פוליו לתאילנד

• פותח הנושא orlov
  • פורסם בתאריך

orlov

New member
פוליו לתאילנד

לפני כשנתיים טסתי לתאילנד לאוס וויאטנם ועשיתי את החיסונים הבאים: צהבת A וB כולל ההשלמות, טיפוס הבטן, וקדחת מוח יפנית. אני ובעלי נוסעים לחודש וחצי לתאילנד, בעיקר לאיים. בעלי עשה עכשיו חיסונים לתאילנד והוא עשה גם חיסון לפוליו. 1.האם גם אני צריכה חיסון לפוליו? 2. עשיתי חיסון לטטנוס לפני 5 שנים עם גיוסי לצהל, האם צריך לעשות שוב?

פוליו לתאילנד

שלום 1. לפי המלצות משרד הבריאות, כיוון שתאילנד לא הוכרזה כמדינה ללא פוליו, (polio-free), מומלץ לקבל חיסון לפוליו לפני נסיעה לתאילנד. 2. אין הכרח לחזור על חיסון טטנוס כעת, כיוון שקבלת חיסון בגיוס לצה"ל לפני חמש שנים וחיסון זה בתוקף לעשר שנים. (בנסיעות ממושכות ו/או לאזורים נידחים קיימת המלצה לחזור על החיסון לאחר חמש שנים). נסיעה טובה!

orlov

New member
תודה ושאלה נוספת

אני שייכת לקופת חולים כללית, האם ניתן לבקש מרשם דרך הרופא משפחה לחיסון לפוליו? ולמה הרופאה שנתנה לי את המרשמים לחיסונים לא נתנה לי חיסון לפוליו? (עשיתי במרפאה בדיזינגוף סנטר)

תגובה

לגבי השאלה השניה - לא אוכל לענות לך. לגבי אפשרות לקבל חיסון נגד פוליו (מסוג IPV) במרפאת קופ"ח כללית - תצטרכי לפנות לקופה עצמה ולברר. יתכן והם לא מחזיקים את החיסון (מכיוון שהוא שייך לחיסוני החובה בארץ וניתן בטיפות החלב , או במרפאות מטיילים). בהצלחה !

למעלה