"פולטרגייסט" - האמת שמאחורי הסרט...

"פולטרגייסט" - האמת שמאחורי הסרט...

פולטרגייסט זהו אחד סרטי האימה הקלאסים הטובים ביותר אפילו שבגילנו הוא לא מפחיד אבל לילדים זה היסטריה. מה שמרתק בסרט הזה היא האמת שמאחורי הסרט הזה.... קצת פרטים: הסרט צולם ב-1981 ויצא לאקרנים ב-1982.הסרט שייך במקור לסטיבן ספילברג ,אבל מהסיבה שבדיוק באותו זמן ספילברג החל את צילומי "אי טי" הוא לא יכל לביים אותו.הבמאי טובי הופר ביים בסופו של דבר את הסרט וספילברג הצליח להיות נוכח ברוב הצילומים. ספילברג מצא את רוב השחקנים בלי בעיה :אמא ,אבא אחות גדולה ואח קטן. מה שכן היה חסר לו זה "קרול אן",הילדה שנישאבת לטלויזיה. ספילברג חיפש ילדה בעל מראה מיוחד ותמים.הוא הזמין את הילדה שחקנית "דרו בארימור" שהיתה בת 6 ופסל אותה על הסף.אבל נתן לה תפקיד ב"אי טי". ספילברג המשיך בחיפושים עד שיום אחד הוא מצא ילדה בלונדינית יפייפיה בת 5 בשם "התר אורורק" שישבה עם אמה ואחותה במסעדה באולפניי MGM .אחותה הגדולה השתתפה באותו זמן בסרט קצר. ספילברג ניגש לילדה שישבה באותו זמן לבד בזמן שאחותה ואמה נגשו לשלם.הוא דיבר איתה ,שיחק איתה ,צחק איתה ולבסוף הכניס אותה לסרט הענק הזה. השחקנים עצמם מודים שהצילומים היו קשים מאד ומוזרים. ישנו קטע בסרט שבו הליצן צעצוע חונק את הילד וגורר אותו מתחת למיטה.בסט טענו שמשהו מאד מוזר קרה בזמן הצילום של הקטע הזה,הילד התחיל להחנק באמת ולצעוק אבל הצוות מסביב חשב שהוא משחק ועודדו אותו.סטיבן שם לב שמשהו לא בסדר ורץ אליו. כמו כן יש קטע בסרט שהאמא שוחה בבריכה מוקפת בשלדים.מסתבר (וזה ודאי..) שהשלדים שהמפיקים הזמינו במיוחד בשביל הסרט היו אמיתיים.ממש שלדים אמיתיים .השחקנים היו בשוק. אחרי הצלחת פולטרגייסט ,ב-1985 החלו צילומי פולטרגייסט 2 שהיה פחות טוב מהראשון אבל עדיין טוב מאד...צוות השחקנים היה אותו צוות חוץ מהאחות הגדולה שאותה גילמה השחקנית "דומיניק דיון". השחקנית בת ה-20 נרצחה בתום צילומי "פולטרגייסט" ע"י בן זוגה שממנו רצתה להפרד שהיה בן אדם עם פיוז מאד קצר. מאז אותו רצח נולדה "קללת פולטרגייסט" שטוענת שהסרט הזה מקולל. כמובן שממקרה רצח אחד אין לקבוע שהסרט מקולל,אבל בתום צילומי הסרט השני ב-1986 עוד 2 מצוות השחקנים נפטרו כל אחת מסיבות שלו....השחקן הותיק "ג'וליאן באק" נפטר כבר מזיקנה .השחקן גילם בסרט את הרוח הרעה "הכומר קיין".ג'ויליאן במקור שחקן תיאטרון. השחקן השני שניפטר היה האינדיאני שבא לעזרת המשפחה.הוא מת על שולחן הניתוחים באמצע ניתוח פשוט בכבד שלו. מכאן "קללת פולטרגייסט" תפסה תאוצה.אבל זה לא מנע מהתסריטאים לכתוב בנתיים את "פולטרגייסט 3" בסוף צילומי פולטרגייסט 2 עוד שחקנית אחת התחילה להרגיש מאד לא טוב. השחקנית "התר אורורק" התחילה לקחת תרופות באופן קבוע בזמן שהרופאים לא ממש בטוחים מה הבעיה. טענו שזה סוג של שפעת.אבל השחקנית בסך הכל הרגישה טוב וחזרה לשחק ב"פולטרגייסט 3". "פולטרגייסט 3" צולם ב-1987 וכלל הפעם רק 2 שחקניות מקוריות.כל שאר השחקנים בסרט לא הסכימו לעבור את זה שוב. "הת'ר" בת ה-12 כבר ילדה גדולה. אבל היתה די עצובה ששאר השחקנים שאותם היא מכירה כבר שנים מאז "פולטרגייסט 1" כבר לא איתה בחלק השלישי,אבל עבודה זו עבודה והיא אהבה מאד לשחק. די הרבה כסף הושקע בסרט האחרון בסידרה ובדיוק לפני צילום הסצינה האחרונה בסרט הבמאי "גארי שרמן" פנה לכמה עניינים דחופים ושאר צוות השחקנים ניצל את הזמן הזה כדי לנסוע למשפחה. הת'ר חזרה לביתה בסן דייגו.וכמה ימים לאחר מכן בבוקר ה-2 בפברואר 1988 ,הת'ר התלוננה בפני אמה שאינה יכולה לבלוע ומרגישה לא טוב.הת'ר ידועה בתור ילדה שלא ידעה להתלונן ולכן קמה מכיסאה ואמרה לאמה שהיא הולכת לביה"ס ובאותו רגע שקמה התעלפה הת'ר בכניסה לבית . הת'ר נילקחה לביה"ח בסאן דייגו ושם על שולחן הניתוחים ניקבע מותה.מסתבר שהיה לה מום מולד במעי.המעי שלה התפוצץ והיא נפטרה מזיהום שנבע מכך.היא היתה בת 12 אמה של הת'ר טענה שבזמן הניתוח הת'ר התגלתה בפניה עם פיג'מה והדובי שלה ואמרה לה שהיא לא חוזרת. אחרי הצלחת פולטרגייסט 1 נפתחו להת'ר שערים רבים. היא הספיקה להופיע במלא פירסומות טלויזיה וסדרות.בניהם גם הסידרה "ימים מאושרים". אפשר לראות את ההבדלים במראה של הת'ר בין הסרט השלישי לשאר הסרטים.הת'ר נראת נפוחה בפנים והכל בגלל התרופות שלקחה אז. אחרי ההלוויה המאד עצובה הזאת,הבמאי גארי שרמן שהיה הרוס אחרי שנשא את ארונה של הילדה היפייפיה שכל כך נקשר אליה,היה צריך ( חייב) לסיים את "פולטרגייסט 3".הוא נאלץ לשנות את סוף הסרט בגלל מותה של הת'ר,ובסצינה האחרונה בסרט השתמשו בבובה. ואכן הסוף של הסרט הזה די תמוהה.את פניה של הת'ר לא רואים. הסרט הזה נקטל ע"י מבקרים ונכשל. הטרילוגיה של "פולטרגייסט" הולכת מבחינת הצלחה לפי הסדר.החלק הראשון היה הצלחה היסטרית,החלק השני היה הצלחה והחלק השלישי היה כישלון נחרץ. בסך הכל ממולץ לראות את כל שלושת הסרטים.את 2 ו-3 בוודאי לא תמצאו בחנויות דיוידי או וידאו אבל ניתנים להורדה באינטרנט. מומלץ מאד

TiNkErBeL69

New member
../images/Emo28.gif ../images/Emo5.gif

שונאת את הסרט הזה. הוא עושה לי סיוטים. מזעזע אותי.

BloodEye

New member
תודה על המאמר!

מעניין מאד! ראיתי רק את הסרט הראשון - ומאד אהבתי אותו! אחד שבאמת הפחיד אותי!

TiNkErBeL69

New member
../images/Emo28.gif ../images/Emo9.gif

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=461&art_id=51

Scarlet Witch13

New member
../images/Emo119.gif וואו. קריפי.

מישהו יכול לומר לי על מה הסרט? אה, ואיך כותבים את השם באינגליש
תודה.

ללא נושא

הסרט מספר על משפחה שעוברת לגור בבית שרדוף על ידי רוחות רפאים שנטפלות אליהם והופכות את השהייה בבית החדש לסיוט עלי אדמות. ובאנגלית נקרא הסרט POLTERGEIST

NiKi†a

New member
ראיתי אותו אצל חברה שלי.

יותר מידי ארוך, לא נגמר, ולפעמים דיי משעמם... לא יודעת..לא משהו, רק הסוף עוד איכשהו מעניין והקטעים עם הילדה, זהו.

NiKi†a

New member
קראת בכלל?

בוא נתערב שלא קראת כלום, כי אם היית קורא היית רואה שהוא לא הרס כלום. הוא כתב יפה מאוד, ואתה סתם דביל כי בכלל לא קראת. ואם קראת, לא הבנת מילה ממה שהוא כתב. קרא שוב ואז תגיב.

ליעדון

New member
יאללה בואי נתערב

1."קרול אן, הילדה שנשאבת לטלוויזיה" 2."ישנו קטע בסרט שבו הליצן צעצוע חונק את הילד וגורר אותו מתחת למיטה" 3."יש קטע בסרט שהאמא שוחה בבריכה מוקפת בשלדים" תפנימי: שמדברים על סרט, אפילו אם הוא משנות ה -80, וחושפים פרטים מהעלילה, נהוג לסמן בהתאם. זה לא נובע מקטנוניות, אלא מהרצון המעורב של אנשים גם לקרוא פורומים באינטרנט, וגם לדון על סרטים וקולנוע בלי להרוס להם קמצוץ מחוויית הצפייה. וסתם טיפ: הצהרות כמו "בוא נתערב שלא קראת בכלל" באמת לא תורמות לדיון רציני (=אם לא קראתי, איך הגעתי ללחצן "שלח תגובה"?
).

NiKi†a

New member
אויי נו.

ואתה רוצה להגיד לי שלאנשים שיש להם Yes או Hot והם מסתכלים בדבר הזה של ה-5 שורות ששם מסבירים להם על הסרט ולפעמים חושפים פרט קטנטן ממה שקורה לדוגמא- שהיא נשאבת לטלויזיה- זה הורס להם? לא, הם מתים עוד יותר לראות את הסרט. שלושת הפריטים הקטנים האלה שהוא הוסיף לכתבה לא הרסו כאן לאף אחד, ההפך, יש אנשים שזה גרם להם לרצות לראות עוד יותר את הסרט...אז תעשה לי טובה ותפסיק להיות קטנוני ["טוב שלא הרסת את כל הסרט לכל מי שלא ראה אותו"] -בולשיט. לא כל דבר צריך לגרום לדיון רציני..פורום זה גם מקום להביע דעה או להעיר אם זה לטוב או לרע. אני אגיד לך מה יכוליות, יכוליות שפתחת את ההודעה, ראית שהיא מסופרת על הסרט הזה, היא ארוכה מידי- לא היה לך כח לקרוא, לחצת על כפתור 'הוספת תגובה' רק בשביל להראות שכאילו קראת כדי שהכותב ירגיש טוב עם עצמו וכתבת משהו, לא משנה מה..חשבת לעצמך "אם כתוב כל כך הרבה בטח הוא גילה כאן את כל הסרט", ומה מסתבר? שלא.

BrightDarkness

New member
...

"לא כל דבר צריך לגרום לדיון רציני..פורום זה גם מקום להביע דעה או להעיר אם זה לטוב או לרע." ברור...בטח שזה מקום להביע דעה אבל יש דרכים להביע דעה והדרך שבה את מביעה את דעתך נראת מזלזלת. בואי נגיד שיכלת להביע את דעתך בדרך יותר עדינה.

NiKi†a

New member
אם התגובות שלי לא מוצאות חן בעינייך

אתה לא חייב להסתכל. אני לא שואלת אותך איך לענות, אני לא מוצאת בתגובות שלי מזלזלות.

למעלה