פוליו - הסיפור המלא

ארגון הבריאות העולמי, בשנת 1994

קבע שפוליו מהזן ה "פראי" (הטבעי) נעלם מיבשת אמריקה.

ובכלל, מה זה קשור לסקירה של ד"ר המפריז?? אם אתה בוחר שלא לצפות בהרצאתה, אנא הימנע משאלות מיותרות על ההרצאה.
 

Markup

New member
הם עדיין מחזיקים בזה כעובדה?

ז"א זה מופיע בפרסומים רשמיים כיום?
 

Markup

New member
אה שכחתי, זה קשור לכותרת שרשמת

איך "נעלמה"? ולא ציינת שמדובר בזן ספציפי באזור ספציפי. אז מי שקורא, כמוני, חושב שמדובר במחלת הפוליו באופן כללי, שכמובן חיה ונושמת לנגד עינינו..
 

Markup

New member
אבל זה המסמך המקורי, השאלה היא

האם מידע כזה משמש כיום לקבלת החלטות...
 
"זאת שאמרה"...

חסון וקס, מתי תפנים, שמי שמותח ביקורת על החיסונים, לא "אומר" על החיסונים מה שבא לו (כמו חלק מהמצדדים בחיסונים, בסגנון "פרופ' סומך אמר... פרופ' רשפון אמר...) אלא מציג נתונים ורפרנסים. אז ד"ר האמפריז לא "אמרה" אלא מראה נתונים המראים קשר גם בין DDT לבין פוליו, כמו גם גורמים אחרים אשר תרמו לזיהומי פוליו.
אם אתה בוחר שלא לצפות בהרצאתה, אנא הימנע מהערות על הרצאתה.
 
אני אמצא את הזמן ואסתכל

אבל סתם מתוך סקרנות אתה באמת חושב שהפוליו הוא לא נגיף?
 
הסיפור המלא?

אני רוצה להתחיל בגילוי נאות שעדיין לא ראיתי את ההרצאה, וזה מאוד לא בסדר מצידי. עם זאת לא יכולתי שלא להתעלם מרשימת הקביעות שרשמת מעל שככה"נ נגזרות מההרצאה ויש לי כמה דברים לחדד בנושא:

95% מהאנשים הנחשפים לנגיף לא יפתחו תסמיני מחלה כלל
זה נכון חלקית. רוב הנחשפים לוירוס הפוליו לא יפתחו מחלה בכלל. מבין אלה שיפתחו מחלה (לרוב חום, שלשולים, ולעיתים גם דלקת קרום המוח), רק 1:200 ילדים יפתח את השיתוק העולה של הפוליו. גם חלק מהילדים האלה מחלימים לחלוטין, אבל חלק מהילדים האלה לא יחלימו לעולם, וישארו משותקים (בהתאם למקום שנפגע).
בסך הכל מדובר על משהו כמו פחות מאחוז אחד מהילדים שנשארים משותקים מפוליו. מוות מפוליו קורה ב 2-5% מהחולים בילדים, וב 15-30% מהחולים במבוגרים.
כאשר מסכמים את המספרים, יוצא שבערך 1:1000 ילדים מהנדבקים מפתח את השיתוק העולה. עדיין 1:1000 ילדים משותקים זה עדיין רע מאוד ואני בטוח שכולנו ראינו מבוגרים משותקים קורבנות המחלה משנות החמישים.

צריכה נמוכה של סוכר ועמילנים מפחיתה משמעותית את הסיכוי לחלות במחלת הפוליו
זה דוקא סיפור משעשע. אי שם בשנות הארבעים-חמישים אחד הרופאים שם לב שפוליו קורה בעיקר בקיץ ושהנגיף מסוגל לשרוד בגלידה. מכאן הוא הסיק שהמנעות מגלידה תפחית את הסיכון לפוליו. זה, כמובן, לא נכון, אבל אנקדוטלית משעשע מאד (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=14902748). הסיבה שמגיפות פוליו קורות הרבה בקיץ נובעת מדרך ההעברה של פוליו – זו מחלה שעוברת בצואה. כמו מגיפות של הפטיטיס A ומחלות שילשוליות אחרות.

לרוב מתרחשת החלמה מלאה מכל תסמיני המחלה לרבות תסמיני שיתוק
עניתי על זה בסעיף הראשון, לרוב זה נכון אבל עדיין 1:1000 בקרב ילדים וסיכוי גבוה בהרבה בקרב מבוגרים זה עדיין רע וניתן למניעה.

חלה ירידה דרמטית במקרי הפוליו עוד לפני כניסת חיסון הפוליו. כמו כן מחלת הפוליו נעלמה גם במדינות שלא חיסנו את אזרחיהן
אכן חלה ירידה בפוליו עוד לפני המצאת החיסון, בעקבות השתפרות תנאי התברואה. מגיפת הפוליו הגדולה האחרונה בארה"ב קרתה ממש כמה שנים לפני המצאת החיסון (ובמידה מסוימת היתה הקטליזאטור שהוביל לאישור של הפוליו). לא ידוע לי על מדינות בהן הפוליו נעלם כי לא חיסנו את האזרחים. למעשה, בפקיסטן, אפגניסטן וניגריה עדיין יש פוליו מכיוון שהן נמנעות מלחסן את האזרחים שלהן. הודו נכנסה בהילוך גבוה לחיסוני פוליו ולכן בשלוש השנים האחרונות הצליחה לחסל את המחלה באיזורה, בלי שינוי משמעותי בתנאי התברואה.

המחלקה האמריקאית לבריאות ושירותי אנוש בארה"ב :"החיסון המומת לפוליו (IPV) עשוי לגרום לבעיות חמורות ואפילו למוות
חיסון הפוליו הניתן בבליעה עלול לגרום לתסמיני פוליו מכיוון שמדובר בחיסון מוחלש ולא במומת. שיעור השיתוק כתוצאה מהחיסון הניתן בבליעה הוא 1:1,000,000.
זה עדיין ילד אחד למליון יותר מדי, ולכן ברוב מדינות העולם עברו לחיסון המומת (הניתן בזריקה) שלא גורם לסימפטומים של פוליו.

רוצים רפרנס לתשובות? הנה: http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/polio.html#features
ספר טוב - מומלץ בחום.
 
ממש דבק במשימתך

אתה לוקח מסקנות מהאתר שלנו, שכולן מבוססות ומגובות ברפרנסים, ומתייחס אליהן בשפה חופשית מהמידע הרווח שעובר מאבן לבן כאילו היה תורה מסיני כי הוא כתוב בספר של הארגון העומד מאחורי תכנית החיסונים בארה"ב, וכל זה מבלי שטרחת עדין לצפות בהרצאה המתועדת של ד"ר האמפריז בה היא מתייחסת כמעט לכל הטענות שלהם.
מדהים!
 
הב לי

בעמוד הרלוונטי לא היו רפרנסים אלא רק קביעות וקישור לסרטון. האם הסרטון הוא הרפרנס? אני לעומת זאת הבאתי רפרנס לקביעות שלי. אם יש סתירה בוא נשווה רפרנסים.
 
הרפרנסים בפנים

העמוד הראשון מהווה סיכום בנקודות של המאמר המלא.
לחץ על "המשך קריאה:..." ותגיע למאמר המלא ובו מראי מקום רבים לכל הנאמר שם. במקרה של פוליו, זו עבודה של ניל מילר המתורגמת לעברית.

מעבר לכך, לא ברור לי מדוע אתה מסיט את השרשור הזה לנאמר באתר , כאשר הפניתי כאן להרצאה של ד"ר האמפריז.
תקשיב להרצאה שלה ותוכל להתייחס לדברים שהיא מביאה. אם תרצה, תוכל גם לפנות אליה ישירות, ממש כפי שאתה עושה עם מומחים אחרים, ולברר מולה מה שבא לך.
 
אוקי, אני אסתכל, תודה

אני אשתדל לפנות זמן בשביל זה. אין לך איזה משהו קצר יותר, סוג של highlights?
 

your simba

New member
אני מקשיבה להרצאה כעת

וחושבת שממש חשוב שהיא מעלה את עניין ההנקה וחיתוך מהיר של חבל התבור לאחר הלידה...הכל קשור אחד בשני.
אני אישית רואה הבדל עצום בין ילדים יונקים לבין אלו שלא.
ומור, מורידה בפניך את הכובע על הסבלנות שיש לך לענות לכל באי הפורום (גם אלה שבעיקר מנסים את הסבלנות שלך ולא ממש מתדיינים).
 

your simba

New member
בהחלט הרצאה מרתקת

איך אפשר שלא להתייחס לחומרי הדברה, אי הנקה (וכתוצאה מכך היחשפות לתמ"ל המלאכותי) וחיסונים כתורמים להיחלשות המערכת החיסונית ופגיעה בה?
 
למעלה