פולארד לשרון: הפקרת אותי, תתפטר!

אפריים1

New member
פולארד לשרון: הפקרת אותי, תתפטר!

פולארד לשרון: הפקרת אותי, תתפטר! ערב יום הכיפורים שיגר ג'ונתן פולארד, הכלוא בארה"ב בעוון ריגול, מכתב לראש הממשלה, בו תקף את החלטתו שלא להציג לנשיא בוש עצומה בשם השרים למען שחרורו. את השרים מכנה פולארד "חבורה של פחדנים", ואת שרון: "הבריון של בית הספר" אפרת וייס "הגיע הזמן שתפנה את כיסאך לאדם בעל היושר והאומץ להוביל את אומתנו". במלים קשות אלה תוקף ג'ונתן פולארד, המרצה עונש מאסר בארצות-הברית בגין ריגול לטובת ישראל, את ראש הממשלה, אריאל שרון. ערב יום הכיפורים שיגר פולארד מכתב לראש הממשלה. את תוכן המכתב הכתיב פולארד מכלאו שבצפון קרוליינה לרעייתו אסתר. בתחילת דבריו מתייחס פולארד להחלטת ראש הממשלה שלא לקחת עמו לביקורו האחרון בוושינגטון את העצומה עליה חתמו השרים למען שחרורו, כפי שפורסם ב-ynet. לדברי עדי גינצבורג, דובר מטה הפעולה למען שחרור פולארד, בישיבת הממשלה שהתקיימה עם שובו של שרון מוושינגטון נשאל ראש הממשלה על-ידי אחד השרים, מדוע בחר שלא להציג לנשיא בוש את העצומה. שר שנכח בישיבה סיפר, כי שרון השיב באומרו ש"לקבצנים אין עומדת הזכות לעשות רעש" - בהתכוונו לכך שלישראל אין זכות לבוא בדרישות לארה"ב. בלשכת ראש הממשלה סירבו להגיב לדברים, כמו גם לתוכן המכתב הקשה שנשלח על-ידי פולארד.ynet מגיש את נוסח המכתב במלואו: אדוני ראש הממשלה, בערב יום כיפור, כשהאלוקים בוחן ושופט את מעשינו, אני כותב על מנת לבטא את הזעזוע העמוק שלי מכך שהגדרת את בני עמינו "קבצנים". נחרדתי לשמוע שבמהלך שיחה בקבינט בעניין פגישתך עם הנשיא בוש את הסברת שלא ביקשת את שחרורי כוון ש"קבצנים לא יכולים לעשות רעש" איך יכולת לומר דבר שכזה? האין לך תחושת בושה או כבוד עצמי? האם אינך זוכר את הקטסטרופה שנגרמה לעמינו כשחזרו עשרת המרגלים מארץ כנען ותיארו את עצמם כ"חגבים"? איבדנו דור שלם מר שרון, בדיוק בגלל מנטליות מושפלת כזאת! אתה חושב שאנחנו "קבצנים" מר ראש ממשלה? לא עדיף היה כבר לקרא לנו "עבדים"? אבל מה שבאמת הדהים וזעזע אותי, מר שרון, הוא שלא היה אחד כמו כלב או יהושע בכל הקבינט שלך שיימחה על כך שאתה מאפיין את עמינו בצורה כל כך משפילה, ככל הנראה השרים שלך פשוט המשיכו לשבת במקומם וקיבלו את דבריך, כאילו הם היו שותפים להערכתך הבזויה כלפי בני עמך. אבל האמן לי מר שרון זה לא היה מקרה. השתיקה של השרים שלך רק המחישה את מה שכל ישראלי בעל חשיבה ברורה כבר יודע זה זמן רב, והוא, שהם רק קבוצת פחדנים שהיו יכולים להיות מפוחדים מכל בריון בחצר בית ספר. לכן, מבחינתי, אדוני ראש הממשלה, זה אתה והשרים שלך שהם ה"קבצנים" ולא עם ישראל! אותך אני שואל ראש הממשלה שרון: האם החיילים, מלחים, וטייסים, ושוטרים ששומרים בגבורה על מדינתנו "קבצנים"? האם השומרים הצעירים המקריבים את עצמם בכדי לעצור מחבלים מתאבדים "קבצנים"? האם המוני האנשים שממשיכים לנסוע באוטובוסים למרות כל הסיכונים "קבצנים"? האם כל יוצאי הצבא הסובייטי שמתנדבים בהקרבה עצמית להתנדב לסייר בעיר העתיקה וההתנחלויות "קבצנים"? האם כל תושבי יש"ע חובבי האדמה למרות האבדות האיומות "קבצנים"? האם מבקרי בית הקפה, קניונים, ובתי קולנוע למרות סכנת מות שבדבר בגלל שהם רוצים לחיות חיים רגילים הם "קבצנים"? לא, מר שרון, הם לא "קבצנים"! הם הצאצאים הגאים של מלכים, נביאים, ולוחמים גיבורים, שבעזרת השם יתמודדו עם אויבינו בקומה זקופה, ואינם זוחלים על ברכיהם. לאור הבוז המופגן שלך לעמינו, והפחד השפל שלך מ-ושינגטון, מר שרון, לדעתי הגיע זמן שלך לוותר על תפקידך ולמסור אותו לאחר שיש לו את היושר האומץ ויראת שמים הנדרש להנהיג את אומתנו הגדולה. אולי לו היית עושה כך היינו יכולים להביס את אויבינו באופן מכריע ולרכוש כבוד בעיני בני בריתנו, וסוף סוף, הייתי יכול לחזור אל הארץ ואל חיק העם אשר אני אוהב. על החתום יהונתן פולארד אסתר פולארד: לא מצפים לתגובה רעייתו של פולארד, אסתר, הנמצאת במלון בצפון קרוליינה, אמרה כי המכתב נשלח לראש הממשלה אתמול בפקס, אך טרם נתקבלה תגובה כלשהי מצדו. "אני גם לא מצפה ממנו להגיב, אנחנו רגילים להיות לבד במאבק הזה", אמרה אסתר פולארד והוסיפה, "בעלי לא ביקש שום דבר בשביל עצמו, זה פשוט קומם אותו כל כך ששרון קרא לעם שלנו קבצנים". (פורסם בYNET) להשיב את יהונתן פולארד הביתה - www.jewsite.org/pollard

אפריים1

New member
מעוניינים להצטרף לפעילות למענו?

מעוניינים להצטרף לפעילות למענו? מעוניינים להצטרף לפעילות למען שחרורו של יהונתן פולארד? אם כן, קודם כל מומלץ לעיין במאמרים, בכתבות ובחומר ההסברה שבאתר www.jewsite.org/pollard מלבד פעילות שכל אחד יכול לעשות לבדו (שליחת מכתבים ליהונתן עצמו, לראש הממשלה, לשר החוץ ליו"ר הסוכנות לשרת החינוך וכדו', העלאת הנושא במכתבים לעיתונים ובתוכניות מאזינים למאזינים וכו'...) ישנה פעילות דרך מטות פעולה. אנו פועלים להקמת מטה פעולה בכל ישוב, בכל בי"ס ובכל סניף של תנועת נוער. על מנת להצטרף או לסייע בהקמה של מטה כזה אנא צרו קשר בדוא"ל [email protected] או בטלפון 066-437218 חלק מהפעילות שמבצעא מטה פעולה מקומי: * חלוקת חומר הסברה וכן סטיקרים, חולצות סיכות וכדו' בדוכנים ומבית לבית * ארגון אירועי הזדהות מקומיים תוך נסיון לשכנע את המועצה המקומית או העירייה להעניק ליהונתן אות "יקיר העיר" ולקחת חסות על האירוע * ארגון חוגי בית ושיחות למבוגרים ולנוער * פרסום וארגון הסעות לעצרות והפגנות ארציות המתקיימות מדי כמה חודשים ועוד...

למעלה