשר לעבד תמונות גם בלי להוציא 700$ על תוכנה כמו פוטושופ

ran refael

New member
כנ"ל לגבי תוכנת אלמנט

אלמנט היא נגזרת של פוטושופ אמנם אין את כל הפעולות שיש בפוטושופ, אך אפשר למצוא שם מספיק אופציות כדי לפתור 90 אחוז מהבעיות ופעולות הריטוש הקיימות אלמנט 3 ו 4 עובדות נהדר גם עם קבצי RAW התוכנה מאוד זולה, גרסה 2 עולה בסביבות 20$ גרסה 3 עולה בסביבות 80$ ניתן להשיג את גרסה 2 בחינם ע"י רכישת מדפסת או סורק של חברות מסויימות..

ran refael

New member
תוכנה חדשה שיצאה לשוק

מבית APPLE - למחשבי מקינטוש התוכנה נקראת aperture 1.0 התוכנה לפי הערכתי אמורה להיות מתחרה רצינית של פוטושופ עם כלים זהים לפוטושופ ואפילו מעט שיפורים לנוחות עבודה תוכנה נהדרת, מורכבת מאוד ומצויינת לצלמים במגזר המקצועי אך המחיר מעט יקר בהתאם ועומד על כ 300$

borntojump

New member
אני חושש שאתה טועה

APERTURE מיועדת לקבצי RAW בלבד אין אפשרות לעבד בה כל קובץ שאינו כזה אין בה ולו חלק מהכלים הנמצאים בפוטושופ איכות התוצרים לא משהו, אגב ואפל כבר פנו בקריאה לצלמים לשלוח להם קבצי RAW על מנת שיוכלו לשפר את התכנה אדובי מצידה הוציאה בטה של LIGHTROOM, שנראית כמו BRIDGE על סטרואידים עם יכולות מיון וקטלוג מאוד מרשימות ויכולות עיבוד RAW מצויינות יצא לי לשחק עם הבטה והיא מאוד מאוד מרשימה

ran refael

New member
אתה צודק לגמרי

כנראה שלא בררתי עד הסוף את אפשרויות התוכנה התוכנה קוראת קבצי RAW אך משתמשת בכמה פונקציות דומות לשל פוטושופ כלי החותמת אור וצל איזון לבן יישור פרספקטיבה LEVELS שינוי רוויה וחשיפה חידוד חכם הורדת עיניים אדומות ואפקט להורדת רעשים זה מה שהצלחתי למצוא עד עכשיו.. מקווה שאני לא טועה שוב כשהתוכנה תהיה ברשותי אדע יותר
על ההבהרה ותיקון הטעות תוכל לפרט יותר על התוכנה החדשה של אדובי? נתקלתי בגרסת הבטה לפני כמה ימים, אבל לא חשבתי לבדוק אותה

borntojump

New member
מרשימה ביותר

קיימת רק למק כרגע בגרסת בטה, כשהגרסה הסופית תצא בקיץ תהיה כמובן גם גרסה ל-WIN מהירה ביותר - הן בתצוגת PREVIEW והן בהמרה ממשק מאוד נוח פיצ'רים יפים מאוד מגמה מעניינת שאפל התחילה עם אפרצ'ר ואדובי ממשיכה כאן היא הוצאה של פונקציות עריכה בסיסיות (הרשימה שציינת מעלה) מתכנת העריכה והכנסתם לתכנת ההמרה C1 למשל, תכנת RAW מצויינת ולא זולה, לא מכילה אפילו חלק מהיכולות האלה גם RSP החדשה מכילה כלי קרופ ויישור

אני משתמשת בכלל בתכנה של יוליד

PhotoImpact... היא מגיעה עם כל מיני תוספות כדי לסדר את התמונות ולצרוב אותן וכו'... היא גם מאוד נוחה כשאין כוח להשקיע הרבה בעריכה..

למעלה